Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Stranger things”-stjärnan slår tillbaka mot sexsnacket

Stranger Things en av de serier som återupptas efter coronastoppet.
Natalia Dyer som Nancy Wheeler i ”Stranger things”.Foto: Netflix
Från premiären av säsong 3.Foto: Instagram

Natalia Dyer slår tillbaka mot den upprepande sexualiseringen av de unga skådespelarna i ”Stranger things”.

Bland annat har Millie Bobby Brown uttalat sig om de ”olämpliga kommentarer” hon har fått genom åren.

Precis som många andra av skådespelarna i ”Stranger things” kom Natalia Dyer, 25, från ingenstans.

Natalia Dyer spelade rollen som den envisa Nancy Wheeler, bror till Mike, och som dejtar såväl Steve Harrington och Jonathan Byers i serien, samt är en av alla som försöker ta reda på sanningen om vad som händer i stan. 

Serien blev ett genombrott för samtliga i serien, minus stjärnan Winona Ryder möjligtvis, och med det kom såväl positiv som negativ uppmärksamhet.

De unga skådespelarna blev snabbt sexualiserade.

Tidningen W listade då 13-åriga Millie Bobby Brown, som spelar huvudrollen Eleven, som en av anledningen till att tv numera är ”sexigare än någonsin”. Det brittiska stjärnskottet har ofta uttalat sig om de ”olämpliga kommentarer och sexualisering” som hon blev utsatt för som barnskådespelare.

”Lämna människor i fred”

Medskådespelaren Finn Wolfhard, då 14, har också vittnat om att han mottagit olämpliga meddelanden från vuxna.

Natalia Dyer är medvetet om problemet, säger hon i en intervju med Independet.

– Det finns så många lager i det. Jag känner generellt att, för mig, blir de översexualiserade. Jag känner mig beskyddande över de yngre barnen även om de inte är barn längre, de är tonåringar, säger hon.

Hon önskar att de unga skådespelarna kunde få bli lämnade i fred, eller åtminstone kan få fokusera på jobbet som skådespelare.

– De är alla bra människor och har behövt växa upp under hela galna former. Som privatperson känner jag bara: Lämna människor i fred, såvida du inte pratar om deras jobb och yrke eller saker de vill prata om, säger Natalie Dyer till Independent.

Ur arkivet:

En gigantisk labyrint öppnar snart för allmänheten på Exploration Acres i Lafayette med olika motiv från tv-serien Stranger Things.