Emma Andersson.
Emma Andersson.

Robinson-Emma: "Jag skulle aldrig låta någon se min operation"

Publicerad
Uppdaterad
Camilla Karlsson och Emma Andersson från Expedition: Robinson har båda opererat brösten. Men ingen av dem skulle kunna tänka sig att göra det i tv.
- Jag skulle aldrig, aldrig någonsin låta någon se min bröstoperation. Aldrig i livet, säger Emma Andersson.
- Det är helt sjukt. Jag tycker inte folk ska känna tryck att operera sig för att tv visar det. Opererar man sig ska man göra det för att man har en anledning till det, säger Camilla Karlsson. Camilla Karlsson har själv opererat brösten efter att ha fött två barn. Tidigare har hon sagt till Expressen att hon inte ångrar det, och att det var helt hennes eget beslut. - Opererar man sig ska man ha tänkt över det väldigt noga själv. Unga människor kommer säkert att känna att de inte duger som de är. Det är fruktansvärt, säger Camilla Karlsson. Emma Andersson, som även opererat sina läppar, förvånas samtidigt över att bröst fortfarande är så intressanta: - Jag blir förundrad. Det är egentligen fantastiskt att det fortfarande funkar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag