Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viaplay oktober 2020: Alla nya serier och filmer

Krav på skådespelerskor att hålla sig smala är inget nytt.
Mikael Tornving, Scarlett Johansson, Camilla Läckberg – några höjdpunkter på Viaplay i oktober 2020.Foto: ADRIAN FREYERMUTH, LARRY HORRICKS, JESSICA GOW
Mikael Tornving i serien ”Ambassadören”.Foto: ADRIAN FREYERMUTH / VIAPLAY
Scarlett Johansson i Oscarvinnande filmsatiren ”Jojo Rabbit”.Foto: LARRY HORRICKS / AP TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg ligger bakom serien ”Lyckoviken”.Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Mikael Tornving i nya serien ”Ambassadören”, Scarlett Johansson i succésatiren ”Jojo Rabbit” och Disa Östrand från ”Känn ingen sorg” i en ny kriminalserie av Camilla Läckberg – det är några av Viaplays dragplåster i oktober 2020.

Här är hela listan på Viaplays nyheter denna månad. 

Dessutom visar Viaplay lagom till halloween med start 24 oktober en hel säck med skräck – mer än ett dussin klassiska skräckfilmer som till exempel Carrie, Cujo och Jurtjyrkogården.

Här är alla nyheter under oktober i datumordning.

Nya tv-serier på Viaplay oktober 2020

3 oktober – Fixi i Playland

Ekorren Fixi sköter tillsammans med elvispdrönaren Elis uppspelningen av alla filmer och serier på Viaplay. I de interaktiva avsnitten finns gömda figurer som barnen ska hitta och tittarna får lösa kluriga rebusar och gåtor. Skapad av och med Sara Edwardsson.

5 oktober – Beyond, säsong 1-2

Holden vaknar upp efter han har legat i koma i tolv år och upptäcker att han har superkrafter. Dessa får honom att hamna mitt i en farlig konspiration. Vad hände egentligen när han låg i koma? Amerikansk science fiction.

5 oktober – Pandora, säsong 2

Året är 2199. Ombord på en träningsakademi i rymden lär sig Jax skydda galaxen från hot. Men när hon lär sig mer om sin identitet måste hon lista ut om hon är mänsklighetens räddning eller undergång. Amerikansk science fiction.

7 oktober – The walking dead, säsong 10

Baserad på serietidningen med samma namn. Efter en zombieepidemi är USA totalt i spillror. De få som har klarat sig måste göra allt för att värja sig mot zombierna och försöka överleva. Amerikansk skräck.

10 oktober – Ben 10

Ben är en typisk 10-årig pojke, men han upptäcker Omnitrixen, en utomjordisk klocka. Denna fantastiska maskin ger Ben förmågan att förvandla sig till en av tio spektakulära och mäktiga utomjordingar.

10 oktober – Pac-Man och spökäventyraren

Pac och hans lojala gäng ställs inför tonårslivets alla glädjeämnen och problem, och skyddar samtidigt Pac-World från en spöklik armé ledd av den onde Betrayus.

11 oktober – Ambassadören

Etiska dilemman och en ambassadör med storhetsvansinne lägger grunden för den till synes hederliga ambassaden i Mexico City i komediserien Ambassadören. I huvudrollen ser vi Mikael Tornving. I övriga roller: Happy Jankell, Fredrik Hallgren, Anna Gunnarsson, Elisabeth Wernesjö, Emil Almén och Maria Selbing.

12 oktober – 68 Whiskey

En grupp män och kvinnor arbetar som läkare på en militärbas i Afghanistan, där de blir utsatta för en farlig värld som leder till intensiv vänskap och en aptit för det självdestruktiva.

17 oktober – Lego friends: Tjejer på uppdrag, säsong 2

När fem tonårsbästisar bestämmer sig för att hjälpa sin stad, märker de att inget är som det borde vara...

