Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snuskiga breven till ”Bonde söker fru”-Alexander

Foto: Daniel Ohlsson / TV4

Alexander Andersson är mjölkbonde och törstar efter kärlek.

I år är han med i ”Bonde söker fru” – och det hettade till direkt när han fick kärleksbreven.

Här är några saker du kanske inte visste om Alexander.

Bonde söker fru-Alexander är politiker

Alexander Andersson i ”Bonde söker fru” 2019 är aktiv centerpartist och sitter i kommunfullmäktige i Borås. Han är ersättare i miljö- och konsumentnämnden.

Han är aktiv i debatten om miljö och klimat, och har skrivit debattartiklar i Borås Tidning både i egenskap av politiker och som LRF-representant.

Han hade ett trick för att undvika pinsam tystnad under inspelningarna

I en intervju med Borås Tidning berättar Alexander Andersson att han var riktigt orolig för pinsam tystnad under inspelningarna. Då kom han på ett knep:

– Det var inte tyst en sekund. Men jag såg till att ha post-it lappar på de olika breven med frågor. Man går in väldigt mycket i breven och försöker förstå hur personen var och sedan spinna vidare på det, säger han till Borås Tidning. 

Alexander fick snuskiga brev i ”Bonde söker fru”

Brev med lite snuskigt innehåll har varit väldigt vanligt i ”Bonde söker fru”, men till årets säsong fick just Alexander en rejäl dos av den varan.

Programledaren Linda Lindorff har berättat om ett särskilt brev till Alexander. Brevskrivaren skrev vad hon ville göra med honom i tvättstugan – när ”Bolibompa” sändes.  

Den brevskrivaren fick gå på dejt med Alexander.

Ett annat av de många snuskiga brev som Alexander fåttFoto: TV4

Det var nära att Alexander tackade nej till ”Bonde söker fru”

Alexander var inte den som skickade in ansökan till TV4-programmet.

– Jag hade några kompisar som hade idéer. De tyckte inte jag skulle vara själv mer så de skickade in ansökan, säger Alexander till Expressen TV.

Och det var inte självklart att han skulle tacka ja. Han hade foderbrist på sin gård, och det var nära att han inte skulle klara av att vara med i tv-programmet. Till sist löste sig den jobbiga situationen, och Alexander kunde söka kärleken i TV4.