SVT tog storslam på "Kristallen"

Publicerad
Uppdaterad
Sveriges Television tog storslam på "Kristallen"-galan - igen.
Hela 11 av 13 priser gick till SVT.
"På spåret" utsågs av tittarna till årets program och "Mia & Klara" blev årets humorprogram.
- Vi ska göra en trea, avslöjade humorduon Mia Skäringer och Klara Zimmergren.
Sveriges Television blev vinnare under årets upplaga av TV-priset "Kristallen" på fredagen. Programmet sändes direkt i SVT1 från Annexet i Stockholm - och stora delar av den svenska TV-eliten fanns i publiken.
Det prestigefyllda priset för årets program - tittarnas eget val - gick till SVT-favoriten "På spåret". Vinnaren i den senaste säsongen Johan Wester tog emot priset - och passade på att skämta om att programmet ofta beskylls för att mest locka äldre tittare.
- Med tanke på att majoriteten av tittarna har telefon med sifferskiva är det fantastiskt att vi lyckades vinna, sa han.
Den legendariske programledaren Ingvar Oldsberg fanns dock inte på plats för att ta emot priset.

Carina Berg bästa kvinnliga programledare

Norrmannen och programledaren Fredrik Skavlan prisades dubbelt. Hans pratshow "Skavlan" vann i kategorin Årets underhållningsprogram - och själv utsågs han av tittarna till årets manliga programledare.
- Jag vill tacka SVT, min redaktion och tittarna som varit så gästfria, sa Skavlan på scenen.
Folkkära TV4-profilen Carina Berg är en annan programledare som vann tittarnas hjärtan. Hon utsågs till årets kvinnliga programledare. Höggravida Berg var påtagligt rörd när hon tog emot priset.
- Jag är så hormonell och varm, sa hon och höll talet kort:
- Nu tror jag att jag håller på att svimma. Puss!
Humorduon "Mia & Klara" alias Mia Skäringer och Klara Zimmergren vann priset för årets humorprogram - och avslöjade att det blir en tredje säsong med succéserien.
- Jag vill tacka alla underbara fans som hela tiden boostar oss med kärlek, sa Mia Skäringer.gick.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag