Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt på Netflix i maj – 22 nya serier och 15 nya filmer

Ewan McGregor, Jennifer Hudson och Amy Adams är några av stjärnorna i Netflixutbudet i maj 2021.
Ewan McGregor har huvudroll i dramaserien ”Halston”.
Foto: MEDIAPUNCH/REX SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Jennifer Hudson har en huvudroll i dramat ”Monster”.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Amy Adams har huvudroll i den psykologiska thrillern ”The woman in the window”.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Bland nyheterna på Netflix i maj 2021 hittar vi Ewan McGregor som modedesigner i dramaserien ”Halston”, Oscarsvinnaren Jennifer Hudson i dramat ”Monster” och Amy Adams i den psykologiska thrillern ”The woman in the window”.

Här är 22 serier, 15 nya filmer och 4 dokumentärer att hålla utkik efter denna månad.

Alla nya tv-serier eller seriesäsonger, filmer och dokumentärer på Netflix under maj månad 2021 - listade i datumordning.

Nya tv-serier på Netflix i maj 2021

4 maj – Navillera

En 70-åring med en dröm och en 23-åring med stor talang inspirerar varandra att lämna sin tuffa verklighet och anta utmaningen att bli balettdansare. Koreansk dramaserie.

4 maj – Selena, the series

Den ikoniska mexikansk-amerikanska sångerskan Selena når toppen, men hon och hennes familj tvingas offra mycket längs vägen för att deras dröm ska bli verklighet. Amerikanskt musikdrama.

7 maj – Girl from nowhere

En smart, mystisk flicka vid namn Nanno blir förflyttad mellan olika skolor, där hon hela tiden avslöjar elevernas och fakulteternas lögner och ogärningar. Thrillerserie från Thailand.

7 maj – Jupiters legacy

De är den första generationen superhjältar. Men när det är dags för deras barn att ta över stiger spänningarna – och de gamla reglerna gäller inte längre. Amerikansk superhjälteaction med Anna Akana och 

9 maj – Vincenzo

En koreanskfödd italiensk maffiaadvokat besöker sitt födelseland och ger en stor koncern en dos av sin egen medicin – med rättvisa som mål. Koreansk dramaserie.

12 maj – The Upshaws

I den här amerikanska komediserien försöker en afroamerikansk arbetarklassfamilj skapa ett bättre liv och en lyckligare tillvaro, samtidigt som de kämpar med vardagens utmaningar.

14 maj – Halston

Hans namn byggde ett imperium. Hans stil definierade en era. Amerikanske modedesignern Halston blev en storstjärna innan han började tappa greppet om livet. Medverkande: Ewan McGregor, Bill Pullman, Rebecca Dayan. Amerikansk dramaserie.

14 maj – Move to heaven

Det finns liv mitt i sorgen. En man med Aspergers och hans kåkfarare till farbror städar efter döda personer och för vidare berättelserna som familjerna aldrig fick höra. Koreansk dramaserie.

14 maj – Love, death & robots, säsong 2

Otäcka varelser, stygga överraskningar och mörk komedi samspelar i denna animerade antologiserie för vuxna, som presenteras av Tim Miller och David Fincher.

14 maj – Haunted, säsong 3

Vanliga människor samlar familj och vänner för att berätta om otäcka händelser från det förflutna. Dessa händelser återskapas sedan med skrämmande rekonstruktioner. Amerikansk skräckserie.

17 maj – Racket boys

Koreansk serie som följer sexton pojkar och flickor och de utmaningar som badmintonklubben i deras skola och ungdomarna själva står inför.

19 maj – Who killed Sara, säsong 2

Alex är fast besluten att utkräva hämnd och bevisa att han blev ditsatt för mordet på sin syster. Och han planerar att uppdaga mycket mer än vem som låg bakom brottet. Krimserie från Mexiko.

20 maj – Special, säsong 2

En ung homosexuell man med cerebral pares slår sig fri från sin isolerade tillvaro för att äntligen få leva det liv han drömmer om. Amerikansk komediserie.

21 maj – The neighbor, säsong 2

Den självupptagne Javiers liv ställs på ända när han plötsligt blir en superhjälte – och hans ex-flickvän får i uppdrag att avslöja hans identitet. Spansk komediserie.

27 maj – Black space

En kriminalpolis med okonventionella metoder leder en utredning om morden på flera elever vid en gymnasieskola, dåd som har utförts av lönnmördare som bär enhörningsmasker. Israelisk thrillerserie.

28 maj – The Kominsky method, säsong 3

Skådespelarcoachen Sandy Kaminsky och hans bäste vän Norman håller varandra på gott humör när de hanterar för- och nackdelarna med att bli gammal. När Norman dör får Sandy klara sig på egen hand. Amerikansk Grammynominerad komediserie med Michael Douglas.

27 maj – Ragnarök, säsong 2

lutet känns nära i en norsk stad som plågas av föroreningar och smältande glaciärer. Det kommer att krävas en mytomspunnen figur för att bekämpa en uråldrig ondska. Norsk dramaserie.

28 maj – Lucifer, säsong 5

Djävulen har tröttnat på att vara chef i helvetet och drar till Los Angeles, där han öppnar nattklubb och slår sig ihop med en mordutredare. Amerikanskt fantasydrama.

31 maj – The Parisian Agency: Exclusive properties

En dokusåpa som följer medlemmarna i familjen Kretz i Paris och deras mäklarföretag. I den franska huvudstaden finns några av världens vackraste fastigheter och familjen Kretz förmedlar och säljer många av dessa överdådiga hem.

