Netflix oktober 2020: alla nya serier och filmer

Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Lily James och fler stjärnor på plats i Stockholm.
Alicia Keys berättar om låtskrivande i ny serie på Netflix.
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS/SPLASH / XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS/SPLASH SPLASH NEWS
Lily James som bland annat synts i en av Mama Mia-filmerna kommer i en ny romantisk thriller på Netflix.
Foto: KERRY BROWN / NETFLIX / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4
Julie Bowen och Adam Sandler ses i Halloween-skräckisen "Hubie Halloween".
Foto: SCOTT YAMANO/NETFLIX / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4
Foto: Netflix.

Oktober, gråväder och höstångest? Här är medicinen: ny musikserie där bland andra Alicia Keys berättar om låtskrivandet, romantisk thriller med Lily James och tokrolig halloweenskräck med Adam Sandler.

Se där några av topparna bland månadens 23 nya serier och 20 nya långfilmer på Netflix – många med skräcktema.

Här är hela listan på premiärer och nyheter i datumordning på streamingtjänsten Netflix under oktober - samtliga nya serier, nya säsonger och nya filmer.

Nya tv-serier på Netflix i oktober 2020

1 oktober – Oktoberfest: Beer and blood

I det tidiga 1900-talets München använder den ambitiöse bryggeriägaren Curt Prank brutala medel för att bygga en ölhall som ska dominera stadens lukrativa Oktoberfest. Tysk  dramaserie.

1 oktober – Bom Dia, Verônica

Under jakten på en sexförbrytare som hittar sina offer på dejtingsidor på nätet upptäcker en polis ett par med en fruktansvärd hemlighet – och en dold konspiration. Thrillerserie från Brasilien.

2 oktober – Song exploder 

Musiker gör en inspirerande djupdykning i den kreativa processen bakom låtskrivandet och ger sina personliga perspektiv i denna serie som bygger på den populära podden med Hrishikesh Hirway. Amerikansk dokumentärserie med Alicia Keys, Lin-Manuel Miranda, REM och Ty Dolla Sign.

2 oktober – Emily in Paris

Efter att ha fått drömjobbet börjar marknadsföringschefen Emily Cooper sitt nya spännande liv i Paris, där hon måste kombinera jobb, vänner och kärlek. Romantisk komediserie från USA.

7 oktober - To the lake

När världen ödeläggs av en fruktansvärd pandemi riskerar en grupp människor sina liv och sin mänsklighet i en brutal kamp för överlevnad. Rysk thrillerserie som bygger på succéroman av Jana Vagner.

9 oktober – Deaf U

En sammansvetsad grupp hörselskadade studenter delar med sig av sina berättelser och utforskar livet på Gallaudet-universitetet i Washington DC. Amerikansk dokumentärserie.

9 oktober – The haunting of Bly Manor

Döden är inte slutet. En au pair blir indragen i en härva av skrämmande hemligheter i den här skräckromantiska spökserien från skaparen av The Haunting of Hill House. Amerikansk skräck.

11 oktober – Stranger, säsong 2

Med hjälp av en modig kvinnlig polis tar en åklagare utan empatisk förmåga sig an ett mordfall som kompliceras av politisk korruption. Koreanskt kriminaldrama.

15 oktober – Social distance

Amerikansk antologiserie som spelats in under coronakarantänen och som innehåller både mörka och roliga skildringar av människors sökande efter kontakt på avstånd.

22 oktober – You, me, her, säsong 5

Det gifta paret Jack och Emma anlitar en eskortflicka för att få fart på sitt sexliv. Men när romantiska känslor uppstår tar det hela en oväntad vändning.

16 oktober – La Révolution

I en alternativ version av historien har 1700-talets Frankrike drabbats av en mystisk sjukdom som leder till en brutal konflikt mellan revolutionärer och aristokratin. Fransk dramaserie.

16 oktober – Någon måste dö

I 1950-talets konservativa Spanien får det påstådda förhållandet mellan en ung man och en mexikansk balettdansare en rad obehagliga konsekvenser. Spansk dramaserie.

16 oktober – Star Trek Discovery, säsong 3

Efter ett århundrade av tystnad utbryter krig mellan Federationen och Klingonimperiet, och i centrum för konflikten står en vanärad officer från Stjärnflottan. Amerikansk science fiction.

16 oktober – Grand army

Fem elever på Brooklyns största high school brottas med en kaotisk tillvaro där de måste kämpa för att överleva, nå framgång, frigöra sig och skapa sig en framtid. Tonårskomedi från USA.

16 oktober – Dream home makeover

Drömmar blir verklighet för familjer på jakt efter det perfekta hemmet, skräddarsytt efter deras unika stil, tack vare Shea och Syd McGee från Studio McGee. Amerikansk realityserie.

22 oktober: The Alienist: Angel of darkness.

I uppföljaren till serien ”The alienist” är året 1897 och Sara Howard uppmanar sina vänner Dr. Laszlo Kreizler och journalisten John Moore om hjälp när hon anställs för att hitta den spanska ambassadörens kidnappade bebis. Det leder till upptäckten av en oroande serie av mord. Amerikanskt krimdrama.

23 oktober – Perdida

Antonio letar efter sin kidnappade dotter, vilket sätter igång en serie händelser som påverkar många människor. Han ordnar så att han blir skickad till ett fängelse i Colombia. Spansk thrillerserie.

23 oktober – Barbarer

Tre öden vävs samman under slaget vid Teutoburgerskogen år 9 efter Kristus, då germanska krigare stoppar romarrikets utbredning. Tysk dramaserie.

23 oktober – The queens gambit

I ett barnhem i Kentucky på 1950-talet upptäcker en flicka att hon har en otrolig talang för schack, försöker ta sig fram i en mansdominerad värld och samtidigt kämpa med sitt drogberoende.

30 oktober – Suburra, säsong 3

Året är 2008 och en kamp om den omstridda marken i en kuststad nära Rom förvandlas till en dödlig strid mellan organiserad brottslighet, korrupta politiker och Vatikanen. Italienskt kriminaldrama.

30 oktober – Somebody feed Phil, säsong 4

Phil Rosenthal reser världen runt för att uppleva den lokala maten och kulturen i denna Emmy-nominerade serie.

Oktober – Startup

Unga företagare som strävar efter att förverkliga sina virtuella drömmar tävlar om framgång och kärlek i Koreas högteknologiska bransch.

Oktober – A suitable boy

Modernitet konfronterar tradition i Indien på 1950-talet när en ung student motstår ett arrangerat äktenskap och en politikers son har en socialt oacceptabel kärleksaffär.

Nya filmer på Netflix i oktober 2020

1 oktober – All because of you

När en anställd på ett hotell förälskar sig i en gäst blir han indragen i ett gisslandrama – och hittar kärleken på oväntat håll. Romantisk komedi från Malaysia.

2 oktober – Serious men

När en man i slummen spinner ett nät av lögner för att klättra på samhällsstegen kan hans bluff visa sig utgöra en extra stor fara för hans son. Drama från Indien.

2 oktober – Vampires vs the Bronx

Tre orädda ungdomar från ett alltmer gentrifierat kvarter i Bronx snubblar över några ljusskygga invånares ondskefulla planer på att suga livet ur deras älskade område. Amerikansk skräckkomedi.

2 oktober – Il legame

När en kvinna besöker sin fästmans mamma i södra Italien måste hon försöka bryta en mystisk förbannelse som har hennes dotter i sitt grepp. Italiensk thriller.

2 oktober – Ahí te encargo 

En reklamchef och en advokat har ett underbart äktenskap – tills han vill bilda familj just när hennes karriär tar fart. En dag har han med sig en oväntad gäst. Romantisk komedi från Mexiko.

2 oktober – Òlòtūré

En journalist som arbetar under täckmantel som prostituerad i Lagos för att avslöja människosmuggling får uppleva en värld präglad av exploatering och hänsynslöst våld. Kriminaldrama från Nigeria.

7 oktober – Hubie halloween

Adam Sandler spelar Hubie, som knappast är den populäraste killen i Salem, men när kusligheterna på halloween blir alltför verkliga gör sig den godhjärtade fegisen beredd att skydda sin hemstad. Skräckkomedi från USA.

