Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Talang"-stjärnan Johan Wellton till tysk tv

Jonglören Johan Wellton gör succé i Tyskland.Foto: Roger Vikström
Han kom bara tvåa i "Talang 2008". Men nu slåss utländska kanaler om jonglören Johan Wellton.
- En minut i tv och alla vet vem jag är, säger han.
Supertalangen blir das Supertalent. I går skrev Johan Wellton, 28, på för tyska RTL.
- Det är ett stort underhållningsland och deras humor är rätt lik vår. Jag behöver inte komma dit som en pionjär, säger Wellton.
Efter sin andraplats i svenska "Talang 2008" rycker länder som Frankrike, Tyskland, Italien och England i Wellton för att få honom till just deras talangtävling.

En minut i tv
- Jag har satt upp shower i 15 år och turnerat runt hela världen. Men det krävdes en minut i tv för att alla plötsligt ska känna igen mig, säger jonglören som först tackade nej flera gånger att medverka i den svenska versionen av talangtävlingen.
Han har flera världsrekord i jonglering med studsbollar, och tricket som Wellton visade upp i svensk tv är han ensam om att bemästra.
Men några pengar får han inte för sitt deltagande.
- Det är lite märkligt att jag som professionell inte får betalt, men jag ser det som en riktigt bra annonspelare i stället. Och här har jag gått och betalat dyra annonser i tidningar i alla dessa år.

Chans till en miljon
Dessutom har Johan Wellton chans på att kamma hem vinstsumman - nästan en miljon kronor.
- Jag går ju in i detta som en tävling och inte som en show. Det var inte kul att komma tvåa för att jag missade pengarna. Men det var ju bara en halv miljon, så jag får passa på att vinna nu i stället, skrattar han.