Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oldsberg om Lena Maria Klingvall: Det är makalöst

KÄNSLOLADDAT MÖTE. Lena Maria Klingvall var gårdagens gäst i "Här är ditt liv" och många blev berörda av hennes historia. Även Lena Maria själv rördes till tårar efter programmet och kramade Ingvar Oldsberg efter sändningen. "Tack så jättemycket", säger hon till programledaren. Foto: Olle Sporrong
GÖTEBORG. Känslostormen var total efter gårdagens "Här är ditt liv". Tittarna hyllar den okända gästen Lena Maria Klingvall som med tårar i ögonen också rörde programledaren Ingvar Oldsberg djupt efter sändning.
- Det berör mig verkligen. Är det någon gång jag fäller en tår är det i kväll, säger Ingvar Oldsberg.
I går var det folkets val som satte sig bredvid Ingvar Oldsberg i "Här är ditt liv".
Lena Maria Klingvall föddes utan armar och med ett halvt vänster ben 1968 och blev folkets val.

Enorma känslor

Som okänd gäst skapade hon enorma känslor. Expressens läsare hyllade henne efter sändningen och mängder av rörande kommentarer skrevs.
Även Lena Maria själv rördes till tårar och kramade Ingvar Oldsberg efter sändningen.
- Tack så jättemycket, säger hon till programledaren.

Glansiga ögon

- Det känns overkligt allting. Man delar så mycket med alla som är här. Att få mötas är enormt känslosamt, fortsätter hon med glansiga ögon.
När sändningen var över kom tårarna.
- Sminket är väl överallt nu. Men så får det bli, skrattar Lena Maria Klingvall.
I programmet fick hon bland annat en hälsning från Taiwans president Ma Ying-jeou.
- Det var fantastiskt roligt. Jag har alltid jobbat för att påverka människor för att vi ska få en värld där alla är lika viktiga, säger Lena Maria Klingvall.

"Vi är så glada"

Föräldrarna Rolf och Anna fick inte se sin dotter vid födseln och fick höra att de kunde lämna henne på sjukhuset.
I går var tårarna många även från dem.
- Vi är så glada för att vi fick bli föräldrar till henne. Min fru Anna är också här men hon kan inte vara med i tv för hon gråter bara, säger Rolf Johansson.

Mycket rörd

Programledaren Ingvar Oldsberg var mycket rörd efter programmet.
- Hon fick berätta sin historia och det är så ofattbart allt hon åstadkommit. Det är makalöst och berör mig verkligen. Jag bär verkligen med mig det här, säger Ingvar Oldsberg som har träffat Lena Maria Klingvall vid ett antal tillfällen tidigare.
- Vi har mötts ett par gånger men jag blir alltid lika berörd. Är det någon gång jag fäller en tår är det i kväll, säger programledaren.

EXPRESSEN.SE RÄTTAR: I en tidigare version inleddes denna artikel med meningen "I går var det varken en idrottsstjärna eller en skådespelare som satte sig bredvid Ingvar Oldsberg i "Här är ditt liv". Det stämmer naturligtvis inte, Lena Maria Klingvall är så klart en idrottsstjärna med bland annat dubbla världsrekord och två VM-guld i simning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!