Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Politisk maktkamp i tråkiga Svinarp - premiär för "Starke man"

Claudia Galli, Magnus Mark, Anders Jansson och Anna Blomberg är några av skådespelarna i "Starke man" som har premiär på söndagskvällen. Foto: Ola Kjelbye/SVT
Kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson har styrt Svinarps kommun med järnhand i nästan tio år.
Men oron lurar runt hörnet.
Det stundande valet sätter Lars-Göran i en utsatt position.
Kommer han att kunna behålla makten?

FAKTA

Karaktärerna i "Starke man"Jonna Wetterström (Claudia Galli)
Nyanställd kommunsekreterare från Stockholm. Är full av ambitiösa idéer, men hon tvingas snabbt till att anpassa sig efter Lars-Görans ledarstil. Försöker att påverka i det tysta.

Mats Johansson (Magnus Mark)

Kommundirektör och Lars-Görans närmaste vän. En frustrerad idealist som ofta blir indragen i Lars-Görans tvivelaktiga affärer. Är en stor fotbollsfantast med FC Barcelona som favoritlag.

Gunvor Halldén (Anna Blomberg)
Kommunens luttrade och sönderrökta kanslichef. På kontoret är hon Lars-Görans dåliga samvete som alltid måste upplysa honom om lagar och regler. Ensamstående, lever med katten Hans.

Lars-Göran Bengtsson  (Anders Jansson)
Socialdemokratiskt kommunalråd i Svinarps kommun. Efter nästan tio år vid makten har Lars-Göran blivit en envåldshärskare. Hans äktenskap är i kris och hans 10-årige son vägrar att prata med honom.

"Starke man" i SVT är en ny komediserie av Anders Jansson, känd från "Hipp! Hipp!". I tretton avsnitt får tittarna följa vardagen i Svinarps kommunhus, där det socialdemokratiska kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson (Anders Jansson) leder kommunens arbete.

Oro och farhågor

Tillsammans med sina kollegor försöker han att tvätta bort Svinarps stämpel som "Skånes näst tråkigaste kommun", men oron och farhågorna hopar sig när valet närmar sig och de politiska kriserna avlöser varandra.
Samtidigt som valspurten accelererar har Lars-Göran Bengtsson kris i sitt äktenskap, och hans son vägrar att prata med honom över huvud taget.

Spelades under sommaren

"Starke man" är skapad av Anders Jansson och Wiktor Ericsson och är en samproduktion mellan SVT, Anagram Produktion och Film i Väst.
Serien vann omröstningen i "Komedikväll" i SVT tidigare i år och spelades in i Kävlinge och Göteborg under sommaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!