Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV3-mamman Linns kritik efter ”Unga mammor”

Linn Andersson berättar varför hon inte längre medverkar i ”Unga mammor”.Foto: JOHNNY WOHLIN / TV3
Linn Andersson berättar om de riggade scenerna och varför hon inte längre är med.Foto: PRIVAT

”Unga mammor”-profilen kritisk mot produktionen.

Linn Andersson berättar om de riggade scenerna och varför hon inte längre är med.

– Det var saker som inte var jag, de kunde sätta ord i munnen på mig, säger Linn Andersson.

Den nya säsongen av ”Unga mammor” är igång. 

Linn Andersson, som synts i programmet med dottern Tindra, har på sina sociala medier varit öppen med att hon gärna ville fortsätta vara med i programmet, men att hon efter att ha ifrågasatt hur produktionen behandlat familjen inte fått fortsätta sin medverkan.

– Det gick från att de varit jättetrevliga, gulligullfjäsk till verkligen ”tack och hej”, berättar Linn Andersson.

 

Riggade scener och satte ord i munnen

Hon uppger att produktionen styrde mycket av innehållet. Något som hon fick nog av och valde att kräva att hon i den nya säsongen skulle få visa mer av vem hon verkligen var. Bland annat ville hon inte längre behöva prata om sin kärlek till färgen rosa hela tiden, förklarar Linn Andersson.

– Det var saker som inte var jag, de kunde sätta ord i munnen på mig. Jag kände att det var som att jag var någon skådespelare, säger hon.

Ett tillfälle som kändes extra jobbigt var vid en lägenhetsvisning. Linn och dåvarande pojkvännen, Markus, var på jakt efter en ny lägenhet men då tv-produktionen inte fick tillstånd att filma under lägenhetsvisningarna ska de i stället ha fått besöka en lägenhet de egentligen inte ville ha, för att produktionen ville ha med det i programmet.

– Det mådde jag jättedåligt över för mot mina följare är jag äkta, säger Linn och fortsätter:

– Jag sa nej, men de sket i det.

 

”Tråkigt att bli utbytt på det sättet”

När beskedet till slut kom säger Linn Andersson att hon upplevde att det inte längre var samma trevliga bemötande hon fått tidigare.

– Det var självlart tråkigt att bli utbytt på det sättet. De hade oss som en liten back up och det störde mig enormt, säger Linn Andersson.

Linn berättar att ”Unga mammor” var en rolig upplevelse som gett henne mycket, men att hon om hon skulle vara med igen skulle stå på sig mer.

– Det var jättekul att vara med så om vi får vara oss själva absolut, men om det ska vara riggat så nej, säger Linn Andersson.

Susanne Nylén, presschef för Nordic entertainment group där band annat TV3 och Viafree ingår, säger att det är beklagligt att Linn Andersson upplever att hon känt sig styrd av produktionen.

”Ambitionen med ”Unga mammor” som serie är att visa verkligheten och hur det är att vara ung mamma i dagens Sverige”, skriver hon i ett mejl och fortsätter:

”Vi gillar Linn och stänger inga dörrar”.

 

 

https://www.instagram.com/p/BogLhB_H4gq/

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.