Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slutkvackat för "Nyhetsankorna"

ANKSLAKT. Tv-profilerna Peppe Eng, Elisabet Höglund, Malou von Sivers, Lena Smedsaas och Lennart Ekdal sågades rejält av DN:s kulturkritiker. Nu läggs showen ner. Foto: Peter Knutson
Nu är det slutkvackat för TV4:s ankor. Efter svidande kritik läggs "Nyhetsankorna" ner.
- Jag tycker att det är lite synd och lite fegt faktiskt, säger Lennart Ekdal.

FAKTA

3 utdrag ur Dagens Nyheters recension


"Hennes låt "Killing me softly" är särskilt illa vald eftersom man inte behöver vara Adde Malmberg för att ha roligt över hur uselt hon sjunger och liksom dödar oss med sin sång."
Om Malou von Sivers sång
"Han pratar om Erik Åsbrink och är så trist att man i stället noterar hur han petar sig i näsan och torkar av det på skjortan. Lennart! Så där kan du hålla på hemma men nu står du på scen. Du har strålkastare på dig! Folk sitter och äter framför dig. Du är bara på scen några minuter, kan du inte låta näsan vara?
Om Lennart Ekdal
"Nyhetsankorna saknar mer än det: talang, humor, musikalitet, självdistans, scennärvaro, repetitioner, passion, smak, stil, klass och framför allt en broms.

Det kan tyckas vara en storm i en ankdamm, men för de iblandade är det på största allvar. Här är bakgrunden:
TV4-profilerna Lennart Ekdal, Peppe Eng, Malou von Sivers och Lena Smedsaas med flera sätter upp en show på Berns i Stockholm. De kallar den "Nyhetsankorna".
Den första föreställningen av tre sågas brutalt i Dagens Nyheter av kritikern Jane Magnusson. Hon skriver bland annat "Hur TV4:s profiler tror att de kan ha någon som helst trovärdighet efter denna katastrofshow är för mig obegripligt".
Kritiken fick effekt - ankorna har simmat klart.
- En anledning är ju den här vettlösa spyan till recension. En tidning som har skrivit en recension är inte tillräckligt tycker jag. Jag tycker att eventbolaget fick lite väl kalla fötter, säger Lennart Ekdal.
- Nånting som bara skulle vara en kul grej har blivit något allvarligt och ångestfyllt, säger han.
Vad tyckte ni om recensionen?
- När en recensent präglas av illvilja och skadeglädje blir det svårt att ta den på allvar.

"Brinner av revanschlust"

Peppe Eng menar dock att ankorna kommer tillbaka.
- Det är nedlagt på Berns, men jag tror inte att vi viker ner oss för att det har skrivits något tokigt i en recension. Det här gänget brinner av revanschlusta.
Expressen har sökt Jane Magnusson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!