Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt på HBO Nordic – här är alla serier och filmer i juli

Blake Livley om varför hon inte kan relatera till tidigare karaktärer
Hugh Laurie i spionerie, Rebecca Fergusson i historiska drama och alla säsonger av ”Gossip girl” – där rä npgra av nyheterna på HBO Nordic i sommar.
Hugh Laurie dyker upp i spionserie på HBO Nordic.Foto: MATT SAYLES / AP
Rebecca Ferguson spelar drottning i historisk dramaserie på HBO Nordic.Foto: DAVID ACOSTA/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/IMAGE PRESS AGENCY/AVALON.RED
Blake Livley i ”Gossip girl” – alla säsonger sänds på HBO Nordic i sommar.Foto: TS, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Hugh Laurie i prisbelönt spionthriller av Susanne Bier.

Rebecca Ferguson i historiskt drama om kvinnorna som slogs om den brittiska tronen på 1400-talet.

Och samtliga sex säsonger av ”Gossip girl”.

Här är listan med alla nyheter på HBO Nordic i juli 2020.

När man bara vill sjunka ned i soffan och kolla på något: här är alla nyheter i datumordning på streamingtjänsten HBO Nordic i juli - alla serier och filmer som har premiär i sommar.

Nya serier på HBO Nordic juli 2020

1 juli – Gossip girl, säsong 1-6

Prisad amerikansk serie i sex säsonger om privilegierade ungdomar på Manhattan i New York. Seriens berättarröst är bloggaren Gossip Girl, med röst av Kristen Bell, som avslöjar stora hemligheter från det sociala livet.

1 juli – 4 Blocks, säsong 1-3

Toni Hamady planerar att lämna sin familjs kriminella förehavanden bakom sig och leva ett brottsfritt liv med sin fru och dotter. Men efter en razzia måste Toni reagera för att säkra klanens kundkrets. Hans hetlevrade bror Abbas är inte till nån hjälp alls. Tysk dramaserie.

3 juli – Robot chicken, säsong 10B

Seth Greens galna och flerfaldigt Emmy-belönade tecknade serie med snabba stopmotion-parodier av tv-program, filmer, spel och serier.  I denna säsong får vi bland annat se en omarbetad version av ”The handmaid’s tale”.

7 juli – The White queen

Det är 1464 och England har legat i ett tronföljdskrig i nio år. Två grenar av samma släkt, huset York och huset Lancaster, strider om tronen. Handlingen fokuserar på tre kvinnor och deras maktstrider. Gloden Globe-nominerad amerikansk-brittisk dramaserie baserad på Philippa Gregorys bokserie om Rosornas krig. I en av huvudrollerna syns svenska Rebecca Ferguson (Mission impossible). Tio episoder.

7 juli – The White princess

Äktenskapet mellan Henrik VII och Elizabeth av York förenar husen Lancaster och York och ändar Rosornas krig. Men ömsesidig fiendskap och misstro - liksom de politiska intrigerna från deras mödrar - hotar att rasera både äktenskapet och riket. Dramaserie som utgör en fortsättning av ”The White queen”. Åtta episoder.

7 juli – The Spanish princess

Nu är det 1500-tal i England. Denna uppföljare till ”The white queen” och ”The white princess” centrerar kring Katarina av Aragonien, den spanska prinsessa som blev drottning av England som den första hustrun till kung Henrik VIII. Åtta episoder.

16 juli – At home: W Domu

Polens mest begåvade regissörer i 14 berättelser om livet under Coronapandemins påtvingade isolering. Alla berättelser måste vara här och nu under pandemin och inte längre än tio minuter. Här är de 14 episoderna sammanflätade i varandra.

16 juli – Brave new world

Brave new world är en science fiction-serie i nio avsnitt som bygger på Aldous Huxleys dystopiska roman från 1932. Handlingen äger rum i en till synes perfekt framtid där begrepp som familj, pengar, monogami och integritet har avskaffats.

16 juli – A P Bio, säsong 3

Den sparkade filosofiprofessorn från Harvard, Jack Griffin, tvingas han återvända till Toledo i Ohio och jobba som biologilärare på high school. När han under buller och bång gör entré på Whitlock High School inser han att han har skolans smartaste elever och bestämmer sig för att dra nytta av det. Amerikansk komediserie.

17 juli – Momma named me sheriff

Animerad komediserie för vuxna. Serien är en spin-off på den populära animationsserien ”Mr Pickles” (också på HBO Nordic) och handlar om Old Towns korkade sheriff som fortfarande bor hemma hos sin mamma och har en docka som bästa kompis.

