Stjärnorna tar plats vid spisen

Publicerad
Uppdaterad
Alexandra Pascalidou, Christina Schollin och Wille Craaford.
Här är deltagarna i TV3:s matlagningssatsning "Stjärnkockarna".
- Det känns verkligen nervöst, säger Alexandra Pascalidou.
Under våren drar TV3:s stora matlagningstävling "Stjärnkockarna" i gång.
Sex kändislag ställs mot varandra och bedöms av hyllade krögaren Melker Andersson och en stenhård jury till dess ett vinnande par står kvar i dofterna från rätterna på spisen. Programmet leds av Josefine Sundström.

"En utmaning"

- Det är verkligen en utmaning, nervöst att försöka behaga och tillfredsställa juryns förnäma smaklökar, säger Alexandra Pascalidou som deltar tillsammans med kompisen Mahmut Suvakc.
Hon fortsätter:
- Jag är fostrad av en riktig bullmamma med ena handen i degen och den andra i en kokande gryta. Det drabbas mig på något sätt och jag förknippade länge köket med det eviga kvinnoförtrycket. Men sedan insåg jag att alla stjärnkockar är män och att jag hade fel. Jag kom över min spisfobi och är mycket intresserad av matlagning, rena hemmafrudrömmen på kvällarna och på fritiden (skratt).

Eget matprogram

Juryn bestämmer vilka rätter som ska tillagas och hur det hela ska gå till.
- Jag kommer att få svårt att sova inför det här. Och då har jag ändå gjort program med grekiska stjärnkockar i studion och släpper en egen kokbok 1 april, säger Alexandra Pascalidou.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag