Jonas Wahlström ångrar att han sa "Heil Hitler" i tv.
Jonas Wahlström ångrar att han sa "Heil Hitler" i tv.

Wahlström anmäld för Hitlerhälsning i tv

Publicerad
Uppdaterad
Mitt under "Allsång på Skansen" gjorde Jonas Wahlström en Hitlerhälsning och sa "Heil Hitler". Nu är han anmäld.
- Det var dumt. Jag ska inte göra om det, säger Wahlström.
Runt två miljoner tittare såg tisdagens program. Skansenakvariets chef Jonas Wahlström stod på scen bredvid Lasse Berghagen och berättade ett skämt om en struts. Samtidigt gjorde han kopplingar till nazismen. "Omdömeslöst" Det blev för mycket för åtminstone två tittare som anmält det populära programmet till granskningsnämnden för radio och tv. Men det finns fler som är upprörda. - Detta är allvarligt, det är dåligt omdöme av Jonas att göra en sådan sak, säger programmets producent Meta Bergqvist till Sydsvenskan. Ångrar sig Till Expressen säger Jonas Wahlström att han ångrar att han sa "Heil Hitler". - Det är bara jag som är ansvarig. Det fanns inte i manus, så varken Lasse Berghagen eller någon annan i produktionen ska klandras. Jag sa det spontant.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag