Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slutet i ”Vänner” som tittarna aldrig fick se

Det gör Vänner-skådespelarna nu
Karaktären Phoebe Buffay (spelas av Lisa Kudrow) i den klassiska serien ”Vänner”.
Foto: Warner Bros. Television

I den tionde och sista säsongen av ”Vänner” gifter sig karaktärerna Phoebe Buffay med musikern Mike Hannigan.

Nu avslöjar en av seriens skapare att slutet hade kunnat se helt annorlunda ut.

– Vi funderade fram och tillbaka, säger David Crane till RadioTimes.

Även om det har gått 15 år sedan sista säsongen av ”Vänner” visades debatterar fansen fortfarande huruvida det var rätt att karaktären Phoebe Buffay, som spelades av Lisa Kudrow, till slut gifte sig med musikern Mike Hannigan, som spelades av Paul Rudd, just nu aktuell i Netflix-serien ”Living with yourself”.

Under de sista avsnitten av serien utspelades ett triangeldrama mellan Phoebe, Mike och karaktären David – och flera fans menar att Phoebe och David, spelad av Hank Azaria, borde ha blivit ett par i stället i slutet.

Nu berättar seriens skapare att slutet, där Phoebe gifter sig med Mike, faktiskt inte var helt självklart.

Karaktärerna David (Hank Azaria), Phoebe (Lisa Kudrow) och Mike (Paul Rudd) i ”Vänner”.
Foto: Warner Bros. Television

”Hade passat med båda”

I en intervju med RadioTimes berättar David Crane, en av skaparna bakom ”Vänner”, att de inte visste vem Phoebe till slut skulle bli ett par med.

Det bestämdes i sista stund, vad det verkar. Och det fanns planer på att föreviga kärleken mellan karaktärerna Phoebe och David i stället.

– De är båda fantastiska skådespelare. Jag menar, både Paul och Hank är fantastiska, och är fantastiska med henne (Lisa Kudrow reds. anm.) Vi funderade fram och tillbaka, säger David Crane till RadioTimes, och fortsätter:

– Jag minns inte ens alla delar som ledde till det vi landade i, men ja, det kunde ha blivit båda utvägar. Phoebe skulle ha passat med vilken som.

Mike Hannigan (Paul Rudd) och Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) i ”Vänner”.
Foto: Warner Bros. Television

Ja, Phoebe gifte sig till slut med Mike och karaktären David syntes aldrig igen efter att ha fått nobben i avsnitt 23 av säsong tio.

Vänner av serien minns nog att Phoebe träffade Mike genom Joey, spelad av Matt Leblanc. Paret gifte sig sedan i avsnitt 12 av säsong 10, ett avsnitt som kom att få den passande titeln ”The one with Phoebe’s wedding”.

Återförening

Avslöjandet om det alternativet slutet för Phoebe i ”Vänner” är inte det enda som har framkommit på sistone.

Matthew Perry och Courteney Cox spelade ett gift par – Chandler Bing och Monica Geller – i serien. I november avslöjade en källa för US Weekly att Perry hade känslor för skådespelarkollegan även utanför tv-rutan. Och så har än i dag.

– Matthew har alltid varit kär i henne, han har aldrig riktigt kommit över henne, säger källan till US Weekly.

Enligt sajten The Hollywood Reporter kan ”Vänner” vara på väg tillbaka till tv-rutorna då det pågår förhandlingar för en återförening mellan de gamla skaparna och de sex huvudrollsinnehavarna.

Sajten skriver vidare att ”Vänner”-gänget kan komma att återförenas i en special på nya streamingtjänsten HBO Max. Men såväl HBO Max som producenterna WBTV har avböjt att kommentera uppgifterna.