Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4-ankaret nära knäckas av dödshoten

TV4:s nyhetsankare Jenny Alversjö har fått flera hotbrev. "Min man tog det jättehårt och köpte ett baseballträ som han la under sängen", säger hon. Foto: TV4
TV4:s nyhetsankare Jenny Alversjö, 37, utsätts för hot som varit nära att knäcka hennes karriär.
För Expressen berättar hon om rädslan för att människan bakom breven ska slå till.
- Man bara väntar på att något ska hända, säger hon till Expressen.

FAKTA

Andra kändisar som råkat ut för dödshot


Jennifer AnistonFörföljdes förra sommaren av en ung man som var esatt av henne. Han hade skrivit lappar om skådespelerskan och rest runt för att hitta henne.
Shania Twain
Har förföljts av en stalker under en tid som bland annat dök upp utanför sångerskans sommarstuga. Den 50-årige läkaren greps på en gala i vintras.
Leonardo DiCaprio
Har under flera år förföljts av en kvinna som säger sig vara gift med honom samt bära på hans barn Har dömts till besöksförbud.
Jenny Berggren
Sångerskan från Ace of Base knivattackerades av en tysk kvinna i sitt föräldrahem i mitten av 90-talet. Tyskan dömdes till fängelse.
Linda Thelenius
Har i sommar fått sin blogg hackad ett flertal gånger på kort tid. Någon har skrivit underliga inlägg och publicerat stötande bilder.

Det var under våren 2010 TV4-profilen Jenny Alversjös, 37, mardröm började.
En släkting till tv-stjärnan mottog ett brev - meddelandet var tydligt: Jenny har två veckor kvar att leva. Det var början på ett liv i skräck.
- Det är lätt att bli paranoid när du får en tidsfrist: du har två veckor kvar att leva. Går man ut bara för att handla mjölk så tittar man sig över axeln. Det är lätt att tro att varenda person som står och väntar på bussen, du vet inte vem det är som skriver de här hotbreven. Du lever inte ett normalt liv utan är rädd - hela tiden, förklarar hon.
Tiden som följde blev till ett helvete,
- Världen rasade. Det var fruktansvärt, allt stannar upp och du lever i en bubbla och tror att du ska dö. Man bara väntar på att det ska smälla, berättar hon.
- Min man tog det jättehårt och köpte ett baseballträ som han la under sängen och ville naturligtvis skydda sin familj, säger hon till Expressen.

Övervägde att sluta

Hon polisanmälde händelsen. Av rädsla för sin familjs säkerhet övervägde hon att dra sig tillbaka och helt sluta arbeta med tv. TV4 erbjöd sin profil livvaktsskydd, något hon avböjde - allt för att hennes barns liv skulle bli så drägligt som möjligt.
- Ju längre tiden går måste du återgå till det normala, annars funkar det inte, förklarar hon beslutet.
Ändå ville rädslan släppa taget kring henne. Skräcken över att aldrig känna sig säker. Att ständigt tvingas frukta för sitt liv.
- Man misstänkliggör allt och alla. Det är väldigt lätt att bli paranoid. Du blir ledsen och fruktansvärt rädd. Man håller sig inomhus, så småningom går rädslan över till ilska. Ilska över att sjuka människor tar sig friheten att hota på det här sättet. De tar ifrån oss det finaste vi har, vår personliga säkerhet, säger hon vidare.
Men snart hände det något - rädslan förvandlades till ilska. Skräcken förbyttes i en vilja att fortsätta leva så normalt som möjligt. Att inte låta hoten och människorna bakom dem förstöra hennes liv.
- Jag är så väldigt trött och arg på att de här sjuka människorna sitter och roar sig med det här.
Efter händelsen har Jenny fått fler hot. Fram till nyligen har hon i perioder levt med överfallslarm och livvaktsskydd. TV4 vill, av hänsyn till hennes säkerhet, i dagsläget inte kommentera säkerhets- arrangemangen kring Jenny-
Men Jennys budskap är glasklart:
- De får inte vinna. De vill skrämma en till tystnad, så är det. Slutar jag jobba så har den här personen vunnit.
Alversjö berättar även om hoten i Kanal 5:s "4 stjärnor på middag", som sänds i morgon 19.00.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!