Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så mycket bättre” – Jill Johnson om skilsmässan: ”Jag förlorade mig själv”

Jill Johnson om livet efter skilsmässan – tar timeout från karriären.
För två år sedan var skilsmässan mellan Jill Johnson och Håkan Werner klar – efter 17 års äktenskap.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
När Polarpriset delades ut 2018 kom Jill Johnson tillsammans med nya kärleken Mattias Elg.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: SVT

Två år efter senaste säsongen av succén ”Jills veranda” är Jill Johnson tillbaka – i nya upplagan av ”Så mycket bättre”.

Mycket har hänt i hennes liv de senaste åren.

– Nu när jag har landat i en ny kärlekens famn, så inser jag att sorgen inte bara kom i förlusten av kärnfamiljen, utan mest att jag förlorade mig själv, säger hon.

Nu har säsong tio av ”Så mycket bättre” i TV4 dragit i gång - med Magnus Uggla, Miss Li och Petter som ”värdar” i varje program och en lång rad gästartister.

En av dem är Jill Johnson, 46, countrysångerskan som under några år haft stora framgångar med sin egen SVT-serie ”Jills veranda” – och upplevt många dramatiska förändringar i privatlivet.

Skilsmässa från Håkan Werner

För tre år sedan offentliggjorde Jill Johnson separationen från maken Håkan Werner och för två år sedan var skilsmässan klar – efter 17 års äktenskap. Förra sommaren anlände hon till utdelningen av Polarpriset tillsammans med sin nya kärlek, Mattias Elg, 44, från Östersund.

Under Jill Johnsons sommarprat i SR – 18 augusti i år – skildrar hon den svåra process som en skilsmässa kan vara.

– Det tog mig många år att greppa modet att kliva av det fartyg som jag seglat med i hela mitt vuxna liv. Sorgen som följde kom med en bedövande uppgivenhet i det ögonblick som jag insåg att jag behövde skilja mig. Jag trodde, på riktigt, att jag aldrig mer skulle bli glad igen. Men det har sjunkit in nu.

Nya kärleken: Mattias Elg

Jill Johnson berättar också i ”Sommar i P1” vad hon lärt sig av att skiljas – och av att hitta kärleken igen i psykologen Mattias Elg.

– I dag känner jag en styrka över att vara sårbar. Och jag gör allt för att inte bli stark igen. Nu när jag har landat i en ny kärlekens famn, så inser jag att sorgen inte bara kom i förlusten av kärnfamiljen, utan mest att jag förlorade mig själv, säger hon.

I podcasten ”Nemo möter en vän” beskriver Jill Jonson hur hon har fått kärlek och stöd från fansen:

– Jag känner att folk är så glada för min skull. Jag känner sån otrolig kärlek. Jag känner att jag fått folk med mig i min nya chans i livet. Det är härligt, jag mår väldigt bra. Jag känner mig väldigt harmonisk, säger hon.

Nya mannen på Instagram

Även om Jill Johnson poängterar att hon vill hålla den nya relationen med Mattias Elg så privat som det bara går dyker han upp i hennes bildflöde på Instagram ibland.

Här på en bild från augusti 2019, när de sprang ett lopp för en mobilleverantör.

https://www.instagram.com/p/B1bnf1XiOZr/

Jill Johnson har tre barn

Jill Johnsson har två döttrar och en bonusdotter med exmaken Håkan Werner. I podcasten ”Min helg” från Svenska Dagbladet säger sångerskan att hennes bästa ögonblick under veckan är att komma hem till barnen på söndagarna, efter att ha haft en spelning under helgen.

Hon berättar också om sitt kringflackande liv; förutom turnerandet som artist har hon en övernattningslägenhet i Stockholm, barnen i Borås och hus i Ängelholm. Jill Johnson har även tillsammans med exmaken Håkan Werner ett hus på Kreta, som de alternerar att åka till.

Timbuktu berättar om nya säsongen av ”Så mycket bättre”

Jason Diakité, känd under artistnamnet Timbuktu, avslöjar sina förhoppningar inför nya ”Så mycket bättre”.

LÄS MER:

”Jills veranda” fortsätter våren 2020