Maj - Mad for each other

En man och en kvinna som bor grannar inser att de har samma psykiater och att det tycks vara omöjligt för dem att hålla sig undan från varandra.

Maj – Master of none, säsong 3

Emmy-vinnande serien om kärleksrelationen mellan Denise och Alicia kommer med en tredje säsong, som skildrar det positiva och negativa i ett äktenskap, kampen för att få barn, hur man kan utvecklas tillsammans och på egen hand och andra existentiella frågor om kärleken och livet.

Maj – Airawabi school for girls

Ett gäng utstötta tjejer på den välrenommerade flickskolan AlRawabi smider riskfyllda planer för att hämnas på sina plågoandar.

Nya filmer på Netflix i maj 2021

3 maj – Downton Abbey

Brittisk dramafilm från 2019 baserad på tv-serien med samma namn med flera av skådespelarna från tv-serien, bland annat Hugh Bonneville, Jim Carter, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith och Penelope Wilton. Filmen utspelar sig 1927 och handlar om ett kungligt besök på Downton Abbey.

7 maj – Monster

En talangfull tonåring blir indragen i ett rån med dödlig utgång och tvingas kämpa för att försvara sin oskuld och heder i ett rättssystem som dömt honom på förhand. Amerikanskt drama med Kelvin Harrison Jr, Jennifer Hudson och Jeffrey Wright.

7 maj – Milestone

En sörjande lastbilschaufför som nyligen passerat 50 000-milsgränsen riskerar att förlora det jobb som kommit att definiera honom. Indiskt drama.

9 maj – Super me

En fattig manusförfattare upptäcker att han kan ta med sig skatter från sina drömmar in i verkliga livet – men det dröjer inte länge förrän hans nya verklighet raseras. Kinesisk action.

12 maj – Oxygen

När Liz vaknar i en så kallad kryokammare blir det början på en kamp för att överleva och minnas vem hon är innan syret tar slut. Fransk science fiction.

12 maj – En dans för 41

En homosexuell kongressledamot gifter sig med dottern till Mexikos president. På en hemlig klubb kan han leva ut sitt sanna jag – tills en razzia leder till en skandal. Romantiskt drama från Mexiko.

14 maj – The woman in the window

En psykolog som inte vågar lämna sitt hem på grund av torgskräck blir besatt av sina nya grannar. En dag bevittnar hon ett våldsamt brott – men ingen tror henne. Amerikansk thriller med Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie.

14 maj – I am all girls

En enveten polis och en seriemördare är båda ute efter personerna bakom en inflytelserik pedofilring. Thriller från Sydafrika.

14 maj – Ferry

Innan han byggde sitt drogimperium utförde Ferry Bouman ett hämnduppdrag i hemstaden som testade hans lojalitet – och ledde honom till en kärlek som förändrade hans liv. Thriller från Belgien.

14 maj – The strange house

När en storstadsfamilj flyttar till en avlägsen håla försöker bröderna Hendrik och Eddi lösa mysteriet som hemsöker deras hus tillsammans med sina nya vänner. Ungdomsthriller från Österrike.

18 maj – Sardar Ka Grandson

En hängiven sonsons försök att återförena sin döende farmor med hennes barndomshem förvandlas till en komplicerad och komisk affär med gränsöverskridande karaktär. Indiskt drama.

21 maj – Army of the dead

Efter ett zombieutbrott i Las Vegas bestämmer sig en grupp legosoldater för att riskera allt och ger sig in i karantänzonen för att genomföra den största kuppen någonsin. Amerikansk skräck.

26 maj – Baggio – den gudomliga hästsvansen

Den här filmen skildrar den italienska fotbollsstjärnan Roberto Baggios 22-åriga karriär, från den skakiga debuten till de mest minnesvärda ögonblicken på planen. Italienskt sportdrama.

27 maj – Blue miracle

En förmyndare och hans barn slår sig samman med en avdankad båtkapten för att försöka vinna en lukrativ fisketävling och därmed rädda sitt barnhem från att slå igen. Amerikansk familjefilm.

27 maj – Once upon a time in Hollywood

Kriminal/dramafilm, skriven och regisserad av Quentin Tarantino. Den utspelar sig i Los Angeles år 1969 och dramatiserar livet i Hollywood under hippierörelsens guldålder. Med bland andra Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie och Al Pacino.

Nya dokumentärer på Netflix i maj 2021

5 maj – The sons of Sam: En resa in i mörkret

Fallet Son of Sam blev en livslång besatthet för journalisten Maury Terry, som var övertygad om att morden var kopplade till en satanistisk sekt.

11 maj – Money, explained

Vi spenderar dem, lånar dem och sparar dem. Det handlar om pengar och pengars potentiella fällor – från kreditkort och kasinon till bedrägerier och studielån.

26 maj – Spikbombaren: Terror i London

Den här dokumentären berättar historien om bombningarna av minoritetsgrupper i London 1999 och jakten på att identifiera högerextremisten som låg bakom dem.

26 maj – High on the hog: Hur det afroamerikanska köket förändrade USA

Afroamerikanska rätter är en viktig del av den amerikanska matkulturen. Kocken och författaren Stephen Satterfield följer deras delikata väg från Afrika till Texas.

Ger sin bild av karaktären i Netflix-serien.