Stefan Holm gör comeback i "På spåret"

Publicerad
Uppdaterad
Den tidigare vinnaren Stefan Holm är tillbaka i "På spåret" i höst.
Den allmänbildade höjdhopparen tävlar i par med modeprofilen Ebba von Sydow.
-Jag har längtat, säger Stefan Holm.
Stefan Holm har inte varit med på tre år, men nu återvänder han till "På spåret".
- Jag har längtat, säger Stefan Holm. Det blir jätteroligt att vara med igen.
Stefan Holm tävlar med Ebba von Sydow, bland annat programledare för SVT:s tv-serie inför kronprinsessan Victorias bröllop.
- Jag hoppas att vi kommer komplettera varandra bra. Risken är väl att vi är lite för åldersmässigt lika, men vi har väl å andra sidan lite olika specialintressen, säger Holm.

Par tävlar

Sammanlagt är det tio debutanter och åtta veteraner som gör upp i SVT:s populära tv-frågesport som är tillbaka i rutan den 26 november.
Fjolårsvinnarna Marcus Birro och Johanna Koljonen tänker försvara sin titel och ställs bland annat mot fjolårsfinalisterna Hélène Benno och Peter Apelgren.
Annars är par något av en trend i år. TV 4-profilen Jenny Östergren tävlar med pojkvännen och artisten Niklas Strömstedt, som sätter familjefriden på spel.

"Inte vara några problem"

- De har sagt att de ställer upp med terapeuter och advokater i produktionen. Så det ska inte vara några problem, säger Niklas Strömstedt.
Även komikern Erik Haag ställer upp tillsammans med frun Martina, författare och skådespelerska.
Programledaren Kristian Luuk är nöjd med startfältet, men vill inte framhålla några favoriter.
- Man vill ju inte plocka fram någon enskild men vi har ju en del yviga, lurviga grabbar-gubbar som Olle Palmlöf, Adam Alsing och Erik Haag. De kan nog överraska, säger han.

"Nytt moment"

Populära "På spåret"-profiler som Filip Hammar och Fredrik Wikingsson medverkar inte i år. Inte heller duon Anne Lundberg och Johan Wester som vunnit tävlingen en gång.
Bland klara artister som ska uppträda i programmet återfinns bland annat Moneybrother, Joel Alme, Titiyo och Theodor Jensen, Britta Persson och Sven-Bertil Taube.
Kristian Luuk avslöjar att det blir en nyhet i programmet:
-Vi har ju haft ett moment som heter retur, där man ska gissa på årtal. Nu har vi kört alla årtalen minst två gånger så det momentet är ersatt med ett nytt moment. Hur det ser ut får ni se den 26 november när programmet börjar.

ALLA DELTAGARNA


Ebba von Sydow/Stefan Holm
Jenny Östergren/Niklas Strömstedt
Ylva Hällen/Anna Charlotta Gunnarsson
Hélène Benno/Peter Apelgren
Kerstin Brunnberg/Olle Palmlöf
Py Bäckman/Kalle Moraeus
Erik Haag/Martina Haag
Ebba Blitz/Adam Alsing
Johanna Koljonen/Marcus Birro

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag