Svenska modellen Cathrine Hardenborg ny deltagare i Robinson 2019

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Cathrine Hardenborg ses i dag i ”Gränslandet”.
Foto: - - / KANAL 5
Förr såldes cigarretter med budskapet ”Jag har också gått över till…” vilket rubriken i tidningsbilden anpselade på.
Cathrine Hardenborg presenterar sig i TV4 Play-programmet.

Robinson i TV4 fick två nya medlemmar i ”Gränslandet”.

En av dem är Cathrine Hardenborg, 49, tidigare supermodell och i dag egen företagare i Stockholm.

Vem är Cathrine Hardenborg?

Cathrine Hardenborg är hästtjejen som blev modell i New York som 16-åring i mitten av 80-talet och kopplades ihop med Prince och där både modellkollegan Marcus Schenkenberg och artisten Martin ”E-type” Eriksson kunnat säga att de var pojkvänner till Hardenborg.

Om sina lika kända pojkvänner sa i Expressen 1996:

– Jag gillade E-types musik.

Om Schenkenberg som hon var tillsammans med i två år sa hon:

– Vi hade jättekul ihop.

Relationen med Prince har hon också tidigare berättat om.

– Det förhållandet blev mycket större i svensk press än det verkligen var. Jag var 16 och träffade honom på en fest. Han gillade väl mig och jag var nyfiken på honom. Skulle inte du vara det? frågade hon Expressens reporter Elin Bäckström då.

I samband med att Prince gick bort 2016 berättade Hardenborg:
– Vi var väldigt tajta. Vi hängde jättemycket under hela Sign O' The Times-turnén och efteråt. Jag flög och hälsade på honom och vi var ett par. Han var en fantastisk person, sade Cathrine Hardenborg.

Det gör Cathrine Hardenborg och Nick Söderblom i Robinson

Nu är Cathrine Hardenborg en av två personer i Robinson i TV4 där hon är i ”Gränslandet” tillsammans kändistränaren Nick Söderblom, 53. Gränslandet är som tidigare ”Andra sidan” där utröstade deltagare får en chans att ta sig tillbaka till tävlingen och chansen att vinna Robinsonstatyetten och 500 000 kronor. 

Nick är bosatt i Los Angeles och är författare och personlig tränare till skådespelare och artister som Pierce Brosnan, Olivia Newton-John, Rick Springfield och Linda Hamilton. Han skrev boken Desperate Houseman om sin relation med Desperate Housewives-skådisen Nicollette Sheridan, som spelade Edie.

I första delen av ”Gränslandet” får hon träffa Nick som kom dit först - och hans volleyboll. Första dagen är en kamp om att bygga skydd för övernattning.

Cathrine Hardenborg – Robinsonfakta

Personlig sak i Robinson: Tandborste.

Följare på Instagram: 1 026.

Flyttade hemifrån som 16-åring

Cathrine Hardenborg berättar i premiäravsnittet av ”Gränslandet” att hon flyttade hemifrån som 16-åring. 

Hardenborg hade tävlat i Miss Europa, slutat fyra, men träffat en modellmamma som lockat över henne till New York. 

Honska ha pikats att gå ner i vikt och blev kallad fläskfia, berättade Cathrine Hardenborg i Aftonbladet på 1990-talet om sin tuffa start på modellkarriären.

När hon återvände till Stockholm över jul blev hon hämtad av sin mamma på flygplatsen. Mötet blev en chock och mamman började nästan gråta: Dottern vägde då 49 kilo och var 177 centimeter lång.

Hardenborg gjorde uppror och bestämde sig för att göra karriär på sina egna villkor. Karriären fortsatte i Europa och hon kände att fattade rätt beslut när hon flera år senare fick kritik i Milano för att ha varit för smal.

Var skådespelare i ”Vänner och fiender”

Under 90-talet blev den svenska supermodellen även skådis. Hon hade en roll i såpoperan ”Vänner och fiender” och gjorde långfilmsfilmdebut i ”Hassel - förgörarna”, där hon spelade mot Lars-Erik Berenett.

https://www.instagram.com/p/p6lMdVNbwp/?utm_source=ig_web_copy_link

Cathrine Hardenborg gör samma sak i dag som när hon var ung

Hardenborg var som ung hästtjej som och jobbar även i dag med hästar som egen företagare. Här visar Catherine upp sitt hästliv på sin Instagram. 


Tomas Brolin, pappa till systerdottern, och VM-hjälte.
Foto: © BILDBYRÅN

Är svägerska till Tomas Brolin

Även Cathrines syster Susan är hästintresserad men också modell. Susan träffade Tomas Brolin, hjälte från herrarnas fotbollslandslag som tog brons i VM 1994 och tillsammans fick de ett barn innan paret bröt upp.