Stjärnan hotade hela premiären

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. En uppenbart påverkad Marilyn Manson hotade hela Filip och Fredriks direktsända premiär.
Hårdrocksstjärnan hade inte anlänt till studion när sändningsstarten närmade sig och paniken spred sig.
- Vi förberedde oss på att köra utan honom, berättar Fredrik Wikingsson.
I går kväll var det premiär för Filip och Fredriks direktsända underhållningsprogram från Manhattan. Programledarduon fick dock en tuff start.
Hådrockstjärnan Marilyn Manson var den amerikanska stjärngästen men det var nära att han aldrig dök upp.
- Vi väntade men han kom aldrig, det blev rätt stirrigt.

"Hade förstört programmet"

- Vi förberedde oss på att köra utan honom men det hade ju förstört programmet, säger Fredrik Wikingsson efter den en- och en halv timme långa direktsändningen.
Jonas Gardell som var den svenska stjärngästen förbereddes på att programmet kunde vara tvunget att omformas med bara honom som enda gäst.
- Jonas var beredd, han är ett proffs och hade klarat det utan problem, men som tur var dök ju Marilyn Manson upp.
Egentligen skulle Marilyn Manson varit i studion tre timmar före sändningsstart.
- Hans manager hade berättat att Marilyn skulle komma för att känna in "vibbarna" i studion och så är han inte hos oss när det är knappt tjugo minuter kvar. Klart vi blev oroliga, säger Fredrik.
När den amerikanska hårdrocksstjärnan väl anlände till studion var han inte direkt talför.
- Jag presenterade mig för honom och skulle skaka hand när han kom gående mot mig med ett glas i handen, "Go fuck yourself" var det enda han sa, berättar Filip Hammar som dock inte lät sig nedslås.
- Ärligt talat var det nästan som om poletten trillade ner då, "ja visst ja, det här är USA, vi är inte i trygga Sverige längre", konstaterar Filip.

"Det är absint"

En uppenbart påverkad Marilyn Manson hotade hela Filip och Fredriks direktsända premiär. Foto: Axel Öberg När Marilyn Manson väl kommer in i studion och slår sig ner har han ett glas i handen.
Vad är det i glaset? frågar Filip.

- Det är absint, säger Marilyn.
Din manager sa att du skulle vara vaken och festa hela tiden du är i New York, säger Fredrik. - Jag dricker sprit konstant för att inga bakterier ska kunna leva i min kropp, svarar Manson som gav ett väldigt sävligt intryck.

Uppgavs ha sex i logen

Inte nog med att Manson var uppenbart påverkad mitt under sändningen- innan hårdrocksstjärnan kommit in i studion, får Filip och Fredrik besked i sina hörsnäckor att musikern har sex i sin loge. Det berättade Fredrik och Filip om för tittarna.
Nästa söndag blir det nog lugnare för duon; gäster då är sångerskan Paula Abdul, skådespelaren Kevin Bacon, sångaren Björn Skifs och skådespelaren och regissören Thorsten Flinck.
Expressen har sökt Marilyn Mansons manager Tony Ciulla för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag