Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så mycket bättre” – så fick Jill Johnson sitt ärr under näsan

Det här är Jill Johnson.
Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Varje gång Jill Johnson är med i ”Så mycket bättre” i TV4 eller i ”Jills veranda” i SVT googlar många efter information om hur hon har fått sitt ärr under näsan.

Ni kan sluta leta nu – här är svaret.

Countrysångerskan Jill Johnson, 46, har utvecklats till av Sveriges populäraste artister sedan det stora genombrottet efter segern i Melodifestivalen 1998. Tre säsonger av tv-serien ”Jills veranda” i SVT har cementerat hennes popularitet.

2019 är hon åter en av gästerna i ”Så mycket bättre”, som går åtta lördagar i TV4 med start 19 oktober. Våren 2020 är hon tillbaka med en fjärde säsong av ”Jills veranda”.

Så fick Jill Johnson sitt ärr

Under näsan har Jill Johnson ett ärr som skulle kunna ha sitt ursprung i sångerskans tidigare erfarenheter som ordningsvakt och fältartist. Men det har en helt annan orsak, nämligen pulkaåkning.

– Jag åkte pulka med en kompis och vi skulle slänga oss av pulkan innan vi träffade den ihoprullade taggtråden längst ner, har Jill Johnson berättat för Aftonbladet.

– Men jag hann inte av. Smack!

Det mesta i hennes skadade ansikte läkte fint, utom läppen.

– Men det gör inget, det kan gott synas att man levt lite.

I en intervju i Café svarar Jill Johnson på frågan om hon skulle vilja ändra något i sitt utseende:

– Möjligen att lyfta mitt vänstra ögonlock eller ta bort mitt ärr under näsan. Men det ska mycket till. Annars är jag ganska nöjd. Man ska inte vara för snygg.

https://www.instagram.com/p/By-k7WPCsPr/

Så fick Jill Johnson inte sitt ärr

I sin ungdom arbetade Jill Jonson som arrestvakt och ordningsvakt. Hon hamnade i slagsmål ett par gånger och fick en armbåge i huvudet vid ett tillfälle. För tidningen Café har hon berättat om en annan smäll hon fick:

- Jag fick ett paraply i huvudet en gång när jag jobbade som ordningsvakt. Förövaren satte jag i en vattenpöl.

Men något ärr under näsan blev det inte den gången.

Så fick Jill Johnson inte heller sitt ärr

1997 var Jill Johnson fältartist i Bosnien under kriget, och en dramatisk händelse inträffade när hon satt i en amerikansk stridshelikopter.

– En motor la av och vi hängde i luften. Jag var inte rädd då, men i dag fattar jag vad jag var med om, berättar hon i Café.

En natt i januari 1997 sov Jill Johnson i en hangar i Bosnien och vaknade klockan fem på morgonen av en explosion. Två män kom in och slet henne ur sängen, och hon trodde att hon skulle bli våldtagen, men i själva verket räddade de hennes liv.

– På vinden hade de all ammunition och en kille hade glömt en filt på ett element så att det började brinna och ett pansarskott gick av. Så det var en jävla smäll. Vi fick springa till skyddsrummen och sitta där i fyra timmar under tiden som branden släcktes, har Jill Johnson berättat i Aftonbladet.

Inte heller då fick Jill Johnson alltså sitt ärr under näsan.

Hör intervjuer från inspelningen i somras:

Så mycket bättre 2019 – firar 10 år.