17 oktober – Ruskiga rim

Här blandas klassiska sagor som Rödluvan, Snövit, De tre små grisarna, Jack och bönstjälken och Askungen, serverat med en oväntad twist. Baserad på den enastående boken skriven av Roald Dahl.

19 oktober – The catch, säsong 1-2

Dramaserie av skaparen av ”Scandal” och ”Grey’s anatomy”. Alice Vaughan är Los Angeles skarpaste privatdetektiv och har specialiserat sig på att avslöja bedrägerier. När hennes fästman försvinner med allt hon äger, ger hon sig ut på jakt med siktet inställt på hämnd.

20 oktober – Lyckoviken

Camilla Läckbergs krimkryddade relationsdrama utspelar sig i idylliska Hammarvik och handlar om sex familjer som bor sida vid sida – från arbetarklass till välbeställda och från välmående till olyckliga. Polisen Johanna (Disa Östrand) återvänder till barndomshemmet efter mammans död och hamnar i gamla relationer, konflikter och minnen – och nya mord.

24 oktober – Abby Hatcher

Animerad serie för de lite yngre med Abby och hennes Fuzzly-kompisar, som är de roliga och knasiga varelserna som bor i hennes föräldrars hotell.

24 oktober – All that

Amerikansk komediserie för unga – med korta sketcher och varje vecka en ny musikgäst.

24 oktober – Ben 10, säsong 4

Ben är en typisk 10-årig pojke, men han upptäcker Omnitrixen, en utomjordisk klocka. Denna fantastiska maskin ger Ben förmågan att förvandla sig till en av tio spektakulära och mäktiga utomjordingar.

30 oktober – Cryptid

I den slumrande staden Odensfors bryts lugnet när en elev på den lokala gymnasieskolan dör på ett bisarrt och oförklarligt sätt i skolkorridoren. Ingen vet varför och det visar sig snart vara början på något ännu värre.

31 oktober – Apple and onion

Animerad komedi för unga.

31 oktober – Masha och björnen

Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna.

Nya filmer på Viaplay oktober 2020

1 oktober Frost/Nixon

Amerikanskt verklighetsbaserat drama om politisk sensation och ett stycke tv-historia. Sommaren 1977 satt mer än 45 miljoner människor och såg den brittiske tv-mannen David Frosts intervjuer med Richard Nixon, som tvingats avgå som amerikansk president efter Watergateskandalen. Med Frank Langella, Michael Sheen och Sam Rockwell.

1 oktober – Mareld

Svensk thriller  om ett gäng skådespelare som beger sig ut i skärgården för att spela in en film. Inspelningen och skådespelarnas relationer dokumentärfilmas. Snart glider verkligheten och fiktionen samman.

2 oktober – Jojo Rabbit

Satir (som fick en Oscar och nominerades till sex) om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nationalistiska fördomar. Med bland andra Scarlett Johansson och Sam Rockwell.

2 oktober – Jack Reacher

Fem personer blir ihjälskjutna. Alla bevis pekar på att skytten ärJames Barr, före detta prickskytt i USA:s armé. Barr är dömd till döden men hävdar att han är oskyldig och letar efter en person som är skicklig nog att bevisa hans oskuld och som kan ta hand om de riktiga förbrytarna. Med Tom Cruise och Rosamund Pike.

2 oktober – Jack Reacher – Never go back

Efter att ha avslöjat en sheriffs traffickingverksamhet återvänder den före detta militärpolisen Jack Reacher till sitt gamla militärhögkvarter i Virginia för att träffa sin efterträdare, major Susan Turner. Reacher får helt plötsligt av en överste Sam Morgan veta att Turner har arresterats, misstänkt för spionage och förräderi.

2 oktober – Mean machine

Brittiskt drama om den engelska fotbollsspelaren Danny ”The Mean Machine” Meehan (spelad av Vinnie Jones) som en gång var lagkapten i det engelska landslaget i fotboll och mycket rik. Efter att ha förlorat alla sina pengar i hasardspel och fått stora skulder känner han sig tvingad att fixa en match och se till att hans lag förlorar i en landskamp.

