TV4 firar 20 år med "Fångarna på fortet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Agneta Sjödin och Gunde Svan på Fort Boyard.
Foto: Linus Hallsenius

Redan i slutet av augusti kommer "Fångarna på fortet" tillbaka till rutan.  

Men det blir bara sex avsnitt, på vardagar. Detta för att fira att TV4 fyller 20 år. 

- Det var bestämt redan innan. Vi vill att det ska vara en festlig start inför höstens jubileum, säger Malte Andreasson, planeringschef.

"Fångarna på Fortet" är ett klassiskt underhållningsprogram som lockade massvis med tittare under helgerna en gång i tiden. Men när det nu kommer tillbaka den 23 augusti blir det bara sex program på måndagar, tisdagar och onsdagar. 

 - Det var bestämt så från början. Det beror på att TV4 fyller 20 år i höst och då vill vi fira detta. I stället för att göra ett jubileumsprogram fyller vi tablån med klassiker som "Fångarna på fortet", säger Malte Andreasson, planeringschef TV4.

"Inget samband"

 Floppen "Kändisdjungeln" sändes också endast under två veckor, men att kvaliteten skulle ha något med beslutet att göra slås tillbaka.

 - Det har inget samband alls. Vi hoppas att det ska bli en festlig start på hösten och lite helgkänsla på vardagarna, säger Malte Andreasson.

 De andra klassiska programmen är "Rena rama Rolf" som sänds i repris före "Fångarna på fortet" och nya avsnitt av "Timeout" som sänds efteråt. 

 28 augusti startar det nya helgunderhållningsprogrammet "Dansfeber" med Kattis Ahlström där kända personer kopierar dansnummer ur musikaler, filmer och musikvideor.