Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Per Ragnar hyllar Ted Gärdestad i musikal

Per Ragnar ska medverka i musikalen "Sol, vind och vatten", som hedrar Ted Gärdestad. "Det är en hjärtesak att få vara med", säger han.
Han läste dikter på Ted Gärdestads begravning.
Nu medverkar han i musikalen tillägnad sin vän:
Det är en hjärtesak, säger Per Ragnar.
Efter tre år som pappaledig på heltid med dottern Fredrika, 3, står artisten och tv-personligheten Per Ragnar, 63, åter i rampljuset. Han medverkar i Ted Gärdestad-musikalen "Sol, vind och vatten", som har premiär 16 februari 2005 på Chinateatern i Stockholm. – Det är en hjärtesak att få vara med i den. Jag var Teds bästa vän i 20 år. Jag var best man på hans bröllop. Längtade efter kärlek Ted Gärdestad tog sitt liv 1997. Per Ragnar träffade Ted Gärdestad när han satt med i juryn på visfestivalen i Västervik, där Gärdestad uppträdde. Per Ragnar var officiant vid begravningen sommaren 1997. De fann varandra i gemensamma funderingar kring livsfrågor. Ted längtade alltid efter kärleken och ljuset, har Per Ragnar förklarat.

Läste dikter

– Det var på familjen Gärdestads begäran som jag fick gravsätta honom, berättar Per Ragnar. Per Ragnar läste då dikter som symboliserade Teds ständiga sökande. Han poängterar att musikalen, byggd på Ted Gärdestads musik, inte direkt handlar om Gärdestad, men huvudpersonen är en musikbegåvad kille från Stockholms skärgård som ger sig in i branschen med stora förhoppningar, men som blir grymt besviken. Per Ragnar spelar huvudpersonens morfar och Tina Leijonberg, som han tidigare spelat make till i TV4:s såpa "Tre Kronor", agerar nu hans dotter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!