Nu skriver TT Spektra att Leif GW Persson för diskussioner med SVT om ett nytt program. Här Hasse Aro och Leif GW Persson i studion där "Efterlyst" spelas in. Foto: Ulf Berglund / TV3
Nu skriver TT Spektra att Leif GW Persson för diskussioner med SVT om ett nytt program. Här Hasse Aro och Leif GW Persson i studion där "Efterlyst" spelas in.  Foto: Ulf Berglund / TV3

SVT vill ha Leif GW Persson för nytt program

Publicerad
Uppdaterad
Leif GW Persson jagas av SVT som profilerad bisittare i ett nytt krimprogram.
Samtidigt öppnar polisprofessorn för att detta kan bli hans sista säsong i "Efterlyst" i TV3.
- Det är väl hög tid att de skaffar sig en yngre förmåga som har styrfart, säger Leif GW Persson till Expressen.se.
Leif GW Persson har suttit med som expertkommentator i elva säsonger i ”Efterlyst” i TV3.
Nu öppnar polisprofessorn, som även är krönikör i Expressen, för att detta kan bli hans sista säsong som Hasse Aros bisittare.

"Väl hög tid"

Leif GW Persson framhåller att han nått pensionsålder och att han varit med i programmet i mer än ett decennium.
– Det är väl hög tid att de skaffar sig en yngre förmåga som har styrfart, säger Leif GW Persson till Expressen.se.

"Inte ens funderat"

Till sommaren ska han diskutera sin framtid i programmet med ansvariga på produktionsbolaget Strix.
– Jag kommer att vara kvar i ”Efterlyst” åtminstone fram till sommaren och sedan får vi sätta oss ner och diskutera en fortsättning, säger Leif GW Persson.
Hur ser du själv på att fortsätta med Efterlyst?
– Det har jag inte ens funderat på.
Samtidigt uppger TT Spektra att Leif GW Persson är aktuell för ett nytt program om brott och straff i SVT.
Detta bekräftas av Åsa Paues, projektledare på SVT Kommunikation:
– Det stämmer att vi för diskussioner med honom, säger Åsa Paues till Expressen.se.
Hasse Aro vet inte något om Leif GW Perssons framtid.
– Det vet jag inget om, det får du fråga honom om, säger Hasse Aro.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag