Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 ändrar villkoren – efter deltagarens val för familjen

Bragi Bergsson.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Jurymedlemmarna fr v Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bragi Bergsson tillägnar i kväll sin kärlekslåt till sin döende extramorfar.

Något som fått TV4 att ändra villkoren för i vilka länder som programmet sänds.

– När jag ringde till honom och berättade att jag tänkte ge honom låten och såg hur rörda de blev så grät jag faktiskt en lite skvätt, säger Bragi Bergsson.

Under kvällens fredagsfinal av ”Idol” kommer kärleken att spira när idolerna tar sig an kända kärlekslåtar. Det är första gången för i år som idolerna sjunger två låtar var. Det första temat är svenska musikexporter och det andra är kärlek. Deltagaren Bragi Bergsson, 25, har valt att sjunga John Legends låt ”All of me” i kärleksronden.

– Jag vill göra en hyllning till en viktig person för mig, berättar Bragi Bergsson.

Som ung förlorade Bragi Bergsson sina mor- och farföräldrar. Men när han tillsammans med sina föräldrar flyttade till Sverige från Island knackade plötsligt ett äldre isländskt par på dörren. Paret som bodde i området kom att bli betydelsefulla personer i idoldeltagaren liv.

– Det blev naturligt att jag sprang och kallade de för mormor och morfar, berättar Bragi Bergsson.

 

 

Grät under samtalet

Bragi Bergsson kommer i kväll att tillägna sin kärlekshyllning till sin extramorfar som har blivit allvarligt sjuk.

– När jag ringde till honom och berättade att jag tänkte ge honom låten och såg hur rörda de blev så grät jag faktiskt en lite skvätt, berättar idolen. 

Den sjuka morfarn skulle tyvärr inte ha möjlighet att se hyllningen eftersom han har flyttat tillbaka till Island. Därför tog TV4 beslutet att öppna upp programmet för boende på Island. Så i kväll kommer både Bragis extramorfar och resten av Island att kunna se programmet på TV4 play.

 

 

Kommer inte kunna rösta

Trots att deltagarens fina hyllning förmodligen kommer att gå rakt in i hjärtat hos många islänningar så kommer inte den isländska publiken att kunna gynna honom mer än någon annan i tävlingen.

– Inga islänningar kan rösta. Bara de som har svenskt abonnemang, och det har de kunnat göra oavsett, säger Tanja Tabrizian, pressansvarig för ”Idol”.

Idol sänds på fredagar 20.00 i TV4 och TV4 play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.