2 oktober – The tourist

Elise skuggas i Paris av den franska polisen i samarbete med Scotland Yard. På ett café får hon ett brev från Alexander, en tidigare älskare. Genom brevet ger han Elise tydliga instruktioner om att ta tåget till Venedig och på vägen välja ut en man som liknar Alexander och få polisen att tro att det faktiskt är han. Med Angelina Jolie och Johnny Depp.

3 oktober – Clueless

16-åriga Cher bor I ett gigantiskt hus, med sin rika pappa, och hon går i skola i Beverly Hills.  När det en dag kommer en ny tjej till skolan bestämmer sig Cher för att den nya skolkamraten behöver både en ny image och en pojkvän.I rollerna: Alicia Silverstone, Stacey Dash och Brittany Murphy.

3 oktober – Gretel & Hansel

Amerikansk skräckfilm som bygger på den klassiska sagan on Hans och Greta.

3 oktober – Shutter island

En mordisk mentalpatient har rymt från mentalsjukhuset Ashecliffe beläget på ön Shutter Island. Rymlingen antas gömma sig på ön, vilket gör att kriminalkommissarie Teddy Daniels skickas dit för att hitta henne, men han blir i stället indragen i en livsfarlig katt- och råttalek. Med Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Michelle Williams och Emily Mortimer.

3 oktober – Sin city

Amerikansk actionfilm baserad på fyra episoder ur Frank Millers seriealbum Sin City. Med Josh Hartnett, Bruce Willis, Mickey Rourke, Brittany Murphy, Benicio del Toro med flera.

8 oktober – Madagaskar 3

Efter att han i det senaste äventyret flytt till Afrika, längtar nu lejonet Alex hem till sitt älskade Central Park Zoo i New York. Efter lite övertalning går hans trogna djurparksvänner zebran Marty, flodhästen Gloria och giraffen Melman med på att hjälpa Alex att återvända. Animerad film från USA.

9 oktober – American hustle

Lurendrejaren Irving och hans attraktiva partner och älskarinna Sydney lever livet tack vare sina bedrägerier, fram tills FBI-agenten Richard ”Richie” DiMaso dyker upp. Han ger dem två val: antingen hjälper de FBI att infiltrera maffian eller så hamnar de i fängelse. Med Christian Bale, Bradley Cooper och Amy Adams.

9 oktober – Black and blue

När polisaspiranten Alicia råkar filma två korrupta poliser begå ett mord, tvingas hon fly från både kriminella som är ute efter hämnd och poliserna som vill förstöra bevisen.

9 oktober – Broken city

Detektiven Billy anlitas av New Yorks borgmästare. Vad som verkar vara ett välbetalt rutinjobb leder djupare in i ett nät av intriger. Med Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones.

9 oktober – Out of the furnac

När Rodney Baze försvinner under mystiska omständigheter och polisen misslyckas med att hitta honom, tar Rodneys bror Russell saken i egna händer. Med Casey Affleck, Christian Bale, Forest Whitaker, Sam Shepard och Willem Dafoe.

10 oktober – Cloud atlas

Science fiction-thriller där sex historier - som spänner över flera århundraden - vävs samman. Med Tom Hanks och Halle Berry.

10 oktober – Snitch

Högskolestudenten Jason videochattar med sin barndomsvän Craig som börjar prata om en låda med droger som han försöker flytta. Han vill övertyga Jason att låta Craig skicka drogerna hem till honom och erbjuder honom en del av vinsten.

10 oktober – The master

Freddie (Joaquin Phoenix) är en vilsen och alkoholiserad man som av en slump möter Lancaster (Philip Seymour Hoffman). Dodd är en mystisk och karismatisk man och ledaren för rörelsen ”The Cause”. Han tar Freddie under sina vingar för att befria honom från sexmissbruk, alkoholism och osäkerhet.

10 oktober – De förbannade åren

Karl Skov driver en framgångsrik elektronikfabrik, och när nazisterna ockuperar Danmark i april 1940 lever han och hustrun Eva ett behagligt överklassliv i Köpenhamn med sina barn. När ockupationen är ett faktum får Karl kämpa för att upprätthålla produktionen på sin fabrik, och börjar motvilligt producera för den tyska marknaden.

15 oktober – Hunting season

Den frånskilda singelmamman Eva åker på spahelg med barndomskompisen Marlene. Det blir en tripp som lockar fram det absolut sämsta hos kvinnorna och som sätter deras vänskap på extremt hårt prov. Dansk komedi.

16 oktober – Conan, barbaren

Efter att hans far mördats och hans hemby utplånats ger sig Conan ut på en blodig jakt på hämnd. Men vad som börjar som en personlig vendetta utvecklar sig snart till en episk kamp.

16 oktober – Don Jon

Don Martello är en porrskadad bad boy från New Jersey. Han är totalt dedikerad sin familj, sina vänner, kyrkan, ragga tjejer, och porr.

16 oktober – Jackie & Ryan

Ryan kämpar för att nå framgång som musiker när han träffar den vackra Jackie i en liten stad i Utah. De fattar snart tycke för varandra. Jackie har själv prövat lyckan som sångerska i New York, men som ensamstående mor vände hon hemåt igen för att få ekonomin att gå ihop.

16 oktober Official secrets

Den sanna historien om en brittisk visselblåsare som läckte information till media om en olaglig NSA-operation vars syfte var att pressa FN:s säkerhetsråd att godkänna invasionen av Irak 2003. Med Kiera Knightley.

16 oktober – St Vincent

En stark vänskap utvecklas mellan Vincent och Oliver, åldersskillnaden till trots. Medan Vincent handleder Oliver i hur man står upp för sig, börjar Oliver se mer i den åldrande mannen än bara hans svagheter och nyckfulla attityd. Amerikansk komedi med Bill Murray, Theodore Melfi och Naomi Watts.

17 oktober – Jack & Jill

Jack Sadelstein är en framgångsrik reklamchef i Los Angeles som har en vacker fru, fina barn och en sak som han fasar för varje år: att få besök av sin identiska tvillingsyster Jill. Med Adam Sandler och Katie Holmes.

17 oktober – Machine gun preacher

Sam Childers tvingas att se sanningen i vitögat efter ett religiöst uppvaknande. Efter år av kriminalitet, droger och flera fängelsevistelser bestämmer han sig för att starta om på nytt. Sam beger sig till Sudan för att bygga hus men blir förfärad över den fruktansvärda situation som råder.

17 oktober – The giver

Jonas lever i ett perfekt samhälle utan konflikter, fattigdom och arbetslöshet. Varje människa har en roll i samhället, och Jonas får uppgiften att bli minnesbevarare, som hjälp har han en man som kallas Givaren.

22 oktober – Mange och gatufesten

Mange är världens lyckligaste pojke, men allt förändras när hans föräldrar ska skiljas. Mange ska nu använda årets stora gatufest till att sammanföra dem igen och det ska bli ett hejdundrande party i denna familjefilm.

23 oktober – Carrie

Skolflickan Carrie, vars mor är religiös fanatiker, får sin första menstruation efter en gymnastiklektion. Hon blir då hysterisk och kamraterna mobbar henne. Senare upptäcker hon att hon har telekinetisk förmåga, att hon kan få föremål att flytta sig genom blotta viljekraften. Skräckfilmsklassiker regisserad av Brian de Palma med Sissy Spacek, John Travolta och Amy Irving.

23 oktober – Cujo

Steven King-klassikern Cujo handlar om den stora och snälla Sankt berhandshunden som blir riven på nosen av en fladdermus och utvecklar rabies. Cujo blir alltmer förändrad och börjar till slut ge sig på människor.

23 oktober – Den onda dockan

Karen är ensamstående med sonen Andy som fyller sex år. Det enda han önskar sig, och till slut får på sin födelsedag är en ”Good Guy-docka” som får namnet Chucky. Men Chucky visar sig ha en själ som tillhör mördaren Charles Lee Ray, som innan han dog förde över sin själ med hjälp av voodoo till dockan. 

23 oktober – Jurtjyrkogården

Stephen King-klassisker om Louis Creed och hans familj som flyttar från storstadsbullret i Chicago till ett stort hus på landet. Dottern Ellie upptäcker en stig i skogen bakom huset så ger sig hela familjen i väg, guidade av grannen Jud. De hamnar vid en djurkyrkogård och snart slutar lyckan att le mot Louis och hans familj.

23 oktober – Scream

Amerikansk skräckfilm om Casey och hennes pojkvän Steve som blir brutalt mördade av en seriemördare i en vit gummimask. Morden väcker jobbiga minnen till liv för klasskamraten Sidney (Neve Campbell) vars mamma blivit mördad ett år tidigare.

23 oktober – Scream 2

I denna uppföljare till kultförklarade Scream får vi möta de överlevande från massakern i Woodsboro där två seriemördare förföljde Sidney (Neve Campbell) och mördade flera av hennes vänner. Sidney, som nu har börjat på college och försöker skapa sig ett nytt liv, tvingas återigen möta de fasor som förföljde henne i Woodsboro.

23 oktober – Scream 3

Sidney (Neve Campbell) har dragit sig undan och lever ett stillsamt liv i en stuga uppe i bergen tillsammans med hunden Cher. Efter att en liknande massaker skett på det college där Sidney tidigare studerade har man nu beslutat sig för att spela in en ny film baserad på morden. När skådespelarna börjar dö en efter en och ett fotografi på Sidneys mamma återfinns vid varje lik så beslutar hon sig för att ta reda på vad som försiggår.

23 oktober – The Ring

Journalisten Rachel Kellers (Naomi Watts) systerdotter dör efter att ha tittat på ett videoband och Rachels syster ber henne undersöka saken närmare. När hon hittar videobandet och tittar på det drabbas även hon av dess förbannelse. Nu har hon sju dagar på sig att lösa gåtan, annars står hon näst på tur att dö.

23 oktober – The Ring 2

Efter händelserna i förra filmen har journalisten Rachel Keller (Naomi Watts) och hennes son Aidan flyttat till ett mindre samhälle för att börja om på nytt. De trodde att det hela var över, men den mystiska flickan lyckas hitta dem och gör nu allt för att förgöra dem. 

23 oktober – Area 51

Få platser i världen är så mystiska som militärbasen Area 51 som har varit föremål för spekulationer och konspirationsteorier i decennier. Nu avslöjar vi hemligheterna från det avspärrade området.

23 oktober – Cabin in the woods

Fem ungdomar är på väg upp till en stuga i skogen, och det dröjer inte länge innan konstiga saker börjar hända som försätter dem alla i livsfara. Det är mycket mer på gång i den här stugan än vad någon kan tro. Amerikansk skräckfilm.

23 oktober – Charlies änglar

De nya änglarna är bland världens smartaste, modigaste och vältränade kvinnor. Under Bosleys ledning måste Änglarna ta sig an de tuffaste uppdragen över hela världen.

23 oktober – Creepshow

Amerikansk skräck med bland annat Leslie Nielsen, Viveca Lindfors och Stephen King i rollerna. Filmen består av fem korta historier som är sammanvävda via serietidningen Creepshow: Fars dag, Jordy Verril dör ensam, Högvatten för Harry och Becky, Lådan under trappan och De kryper upp på dig.

23 oktober – From dusk to dawn

Två bröder flyr från fängelset och tar en familj gisslan för att försäkra sig om fri lejd till friheten - i Mexiko. På andra sidan gränsen väntar de på sina kontaktmän i en gammal bar. Med George Clooney, Quentin Tarantino och Salma Hayek.

23 oktober – Drag me to hell

En ung kvinnlig långivare får order att avhysa en gammal dam från sitt hem och får då en förbannelse kastad över sig. Desperat vänder hon sig till en siare i ett försök att rädda sin själ medan onda makter försöker pressa henne till att bryta samman. Amerikansk skräck.

23 oktober – Sinister

Ellison livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott och han är känd för att alltid arbeta mycket metodiskt. Med Ethan Hawke.

23 oktober – The faculty

Ett gäng elever misstänker att deras lärare är utomjordingar efter bisarra händelser. Amerikansk skräck.

23 oktober – World war Z

En FN-anställd går en kamp mot både klockan och ödet när han reser över jorden för att stoppa spridningen av en dödlig zombiepandemi. Medverkar gör Brad Pitt, Mireille Enos och Daniella Kertesz.

24 oktober – Ben 10 mot universum

När Vilgax återvänder för att orsaka dubbelt så stor skada på Tennyson-laget och självaste jorden, så måste Ben ge sig ut i rymden för rädda dagen.

24 oktober – Homefront

Efter att hans fru har dött säger narkotikapolisen Phil upp sig och flyttar med sin dotter till en lugn småstad. Men det dröjer inte länge innan han hamnar i bråk med en lokal knarkboss.

24 oktober – My week with Marylin

1965 reser Marilyn Monroe till London för att spela i Prinsen och balettflickan. Hennes mål är att bli tagen på större allvar som skådespelare. Men i London träffar hon den unge Colin Clark, och han blir hennes fasta och trygga punkt, samtidigt som han också blir filmskaparnas enda hopp att kunna slutföra filmen. Med Michelle Williams.

24 oktober – Silver linings playbook

Efter en sejour på mentalsjukhus flyttar den före detta läraren Pat Solitano tillbaka in hos sina föräldrar och försöker försonas med sin exfru. Utmaningarna blir allt större när Pat träffar Tiffany, en mystisk flicka med egna problem.

24 oktober – Last full measure

Den sanna historien om Vietnamkrigshjälten William H. Pitsenbarger, fallskärmshoppare och fältläkare, som gjorde den ultimata uppoffringen i ett av krigets blodigaste slag.

30 oktober – Don't let go

Polisen Jack Radcliff får ett oförklarligt telefonsamtal från sin nyss mördade brorsdotter Ashley. De båda samarbetar genom tid och rum för att lyckas lösa mordet redan innan det sker.

30 oktober – Oldboy

Spike Lee regisserar den amerikanska remaken av Park Chan-wooks moderna klassiker ”Old Boy”. Josh Brolin spelar huvudrollen som mannen som efter 15 år i fångenskap måste pussla ihop sanningen om varför han tillfångatogs, och utkräva blodig hämnd av de ansvariga.

30 oktober – Parker

Parker är den mest vågade, noggranna och hänsynslösa tjuven i branschen.

30 oktober – The duff

Under sista året på high school förstår Bianca att hon anses vara en Duff (Designated Ugly Fat Friend). För att få tillbaka självkänslan och attrahera drömkillen anlitar Bianca den snygga Wesley som kärlekscoach. Hans ex, skolans största mobbare, gillar inte det arrangemanget. Men en hemsk viral video får barndomskompisarna Bianca och Wesley att se på varandra med helt nya ögon.

31 oktober – Black christmas

Riley Stone och hennes vänner i Mu Kappa Epsilon förbereder sig för julens fester, när en maskerad mördare börjar förfölja och mörda de kvinnliga studenterna.

Författaren berättar om den nya träningsformen som hon älskar.