Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV3-mammans oro efter dramatiska förlossningen

Elin Näslund.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Elin Näslund fann kärleken i Marcus Svanberg som hon nu väntar barn med. Foto: TV3
Elin Näslund.Foto: www.instagram.com/elinvnaslund

”Ensam mamma söker”-deltagaren Elin Näslund är nyförlovad och höggravid.

I säsongsavslutningen av programmet kunde hon äntligen avslöja vem som är pappa till hennes bebis i magen – samtidigt finns en oro inför den kommande förlossningen då hennes första blev dramatisk och dottern föddes med tarmarna utanför kroppen.

– Det är klart det finns en oro hela tiden, man kan ju inte kontrollera allt, säger Elin Näslund.

Elin Näslund, 28, hittade kärleken i Marcus Svanberg, 22, när hon var med i årets säsong av ”Ensam mamma söker”. I sista avsnittet friade Marcus till Elin och tv-profilen behöver inte längre mörka vem som är pappan till hennes barn.

– Att jag träffade Marcus och det blev så här bra hade jag inte ens kunnat fantisera om, säger hon.

Efter finalen berättar Elin Näslund i specialavsnittet ”Ensam mamma söker - vad hände sen?” om allt tittarna inte fick se och hur kärlekslivet ser ut i dag.

– Jag kan ju romantisera ganska mycket kring kärlek överlag, men jag tyckte att verkligheten slog drömmen. Jag kommer definitivt ta med mig att jag var så himla skeptisk innan och verkligen första kvällen tänkte att det här aldrig kommer gå och så sitter vi här i den här verkligheten. Det känns så stort, säger Elin Näslund i programmet.

Frieriet kom som en total överraskning för Elin – men hon berättar att det var ett lätt beslut att fatta. Men fortfarande har de inte helt bestämt när eller var bröllopet kommer att äga rum och de har pratat om både ett norrländskt bröllop i snö – eller ett lite längre söderut.

 

Elin Näslund berättar om oron

Elin Näslund överraskade också alla när hon avslöjade sin graviditet under säsongen av ”Ensam mamma söker”. Sedan tidigare har hon dottern Freja, 4, och fram till sista avsnittet tvingades hon hålla hemligt vem pappan till bebisen är.

Nu berättar hon att de planerar att leva tillsammans i Gällivare och bebisen är beräknad i vår. Men graviditeten har också medfört en viss oro, då förlossningen med hennes första dotter blev dramatisk och hon föddes med en del av tarmarna utanpå magen.

Elin Näslund har tidigare berättat dottern flögs direkt efter förlossningen från Gällivare till Akademiska barnsjukhuset i Uppsala och själv fick hon stanna kvar till morgonen efter och fick inte se sin dotter igen förrän nästan ett dygn senare.

– Det var jättejobbigt, har Elin Näslund tidigare berättat.

 

Paret har gått förlossningskurs

Komplikationerna som inträffade då har lett till en del oroskänslor inför den kommande förlossningen – men hon känner sig trygg med den vård och det stöd hon fått hos speciallistmödravården den här gången.

– Det är klart det finns en oro hela tiden, man kan ju inte kontrollera allt. Har man en gång varit med om att det inte blev som man tänkte sig så är det klart att det sitter i, men från vårdens sida har man varit svinduktig på att jag ska känna mig trygg, säger hon.

Elin Näslund berättar också att hon har tagit med sig Marcus på en förlossningskurs så han är beredd om förlossningen skulle gå väldigt snabbt. Men om det är en pojke eller en flicka har de valt att inte ta reda på.

– Jag är inte så mycket för att proppa på könsstereotypa förväntningar redan i magen. Vi har tänkt att det blir ett barn med hundra möjligheter i stället för två, säger hon.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.