Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV3: Därför kommer "Efterlyst" inte tillbaka

"Efterlyst" har varit starkt format för TV3 i nästan 25 år. Men nu tar programmet en paus.
Programmet måste göras om - efter svikande tittarsiffror samtidigt som till exempel SVT:s "Veckans brott" gått bra med tidigare "Efterlyst"-profilen Leif GW Persson.
"'Efterlyst' kommer finnas kvar som varumärke i vårtablån i och med fem avsnitt av 'Efterlyst special', men det reguljära programmet ska vila under våren för att vi inlett ett utvecklingsarbete för att ha de bästa förutsättningar till hösten," säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.

Populära "Efterlyst" ska göras om.

Därför tar programmet nu en paus, och är tillbaka först hösten 2015 - då kanske utan Robert Aschberg.

– Det är lite synd att man inte fick fira 25 år direktsänt i rutan, säger Aschberg.

"Efterlyst" har varit starkt format för TV3 i nästan 25 år. Men nu tar programmet en paus.

– "Efterlyst" kommer finnas kvar som varumärke i vårtablån i och med fem avsnitt av "Efterlyst special", men det reguljära programmet ska vila under våren för att vi inlett ett utvecklingsarbete för att ha de bästa förutsättningar till hösten, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.

Svikande tittarsiffror

Programmet måste göras om - efter svikande tittarsiffror samtidigt som till exempel SVT:s "Veckans brott" gått bra med tidigare "Efterlyst"-profilen Leif GW Persson.

– "Efterlyst" är alla krimprograms moder men har haft svårt att ta för sig i tablån i höst, samtidigt som vi ser att liknande program på andra kanaler går hur bra som helst, säger Max Lagerbäck.

– Efterfrågan är stor, då måste man ta ett steg tillbaka och se hur vi kan ge "Efterlyst" de bästa förutsättningarna för hösten. Samtidigt kör vi ut en massa andra krimprogram, fortsätter han.

Välkomnar förnyelse

Programledaren Robert Aschberg hade velat se programmet fira 25 år i rutan, men välkomnar en förnyelse.

– De har en del "Efterlyst special" och annat, och sedan är det tänkt att man ska komma tillbaka med jublande fanor och klingande spel till hösten. Det kan hända att det kan göras ännu bättre, göra om och modernisera, säger Aschberg.

Han var själv producent för det första avsnittet, som sändes för 24,5 år sedan.

"Ingenting ska vara heligt"

– Det är väl ett av programmen som gått längst i Sverige, men ingenting ska vara heligt. Allt kan bli bättre. Det är lite synd att man inte fick fira 25 år direktsänt i rutan, men det kanske vi får tillfälle att fira på annat sätt senare, säger Aschberg.

Kommer du vara med när programmet återvänder?

– Det har jag ingen aning om, det är ju mer innehållet som driver det. Jag har kontrakt med TV3 så vill de det så gör jag det gärna, vill de inte det så gör jag något annat, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.