19 juli – At home: Eristyksissä

Sju regissörer, sju historier, ett sammanhang: en period av isolering. I en ny antologiserie från Finland ger de finska regissörerna oss en inblick i hur de upplever den sociala effekten av den globala pandemin. Varje avsnitt är knappt 20 minuter och ett avsnitt visas varje dag under sju dagar. Serien är HBO Europes första finska originalproduktion.

22 juli – One way or another

Vi följer de två barndomsvännerna Hache och Belen som träffas igen i Madrids hipster-kvarter: Malasaña efter att inte ha sett varandra på flera år. Kommer de att fortsätta vara vänner?

22 juli – The Night manager

Susanne Bier har regisserat denna prisbelönta miniserie baserad på romanen av John le Carré och med Hugh Laurie (House), Olivia Colman (Broadchurch) och Tom Hiddleston (Avengers) i några av rollerna. Det är den arabiska våren i Egypten och vi följer den tidigare brittiska soldaten Jonathan Pine som nu arbetar som nattportier på ett hotell. Han rekryteras av agenten Angela Burr för att infiltrera affärsmannen Richard Ropers inre cirkel. Bier vann både en Emmy och en Golden Globe för regin av serien.

25 juli – Room 104, säsong 4

Antologiserie där olika karaktärer och berättelser passerar genom samma rum på ett typiskt amerikanskt motell. Säsong 4 blandar olika genrer, bland annat komedi, sci-fi och ett helt animerat avsnitt.

Nya filmer på HBO Nordic juli 2020

1 juli – Notting Hill

Klassisk, brittisk romantisk komedi från 1999 med Julia Roberts och Hugh Grant i huvudrollerna. Filmstjärnan Anna Scott möter den frånskilde William Thacker, kärlek uppstår – men kan de få varandra?

1 juli - Inglourious basterds

Oscarnominerad (Bästa film, Bäst regi) och Oscarvinnande (bästa manliga biroll) krigsfilm från 2009. Filmen är regisserad och skriven av Quentin Tarantino och har Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz och Michael Fassbender i några av de största rollerna.

1 juli – The adjustment bureau

The Adjustment Bureau är en fiktiv evig skuggorganisation av människolika figurer iklädda hattar, som genom att följa en generalplan har till uppgift att vid allvarliga krislägen ingripa i människors tillvaro, så att den inte totalt ska spåra ur. Scifi-thriller från 2011 med Matt Damon och Emily Blunt.

1 juli – The theory of everything

Filmen utgår från biografin Travelling to Infinity: My Life with Stephen av Jane Hawking, om hennes liv med exmaken, den kände astrofysikern Stephen Hawking, hans diagnos av motorneuronsjukdom, och hans vetenskapliga framgångar. Drama från 2014.

1 juli – Boyhood

Ett separerat par och deras gemensamma barn, dottern Samantha och sonen Mason, följs under tolv år av deras uppväxt, från att Mason börjar skolan vid sex års ålder och fram till hans första dag på college. Drama från 1014.

1 juli – The 40 year old virgin

Andy Stitzer (Steve Carell) är en medelålders man som jobbar på en elektronikaffär. Han har en stor hemlighet som ingen annan än han själv känner till. Han är oskuld. Komedi från 2005.

1 juli – Gladiator

Kejsar Marcus Aurelius vill ha den romerske generalen Maximus som sin efterträdare. Kejsarens son Commodus har andra planer som innebär blod och död. Den forne generalen blir nu tvungen att slåss som gladiator, blir snabbt känd som en stark och skicklig slagskämpe, men hans kamp går ut på att en dag få hämnas sin familj. Oscarbelönat historiskt drama från 2000 med bland andra Russell Crowe och Joaquin Phoenix.

22 juli – Mulholland Drive

Unga Betty reser till Hollywood för att söka lyckan inom filmbranschen. Där möter hon Rita, en attraktiv kvinna som lider av minnesförlust efter en brutal och plötslig trafikolycka. Amerikansk psykologisk thriller från 2001, regisserad och skriven av David Lynch. 

22 juli – The others

Skräckfilm från 2001 med Nicole Kidman. Det är 1945. Hustrun till en soldat – försvunnen och antagen död i andra världskriget – kämpar för sina barns hälsa. De är extremt ljuskänsliga och klarar inte av att utsättas för direkt dagsljus för länge utan att dö. Sakta men säkert uppdagas att familjen inte är ensamma i huset.

Rebecca Ferguson om att göra actionfilm i Hollywood.