Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV3 stoppar dokusåpan efter programledarens skämt

Foto: TV3/Viafree

TV3 stoppar kvällens avsnitt av ”Are you the one” efter kraftig kritik, där programledaren Martin Björk anklagas för transfobi.

Programmet skulle ha visats kl 22:00 - i stället sänds en repris från förra veckan.

”Ett från början oförsiktigt skämt som landade helt fel och borde aldrig ha sänts, det är jag den första att skriva under på” skriver Martin Björk i en ursäkt på Instagram.

Ett inslag i TV3-programmet ”Are you the one” väcker kraftig kritik. Avsnittet lades ut tidigare under dagen på Viafree och har väckt anstöt hos tittare.

 – Vi har tagit del av kritiken som framförts av tittarna hittills och ber så hemskt mycket om ursäkt. Det var aldrig meningen att väcka anstöt, säger Susanne Nyhlén, presschef på MTG Sverige.

Avsnittet är nedtaget från Viafree sedan några timmar tillbaka och det som skulle sänts kl 22 under måndagskvällen stoppas. I stället är det onsdagens repris som visas. I morgon kl 22 kommer det att sändas ett dubbelavsnitt. Under morgondagen, någon gång under dagtid, kommer en omklippt version ut på Viafree.

Martin Björk ber om ursäkt

Martin Björk anklagas för att ha fällt ett transfobiskt uttalande. I inslaget ber han de manliga deltagarna att gissa vilken av de kvinnliga deltagarna som ”egentligen föddes som kille”. I klippet visas hur killarna reagerar med att bli helt perplexa och fånskratta. Till slut avslöjar Martin Björk att det bara var en skämt och alla fortsätter att skratta.

”Som en person som arbetat inom tv/media vet jag hur enkelt ni hade kunnat klippa bort just den frågan men ni valde att ha kvar den för chock value” skriver transaktivisten Anastasia Michaelsdotter i ett Instagraminlägg.

Martin Björk ber nu om ursäkt och menar att inslaget aldrig borde ha sänts.

”Vänner jag ber så oerhört mycket om ursäkt till alla ni som har sårats av klippet i kvällens AYTO. Ett från början oförsiktigt skämt som landade helt fel och borde aldrig ha sänts, det är jag den första att skriva under på. Jag hade och har aldrig för avsikt att såra. Bara stötta. Förlåt” skriver han på sin Instagramsida.

Expressen har sökt Martin Björk och Anastasia Michaelsdotter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.