9 oktober – Ginny weds Sunny

En ungkarl som längtar efter att gifta sig men som ratas av alla kvinnor han möter, försöker vinna gunsten hos en gammal flamma med hjälp från oväntat håll: hennes mamma. Romantisk komedi från Indien.

9 oktober – The Forty-Year-Old Version

Den otursförföljda 40-åriga New York-dramatikern Radha drömmer om det stora genombrottet, så hon sadlar om och blir rappare för att hitta sin sanna röst. Kritikerrosad indiefilm om en oväntad musikkarriär.

15 oktober – Monsterjakt för barnvakter

En tonårstjej rekryteras till ett hemligt sällskap av barnvakter och måste slåss mot Gastmannen och hans monster när de kidnappar pojken hon är barnvakt åt på halloween. Amerikansk familjefilm.

15 oktober – Love like the falling rain

Rädd för för att bli nobba kämpar en ung man för att förklara sina känslor för sin bästa vän – som snart faller för en annan man - tills en ödesdiger incident inträffar. Romantik från Inonesien.

16 oktober – The Trial of the Chicago 7

En fredlig protest förvandlades till en våldsam sammandrabbning med polisen. Det som följde blev en av historiens mest famösa rättegångar. Oscarsbelönade Eddie Redmayne och Golden Globe-vinnaren Sacha Baron Cohen medverkar i detta amerikanska drama.

21 oktober – Rebecca

Efter en himlastormande romans med en förmögen änkeman flyttar den unga bruden till sin makes släktgods, där hans avlidna frus olycksbådande skugga ständigt är närvarande. Brittiska romantisk thriller med Lily James (från ”Mama Mia! Her we go again” och ”Yesterday”).

22 oktober – Cadaver

Efter en katastrof luras en svältande familj till ett hotell där de erbjuds en måltid mot att delta i en pjäs. Plötsligt börjar personer i publiken att försvinna. Norskt skräckdrama.

23 oktober – Over the moon

I denna animerade familjemusikal bygger en flicka en rymdraket och reser i väg för att få träffa en mytomspunnen mångudinna. I regi av den legendariske animatören Glen Keane.

28 oktober – Nobody sleeps in the wood tonight

En brevbärare knackar två gånger på dörren till ett hus i skogen och stöter på en ond kraft. Tre decennier senare: en grupp tonåringar som dömts för att tillbringa tid i ett läger där alla elektroniska apparater är förbjudna stöter på blodtörstiga monster. Polsk skräckfilm.

28 oktober – Holidate

Två främlingar som tröttnat på singellivet under högtider väljer att vara varandras dejt under storhelger, men arrangemanget hotas snart – av äkta känslor. Amerikansk romantik.

30 oktober – Bronx

Ett polisteam som undersöker den organiserade brottsligheten i Marseilles inser att några av deras kolleger kan vara djupt involverade i stadens gäng, och för att ställa saker rätt måste de riskera mycket. Fransk kriminalthriller.

30 oktober – His house

Ett ungt flyktingpar försöker börja om på nytt i England, men de hemsöks av en mörk kraft som är sprungen ur de fasor de flytt från i Sydsudan. Kritikerrosad indiefilm.

30 oktober – The day of the lord

Menéndez är en pensionerad präst som bor i sin mörka och trista lägenhet och vänder ryggen till världen. Han lider av en troskris och hemsöks av hemska mardrömmar om handlingar från hans förflutna som torterar honom. Spansk skräck.

Komedispecial på Netflix i oktober 2020

13 oktober – The cabin with Bert Kreischer

Komikern Bert Kreischer bestämmer sig för att sänka tempot och bjuder med sig några roliga kompisar till en stuga, där de tillsammans försöker läka både kropp och själ.

27 oktober – Sarah Cooper: Everything's fine

Sarah Cooper är känd för att framgångsrikt håna Donald Trump genom att enbart läppsynkronisera alla galenskaper han säger. I en egen Netflix-special bjuder hon på en timme med roliga sketcher som behandlar frågor om politik, ras, kön, klass och andra ständigt aktuella ämnen.

Världspremiär för låten "Good Job"

LÄS MER:
Netflix 2020 – stor guide till abonnemang och priser