Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan Palmlöfs släkting mördades

"BÖGLOBBYN". Olle Palmlöf gjorde tv-comeback i "Böglobbyn" i går. Homosexuellas utsatthet har drabbat programledaren Olle Palmlöf själv. Hans släkting blev nersparkad och lämnades att dö, för att han var homosexuell.
TV-stjärnan Olle Palmlöfs släkting mördades brutalt för att han var homosexuell.
Nynazisterna stampade på konstnären Per Skogsbergs huvud och lämnade honom att dö:
- Han blev ihjälslagen, säger Olle Palmlöf.
Olle Palmlöf, 34, gjorde i går comeback i SVT med "Böglobbyn" efter en nästan två år lång avstängning på grund av sin rattfylla 2004. Den utsatthet som homosexuella kan drabbas av har Olle Palmlöf själv erfarenhet av. Hans frus morbror - den kände konstnären Per Skogsberg - blev brutalt mördad i Göteborg på grund av att han var homosexuell. - Han blev ihjälslagen när han var ute. Han befann sig på en plats där homosexuella män brukade samlas. En nynazist dök upp och dödade honom.

Bara en minut i rutan

Per Skogsberg blev bara 60 år. Det brutala dådet, som skedde 1995, fick stor medial uppmärksamhet och kom att kallas "Allémordet", eftersom det skedde i Nya Allén. Den då 24-årige nynazisten var frustrerad efter att bara ha fått en minut i rutan då han medverkade i SVT om blågul nazism. När han fick syn på Per Skogsberg jagade han efter honom, fällde honom till marken och stampade honom upprepade gånger i huvudet.

"Utsattes för hatbrott"

Även hans 17-årige kamrat hjälpte enligt domen till och sammanlagt utdelade de flera knytnävsslag och tio, tolv sparkar. - Per utsattes för ett hatbrott. Vi har velat göra ett reportage om killen som slog ihjäl honom. I dag sitter han på Karsudden. Först tackade han ja, men sedan drog han sig ur i sista stund, säger Olle Palmlöf vidare. Marcus Skogsberg, son till den mördade Per, tycker att det är bra att den här typen av brott blir belysta. - Pappa befann sig på fel plats vid fel tillfälle. Vi efterlämnade barn i familjen har inga problem med att skildra att han slogs ihjäl på grund av sin läggning. Även om pappa inte sa någonting utåt så berättade han ju för oss hur det låg till. Om han sedan var homosexuell, eller bisexuell spelar ingen roll.

Rättspsykiatrisk vård

Den man, i dag 35 år, som dödade Per Skogsberg dömdes för mord och fick rätts-psykiatrisk vård med särskild utskrivnings-prövning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!