Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viaplay september 2020: Alla nya serier och filmer

Skådespelaren berättar om andra säsongen av serien.
Bland Viaplays nyheter i september: Matt Damon i fortkörardramat ”Le Mans 66”, Josephine Bornebusch i en ny säsong av succén ”Älska mig” och Emma Örtlund i drömmen om en modellkarriär i ”Catwalk”.Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN, KARIN TÖRNBLOM / TT
Matt Damon och Christian Bale gör huvudroller i filmen ”Le Mans 66”.Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Josephine Bornebusch kommer i en ny säsong av succén ”Älska mig”.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT
Emmas Örtlund i drömmen om en modellkarriär i serien ”Catwalk”.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT

Josephine Bornebusch i en ny säsong av succén ”Älska mig”, Emmas Örtlund i drömmen om en modellkarriär i ”Catwalk” och Matt Damon i fortkörardramat ”Le Mans 66”.

Se där några av höjdpunkterna i Viaplays nyhetsutbud i september.

Här presenterar vi samtliga premiärer och nyheter i datumordning på streamingtjänsten Viaplay under september 2020 - nya serier, nya säsonger och nya filmer.

Nya tv-serier på Viaplay i september 2020

1 september – Son's of Anarchy, säsong 1–7

Episkt drama som handlar om familjen Teller-Morrow, medlemmar i motorcykelklubben Sons of Anarchy som bor i den lilla staden Charming. Serien hade premiär den 3 september 2008 och sista avsnittet sändes den 9 december 2014.

1 september – 9–1–1, säsong 3

I den amerikanska dramaserien 9-1-1 är det poliser, brandmän, sjukvårdare, ambulanspersonal och larmoperatörer som står i centrum.

1 september – Morden i Midsomer, säsong 18

Artonde (!) säsongen av den brittiska kriminalserien som började produceras 1997 och handlar om mord som begås i det fiktiva grevskapet Midsomer i England.

7 september – Billions, säsong 4

Vi möter återigen den tuffe, blåblodige federale åklagaren Chuck Rhoades som har politiska kopplingar och den lysande, beräknande miljardären och hedgefond-mäklaren Bobby ”Axe” Axelrod, i jakten på den amerikanska drömmen.

11 september – Catwalk, säsong 1

Catwalk, som följer Emma Örtlunds dröm om en modellkarriär, blev en av årets mest omtalade filmer när den gick upp på biograferna i januari. Nu blir succéfilmen även en serie i sex delar – där vi får ännu mer av Emma och hennes vänner från Glada Hudik-ensemblen.

13 september – Älska mig, säsong 2

Älska mig är en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik. Josephine Bornebusch spelar den framgångsrika läkaren Clara som nu är ihop med fotomodellen Peter, spelad av Sverrir Gudnason. Kärlek och relationer kan vara mycket svårare än man tror när vardagen kommer ifatt.

14 september – Ray Donovan, säsong 6

Ray Donovan är mannen som kallas in för att lösa problem för Los Angeles kändisar, idrottsstjärnor och affärsmoguler. I den femte säsongen drog flera av karaktärerna till New York, där Rays fru genomgick cancerbehandlingar. Sjätte säsongen utspelar sig mest i NY.

21 september – Once upon a time, säsong 1–7

I denna fantasyserie kommer en ung kvinna till en liten stad i den amerikanska delstaten Maine och upptäcker att den är full av sagofigurer.

27 september – The affair, säsong 5

Dramaserie som utforskar de känslomässiga effekterna av en utomäktenskaplig affär. Med Dominic West från ”The wire” i rollen som läraren och författaren Noah Solloway.

Nya filmer på Viaplay i september 2020

1 september – Gudfadern 1–3

Gudfadern-trilogin blev en förebild vad gäller historieberättande inom film. Francis Ford Coppolas filmatisering av Mario Puzos roman är en episk berättelse om familjen Corleones uppgång och fall. Trilogin fick 28 nomineringar till Oscar – och vann nio.

4 september – Le Mans 66

Amerikansk racing-dramafilm från 2019. Den visionära amerikanske bildesignern Carroll Shelby (Matt Damon) och den våghalsiga brittiske racerföraren Ken Miles (Christian Bale) får av Ford uppdraget att bygga en racerbil för att besegra Ferrari på Le Mans 1966.

5 september – Taken 1–3

Liam Neeson är actionhjälten i den dramatiska Taken-trilogin. Han spelar Bryan Mills, en före detta specialagent som besitter speciella färdigheter som han tillskansat sig under en lång karriär - och vars familjemedlemmar ständigt blir kidnappade eller tillfångtagna.

10 september – The mustang

Historien om Roman Coleman, en våldsam fängelsekund, som får chansen att delta i ett program för rehabiliteringsterapi som omfattar träning av förvildade hästar, mustanger.

11 september – Kollision

Drama om det gifta paret Leo och Olivia som plötsligt hamnar i kris och deras nioåriga dotter Liv, som under tragiska omständigheter blir föremål för dragkampen mellan sin mor och far.

11 september – Catwalk

Catwalk är en svensk dokumentärfilm där bland andra Glada Hudikteatern medverkar. Emma Örtlund skriver ett brev till Pär Johansson där hon ber om hjälp för uppfylla sin dröm att bli modemodell. Pär Johansson vill låta Emma gå på catwalk i New York under modeveckan.

12 september – 21 bridges

Amerikansk actionthriller där vi får följa polisen Andre Davis som ska hämnas över ett rån där åtta av hans kolleger sköts ihjäl.

15 september – The italian job

Charlie har utformat en genial plan som går ut på att stjäla guld utan att avlossa ett enda skott. Målet är ett välbevakat palats i Venedig. Han tar hjälp av en rad experter och efter en lyckad kupp, följd av en jakt genom Venedigs kanaler, skålar gruppen i champagne. Då händer det som inte Charlie räknat med. Amerikansk action med Mark Wahlberg, Charlize Theron och Edward Norton.

16 september – Teenage mutant ninja turtles 1- 2

Actionkomedier med de välkända muterade sköldpaddorna som vill rädda världen från ondska.

19 september – The best of enemies

Baserat på den sanna historien om medborgarrättskämpen Ann Atwater, en orubblig kvinna som stred för mänskliga rättigheter och tog kampen om skolintegrationen mot Ku Klux Klan-företrädaren C P Ellis.

17 september – Sune – best man

Sune är kär och morfar också. Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för att morfars bröllop krockar med Sunes skolresa. Guldbaggenominerad familjekomedi.

18 september – Transformers 1–4

Transformers är en serie amerikanska science fiction- och actionfilmer baserad på de populära leksaksfigurerna. Shia LaBeouf gör huvudroll i ”Transformers” från 2007, ”Transformers: De besegrades hämnd” från 2009 och ”Transformers: Dark of the moon” – från 2011. Mark Wahlberg gör huvudroll i ”Transformers: Age of extinction” från 2014.

25 september – Bloodshot

Soldaten Ray Garrison har nyligen blivit dödad i strid men fått livet tillbaka, men nu som supermänniskan Bloodshot. Med hjälp av en nanoteknologi får han en ostoppbar kraft, som bland annat sin kraft att kunna självläka direkt. Action med Vin Diesel.

27 september – Trainspotting

Några heroinisters vardag gestaltas med ett rappt och omtumlande bildspråk. Den unge heroinmissbrukaren Mark Renton (McGregor) gör ännu ett i raden av försök att komma ur sitt beroende. Det blir en svår kamp. Kontroversiellt, fräckt och trots tragiken en film fylld av svärtad och bitsk humor.

Hyllningen till Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig”