Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix september 2020: Hela listan – nya serier och filmer

Få koll på den svenska skådespelarfamiljen.
Bill Skarsgård, Hilary Swank och Adam Pålsson är några stjärnorna i serier och filmer som har premiär på Netflix i september.
Foto: GLEN WILSON, ROBERT MARKOWITZ, JOHAN PAULIN
Bill Skarsgård och Michael Banks Repeta i Netflixfilmen ”The devil all the time”.
Foto: Glen Wilson/Netflix
Hilary Swank gör huvudrollen i serien ”Away”. Här med Brad Miller och regissören David Boyd.
Foto: ROBERT MARKOWITZ/NETFLIX
Adam Pålsson spelar en ung Kurt Wallander i brittiska tv-serien ”Young Wallander”.
Foto: JOHAN PAULIN / NETFLIX

Adam Pålsson i ”Young Wallander”, Bill Skarsgård i stjärnspäckad dramathriller och dubbla Oscarsvinnaren Hilary Swank i rymddramat ”Away”.

Det är några av godbitarna bland nyheterna från Netflix i september 2020 – vi har hela listan.

Här kommer samtliga premiärer och nyheter i datumordning på streamingtjänsten Netflix under september - nya serier, nya säsonger och nya filmer.

Nya tv-serier på Netflix i september 2020

3 september – Young Wallander

Den unga och nyutexaminerade polisen Kurt Wallander kastas in i hetluften direkt när ett hatbrott skapar oroligheter i denna brittiska serie där den populära polisens bakgrund skildras. Adam Pålsson gör huvudrollen.

4 september – Away

Emma Green lämnar man och dotter på jorden för att bli befälhavare över en internationell besättning astronauter på ett farofyllt, treårigt uppdrag till Mars. Amerikanskt drama med Hilary Swank och Josh Charles.

9 september – Get organized with the home edit

Amerikansk reality där organisationsexperterna Clea Shearer och Joanna Teplin från The Home Edit rensar ut prylar och förändrar liv.

10 september – The gift, säsong 2

En målare i Istanbul ger sig ut på en inre resa när hon upptäcker mystiska hemligheter som rör en arkeologisk utgrävningsplats med kopplingar till hennes förflutna. Turkisk science fiction.

11 september – The dutchess

Brittisk komediserie om Katherine, en ensamstående mamma som försöker hantera karriären, dottern och förhållandet till pojkvännen – och som funderar på att skaffa ett barn till med sitt ex.

11 september – Family business, säsong 2

När en misslyckad entreprenör får reda på att Frankrike ska legalisera marijuana tar han hela familjen till hjälp för att göra om deras charkuteri till ett marijuanakafé. Fransk dramaserie.

14 september – Close enough

Ett gift par försöker känna ⁠– och bevara ⁠– lugnet när de lämnar partylivet för att bli föräldrar i denna animerade serie för vuxna. Tecknad komediserie från USA.

15 september – Tacons historia, säsong 2

Många av de populäraste tacotyperna har en lång och relativt okänd historia. I det här aptitretande matäventyret får vi lära oss mer om några av dem. Mexikansk dokumentärserie.

16 september – Baby, säsong 3

Två tonårstjejer från en välbärgad del av Rom får nog av familj och klasskamrater och börjar leva ett nytt hemligt liv i stadens undre värld. Italiensk tonårsserie.

16 september – Meateater, säsong 9

Jägaren, författaren och naturvårdaren Steven Rinella beger sig till världens vackraste och mest avlägsna platser, där han jagar vilt och lagar middag på dagens byte. Amerikansk dokumentärserie.

16 september – Signs, säsong 2

Mordet på en ung kvinna visar sig ha likheter med ett gammalt olöst fall, och en ny polis måste bryta tystnaden som råder i en stad i de polska Ugglebergen. Polsk thrillerserie.

16 september – Criminal UK, säsong 2

Inom förhörsrummets fyra väggar och under tidspress tar sig London-polisen an tre misstänkta som står anklagade för ohyggliga brott. Brittiskt kriminaldrama.

16 september – Sing on USA

Underhållande karaoketävling i åtta avsnitt som leds av skådespelaren och sångaren Tituss Burgess från ”Unbreakable Kimmy Schmidt”.

17 september – Sista ordet

Tysk dramakomedi. Anke Engelke spelar en begravningstalare som förlorar tron på sitt arbete och försöker sabotera sin mans begravning.

