Tittarna rasar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kritiken mot "Kändisdjungeln" handlade till stor del om att programmet inte verkade sändas direkt från djungeln, utan i stället från en tv-studio.
Foto: TV4

Full tittarstorm rådde i går kväll efter premiären av TV4:s nya "Kändisdjungeln". Upprörda tittare anklagar TV4 för lögner och fusk. 

"Skitprogram, vilket fejk, helt klart inspelat i en studio", skriver till exempel signaturen Åsa. - Såklart att det är tråkigt om tittare tror att vi ljuger, säger Tilde de Paula.

"Kändisdjungeln" har inför premiären marknadsförts stenhårt av TV4, bland annat med stora reklamkampanjer på stan. Den nya storsatsningen är tillsammans med "Idol" ett av TV4:s starkaste trumfkort i höstens kanalkrig mot bland andra SVT som också storsatsar på bred nöjesfront.

 Det skulle bli TV4:s kort         i matchen mot SVT:s storsatsningar som "Skavlan" och "Här är ditt liv" som i dag får premiär med Ingvar Oldsberg som programledare.

 Men knappt hann programmet i går börja att sändas förren hundratals tv-tittare sågade programmet. Och upprörda kommentarer strömmade in på både TV4.se och Expressen.se.

Verkade sändas i studio

 Kritiken handlade till stor del om att programmet inte verkade sändas direkt från djungeln, utan i stället från en tv-studio.

 - Jag kan garantera att det inte spelas in i en studio. Om det var så förstår jag inte vad jag gör här ute i mörka djungeln just nu, halv fem på morgonen. Myggbiten och med en gigantisk kackerlacka på min väska, säger Tilde de Paula direkt från Malaysia och fortsätter.

 - Vi skulle aldrig ljuga om något sånt. Det skulle ju vara helt fruktansvärt. Det är klart att det är direktsänt.

 Hur känns det att få höra om den massiva kritiken så här direkt efter premiären?

 - Det är klart att det är tråkigt. Men eftersom jag har ett positivt sinnelag så tänker jag att det är för att så många tekniker har gjort ett så bra jobb som det inte känns som att vi faktiskt är mitt ute i djungeln och sänder direkt.

 Programmet är inte bara viktigt för TV4, utan dessutom extremt dyrt att producera -  just för att det spelas in och sänds ive från djungeln. Satelit-uppkopplingar varje dag i 16 dagar är nödvändiga under varje direktsändning, vilket kostar stora summor.

"Bara att beklaga"

 Många tittare skriver nu att de inte kommer att se fler avsnitt och Matilda Snöwall, exekutiv producent TV4, tar åt sig av kritiken.

 - Vi befinner oss i en av världens äldsta och vackraste regnskogar just nu. Om det inte framgår i tv är det bara att beklaga. Jag hoppas att de som är besvikna ger programmet en chans till.      I morgon (läs i dag) ska Jannike bli levande begravd till exempel.