Nya "Plus" blir mer personligt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En ny trio tar över konsumentprogrammet "Plus". Med radioprofilen Åsa Avdic och "Lyxfällan"-duon Charlie Söderberg och Mathias Andersson som programledare får "Plus" större fokus på personliga öden.

I 23 år har tv-legendaren Sverker Olofsson varit synonym med SVT konsumentprogram "Plus".

 Men i höst återvänder "Plus" med nya ansikten. En trio bestående av radioprofilen Åsa Avdic samt "Lyxfällans" Charlie Söderberg och Mathias Andersson tar över som programledare.

 -Det är inte det lättaste att ta över efter Sverker Olofsson. Vi kommer att behålla mycket av det som gjort "Plus" så bra, men det blir också en hel del ändringar. Vi måste göra "Plus" på vårt sätt, säger Charlie Söderberg till TT Spektra.

Olika roller

 Åsa Avdic kommer att ha "den klassiska programledarrollen". Charlie Söderberg och Mathias Andersson kommer att arbeta "ute i verkligheten". I nya "Plus" blir det mindre tv-studio och mer fokus på personliga öden.

 -Ja det kan man säga. Det blir mer personligt. Om det till exempel är någon i Norrland som har problem med ett företag så är det bättre att vi åker hem till dem än att vi står i en studio och pratar om det, säger Mathias Andersson.

 Han och kollegan Charlie Söderberg är kända från "Lyxfällan" på TV 3. I programmet har de hjälpt privatpersoner som försatt sig själva i knepiga ekonomiska situationer.

 Medan Sverker Olofssons "Plus" handlat om att skydda konsumenter har "Lyxfällan" behandlat individens ansvar. Den infallsvinkeln kommer Charlie Söderberg och Mathias Andersson att ta med sig till "Plus".

Soptunnan kvar

 Även om den nya programledartrion lovar stora förändringar finns det en sak som ingen vågar rubba. Sverker Olofssons röda soptunna kommer även fortsättningsvis ha en central roll i tv-programmet.

 Åsa Avdic har erfarenhet av konsumentjournalistik och har bland annat varit programledare för Sveriges Radios "Plånboken". Ändå känner hon en viss vördnad inför den berömda soptunnan.

 -Jag står och tittar på tunnan nu. Det känns lite historiskt att ta över efter Sverker, säger hon.

 Inspelningen av nya "Plus" börjar i september och om allt går enligt planerna ska det första avsnittet sändas sent i höst.