18 september – Ratched

Sjuksköterskan Mildred Ratched var skräckinjagande i Milos Formans film ”Gökboet” 1975. Nu får hon en egen Netflix-serie. Året är 1947 och Mildred anländer till norra Kalifornien för att söka anställning på ett ledande psykiatriskt sjukhus, där nya och oroande experiment har påbörjats på den mänskliga hjärnan.

18 september – American barbecue showdown

Amerikansk grilltävling i åtta episoder. 

22 september – Jack Whitehall: Travels with my father, säsong 4

Gladlynta komikern Jack Whitehall bjuder med sin stela och tråkiga pappa på ovanliga och roliga utlandsresor i ett försök att stärka deras relation.

25 september – The School Nurse Files

Med en ljussabel skyddar en sjuksköterska med en ovanlig gåva elever från monster bara hon kan se i de mörka hörnen på skolan. Koreansk fantasyserie.

25 september – Sneakerheads

Familjefadern Devin faller tillbaka i sin besatthet av gympaskor efter att hans kompis Bobby övertalat honom att försöka komma över ett par mytiska sneakers. Amerikansk komediserie.

25 september – Country-ish

Vi följer countrysångaren Coffey Anderson, hans hiphopdansande hustru Criscilla och deras barn när de navigerar i sin motsatta syn på liv och föräldraskap. Amerikansk realityserie.

28 september – Whose vote counts, explained

Dokumentär som skildrar rädslan för att den amerikanska röstningsprocessen är riggad - av kraftfulla donatorer och företag, påtryckning, bedrägeri vid valurnan och hur röster räknas.

Nya filmer på Netflix i september 2020

1 september – La partita: Den stora matchen

En fotbollsmatch på en grusplan utanför Rom får en avgörande betydelse för en ung spelare, hans tränare och lagets ägare när de ställs öga mot öga med sina inre demoner. Drama från Italien.

2 september – Freaks – du är en av oss

Efter ett tips från en mystisk luffare upptäcker en försynt kock att hon har superkrafter – och själsfränder – och avslöjar en obehaglig och omfattande sammansvärjning. Tysk science fiction.

3 september – Love, guaranteed

Det säger klick när en tuff men pank advokat går med på att hjälpa en charmig klient att stämma en dejtingsajt som garanterar att man hittar kärleken där. Romantisk komedi.

4 september – I'm thinking of ending things

Inget är vad det verkar när en ung kvinna följer med sin nye pojkvän för att besöka hans föräldrar på deras ensliga bondgård. Amerikanskt drama.

9 september – Snyggingar

Elvaåriga Amy vill gå med i en dansgrupp där tjejerna twerkar. Men hennes traditionella familj motsätter sig idén, vilket får Amy att börja utforska sin kvinnlighet. Drama från Frankrike.

9 september – Så mycket kärlek att ge

Fernando är en plikttrogen familjefar – i två olika familjer. Ett snedsteg är allt som behövs för att vända upp och ner på tillvaron. Musikalkomedi från Argentina.

10 september – The Babysitter: Killer queen

Två år efter att Cole överlevt en satanistisk kult väntar nästa mardröm: high school. Och demonerna från det förflutna? De gör fortfarande hans liv till ett helvete. Amerikansk skräckfilm.

11 september – Pappa sökes

Vad gör en våghalsig ung tjej om hennes mamma förbjuder henne att delta i en BMX-tävling? Letar upp en skådespelare som kan låtsas vara hennes medgörlige pappa. Familjefilm från Mexiko.

16 september – Dödlig medicin

När Ángel hamnar i rullstol efter en olycka bestämmer han sig för att hämnas på de som svek honom – särskilt kvinnan som försvann när han behövde henne. Spanskt drama.

16 september – The devil all the time

På en bortglömd plats kallad Knockemstiff i Ohio bubblar under ytan en storm av tro, våld och försoning. För att rädda sin döende fru vänder sig Willard Russell till bönen, vilket blir starten för sonen Arvin till att gå från att vara en mobbad pojke till en man som vet hur man tar saker i egna händer. Med Tom Holland, Bill Skarsgård, Robert Pattinson och Riley Keough.

23 september – Enola Holmes

Medan hon letar efter sin saknade mamma använder den oförskämda tonåringen Enola Holmes sina släktfärdigheter för att överlista storebror Sherlock och hjälpa en rymmare.

Hör Expressens tv-krönikör Mattias Bergqvist om de bästa tv-serierna just nu