Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV3:s nya satsning polisanmäls

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johan Pettersson i "Jag vet vad du gjorde förra lördagen".
Foto: CHRISTER EHRLING/TV3

TV3-programmet "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" polisanmäls. 

Programmet bryter mot lagen, menar Svenska hypnosföreningen för klinisk hypnos. 

- De har inte sökt tillstånd av socialstyrelsen, säger Susanna Carolusson, ordförande i föreningen.

I kväll sänds det första programmet av "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" i TV3. I programmet hypnotiseras deltagarna för att sedan, inför publik, få gissa hur de reagerade under hypnosen.

 Men redan innan programmet börjat har det polisanmälts av Svenska hypnosföreningen för klinisk hypnos (SFKH).

 - Hypnos i underhållningssyfte kan vara skadligt, dessutom är det olagligt att göra så här, säger Susanna Carolusson, ordförande.

"Säger alltid nej"

 - Socialstyrelsen säger alltid nej om man söker tillstånd, nu har de inte ens sökt tillstånd. Därför är det utan tvekan olagligt, fortsätter hon.

 Om det finns en publik i studion så är det olagligt, hävdar Carolusson.

 Anders Knave, programdirektör på TV3 menar att de inte begår något brott.

 - Hypnoselementet sker ju med personer som frivilligt har sökt och inte inför publik och bland vem som helst. De som står för den motsatta åsikten har nog inte full  insikt i hur själva inspelningen går till. Hypnosdelen är  utförd långt före det är studioinspelning med publik. 

 - Vi har mycket nogsamt kollat just den här biten och känner oss väldigt trygga med att vi håller oss by the book, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.