LYXTJEJER. Angela Kingberg, Vera Stevens, Nancy Fadel, Maria Popko och Christina Nilsson medverkar i "Skånefruar", som sänds i höst. "Inte så att vi har kappsäckar med guld under varje arm, men vi har det definitivt bra", säger Christina Nilsson. Foto: KANAL 5
LYXTJEJER. Angela Kingberg, Vera Stevens, Nancy Fadel, Maria Popko och Christina Nilsson medverkar i "Skånefruar", som sänds i höst. "Inte så att vi har kappsäckar med guld under varje arm, men vi har det definitivt bra", säger Christina Nilsson.  Foto: KANAL 5

Nu tar Skånefruarna över glamouren i tv

Publicerad
Uppdaterad
Här är Skånefruarna.
Expressen kan i dag avslöja vilka fem kvinnor som i höst ska visa sina glamourösa liv i Kanal 5.
- Många kommer nog att ha synpunkter på oss i början, säger frisörentreprenören Maria Popko, 42.

När Kanal 5 i höst drar i gång realityserien "Skånefruar" handlar det inte främst om kvinnor som mest pysslar i hemmet och visar upp sig på fester.
I stället får tittarna möta fem starka och självständiga företagare.
- Vi vill visa att man inte behöver ligga vid poolen och knäppa efter drinkar för att leva det goda livet, säger livsstils- och dansinspiratören Christina Nilsson, 43.
Men:
- Samtidigt tycker vi om att ta hand om oss själva och tänker på hur vi ser ut. Jag tycker om att se ut som en kvinna, säger Nancy Fadel, 48, inredningsentreprenör.

"Har ett spännande liv"

Alla Skånefruarna har barn och flera av dem är, eller har varit, ensamstående.
Serien skildrar hur de lyckas pussla ihop karriär och familj - och bjuder på en hel del glamour.
- Det blir en del av det också. Jag ska precis ner till Monaco och åka ut med en båt och nyligen var jag nere i Palma med vänner. Jag har ett väldigt roligt och spännande liv, säger Angela Kingberg, 40, fastighetsmäklare.
De fem kvinnorna kommer från helt olika bakgrunder - en del av dem har levt lyxhustruliv medan andra har haft en tuff tillvaro. Nu lever de alla bra liv.
- Inte så att vi har kappsäckar med guld under varje arm, men vi har det definitivt bra, säger Christina Nilsson.
Vera Stevens, 49, får sin beskärda del av Hollywood-glamour - världskända skådisen Malin Åkerman är hennes styvdotter.
- Om det passar i något sammanhang kommer hon att vara med. Hon är ju en familjemedlem, det är inget konstigt med det, säger Vera Stevens.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag