Robert Gustafsson förbjuds att prata om sin show i SVT

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Åsa Fång och Sharon Dyall ingår i Robert Gustafssons jubileumsshow. De tre tävlar tillsammans i "Doobidoo". På bilden syns även Per Svensson.
Foto: Lennart Rehnman

SVT stoppar Robert Gustafsson från att göra reklam i sändningen. 

Lasse Kronér förbjöd komikern att prata om sin 25-årsjubileumsshow i "Doobidoo". 

- Det här är inte ett tillfälle att sälja en produkt, det ska handla om musik, säger programledaren.

Komikern Robert Gustafsson tävlar i kväll tillsammans med sångerskan Sharon Dyall i "Doobidoo". Laget möter Åsa Fång och kapellmästaren Putte Nelsson i musiktävlingen som är SVT:s stora fredagssuccé. 

 Men det är inte första gången som gänget träffas - samtliga är med i ensemblen som gör Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow med premiär 23 september på Rondo i Göteborg. 

"Väl medveten"

 - Jag pratade med Sharon Dyall och Åsa Fång först. Sen när redaktionen upptäckte att tjejerna uppträdde tillsammans med Robert Gustavsson och Putte Nelsson frågade jag Robert om de också ville tävla som en kul grej, säger Lasse Kronér.

 Men enligt Granskningsnämnden för radio och tv:s regelverk är det "förbjudet att otillbörligt gynna kommersiella intressen inne i programmen", i SVT - något kanalen är väl medvetet om. 

Bergendahl i blåsväder

 Smygreklam är en het fråga inom public service och i våras blåste det rejält kring sångerskan Anna Bergendahl när hon hade på sig röda Converse-skor i "Melodifestivalen". 

 Att bara ha tävlanden från en och samma revy i "Doobidoo" riskerar att vara nära gränsen för smygreklam. Därför hade SVT ett krav - att gänget inte får prata om föreställningen i sändning.

 - Jag har kollat upp med SVT så att vi får göra det här och kommer inte nämna ett ord om showen i programmet, säger Lasse Kronér.

 - "Doobidoo" ska inte vara ett tillfälle för en artist att sälja en produkt, det ska handla om musik. 

Gustafsson är ovetande

 Robert Gustafsson själv känner inte alls till Lasse Kronérs och SVT:s krav.

 - De har aldrig sagt något om det och vi har inte fått några krav på oss att vara tysta. Vi var ju med för att vi råkade jobba ihop, men vi har inget behov av att prata om det, säger han.