TV4:s nyhetsankare Jenny Alversjö har fått flera hotbrev. "Min man tog det jättehårt och köpte ett baseballträ som han la under sängen", säger hon. Foto: TV4
TV4:s nyhetsankare Jenny Alversjö har fått flera hotbrev. "Min man tog det jättehårt och köpte ett baseballträ som han la under sängen", säger hon. Foto: TV4

TV4-ankaret nära knäckas av dödshoten

Publicerad
Uppdaterad
TV4:s nyhetsankare Jenny Alversjö, 37, utsätts för hot som varit nära att knäcka hennes karriär.
För Expressen berättar hon om rädslan för att människan bakom breven ska slå till.
- Man bara väntar på att något ska hända, säger hon till Expressen.
Det var under våren 2010 TV4-profilen Jenny Alversjös, 37, mardröm började.
En släkting till tv-stjärnan mottog ett brev - meddelandet var tydligt: Jenny har två veckor kvar att leva. Det var början på ett liv i skräck.
- Det är lätt att bli paranoid när du får en tidsfrist: du har två veckor kvar att leva. Går man ut bara för att handla mjölk så tittar man sig över axeln. Det är lätt att tro att varenda person som står och väntar på bussen, du vet inte vem det är som skriver de här hotbreven. Du lever inte ett normalt liv utan är rädd - hela tiden, förklarar hon.
Tiden som följde blev till ett helvete,
- Världen rasade. Det var fruktansvärt, allt stannar upp och du lever i en bubbla och tror att du ska dö. Man bara väntar på att det ska smälla, berättar hon.
- Min man tog det jättehårt och köpte ett baseballträ som han la under sängen och ville naturligtvis skydda sin familj, säger hon till Expressen.

Övervägde att sluta

Hon polisanmälde händelsen. Av rädsla för sin familjs säkerhet övervägde hon att dra sig tillbaka och helt sluta arbeta med tv. TV4 erbjöd sin profil livvaktsskydd, något hon avböjde - allt för att hennes barns liv skulle bli så drägligt som möjligt.
- Ju längre tiden går måste du återgå till det normala, annars funkar det inte, förklarar hon beslutet.
Ändå ville rädslan släppa taget kring henne. Skräcken över att aldrig känna sig säker. Att ständigt tvingas frukta för sitt liv.
- Man misstänkliggör allt och alla. Det är väldigt lätt att bli paranoid. Du blir ledsen och fruktansvärt rädd. Man håller sig inomhus, så småningom går rädslan över till ilska. Ilska över att sjuka människor tar sig friheten att hota på det här sättet. De tar ifrån oss det finaste vi har, vår personliga säkerhet, säger hon vidare.
Men snart hände det något - rädslan förvandlades till ilska. Skräcken förbyttes i en vilja att fortsätta leva så normalt som möjligt. Att inte låta hoten och människorna bakom dem förstöra hennes liv.
- Jag är så väldigt trött och arg på att de här sjuka människorna sitter och roar sig med det här.
Efter händelsen har Jenny fått fler hot. Fram till nyligen har hon i perioder levt med överfallslarm och livvaktsskydd. TV4 vill, av hänsyn till hennes säkerhet, i dagsläget inte kommentera säkerhets- arrangemangen kring Jenny-
Men Jennys budskap är glasklart:
- De får inte vinna. De vill skrämma en till tystnad, så är det. Slutar jag jobba så har den här personen vunnit.
Alversjö berättar även om hoten i Kanal 5:s "4 stjärnor på middag", som sänds i morgon 19.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag