Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermodellen Vendela Kirsebom om sitt ursprung

Vendela Kirsebom.
Foto: Gunilla Sikström

Det fullkomligt strålar om Vendela Kirsebom i tv-rutan. 

Men inom sig bär "Top Model"-programledaren en stor sorg. 

- Jag har aldrig träffat min biologiska pappa, berättar hon i norska P4.

Supermodellen och tvåbarnsmamman Vendela Kirsebom, 41,  har norskturkiskt påbrå men är uppvuxen i Sverige. I helgen sommarpratade den blonda skönheten i norska P4. Programmet kom att handla om familj och ursprung. 

 - Jag känner mig mest svensk, men jag gillar Norge väldigt mycket, säger Kirsebom, som har en norsk mamma och en turkisk pappa.

 Men sina turkiska rötter vill hon inte kännas vid.

 - Särskilt turkisk känner jag mig inte alls. Det har att göra med att jag aldrig träffat min biologiska pappa. Jag har aldrig varit i Turkiet heller, fortsätter hon.

En tuff bransch

 Supermodellen dyker snart upp i rutan igen. I höst leder hon för andra gången den skandinaviska versionen av reality-serien ”Top Model” på Tv3.  

 Kirsebom passade på att varna de unga tjejerna för branschen de ger sig in i. 

 - Jag ska inte sticka under stolen med att det är väldigt tufft där ute. Det är viktigt att tjejerna förstår att de måste jobba hårt. Det är inte så glamouröst när det står en fotograf och skriker åt dig, eller när någon kallar dig fula saker, säger hon.