Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix: Missa inte julens bästa filmer

Nu närmar sig julen. Foto: Michael Gibson/Netflix
Förutom klassiker, som den här, finns en rad julfilmer hos streamingtjänsten.

Julen är som gjord för att kura ihop sig med ett gäng mysiga filmer i soffan.

För den som vill se något nytt har Netflix ökat sitt utbud med bland annat en 

ny film med Kurt Russell som jultomten.

Här är julfilmerna och deras betyg.

Netflix originalfilmer

The Christmas Chronicles. Netflix utlovar en annorlunda julsaga av producenten till "Harry Potter och de vises sten" och "Ensam hemma", Chris Columbus. Filmen handlar om syskonen Kate och Teddy som smyger sig ner i tomtens släde när han är på besök. Syskonen orsakar en olycka som riskerar att stoppa julen i hela världen. Premiär 22 november. Betyg på IMDB: Saknas. 

https://www.youtube.com/watch?v=gsvYkEw3vwY

El Camino Christmas. Långfilm från 2017. En ung man letar efter pappan han aldrig mött. I stället hamnar han i ett rån och blir fast i en spritbutik på julafton tillsammans med fem andra människor han aldrig träffat. I väntan på att bli räddade börjar de anförtro varandra med sina hemligheter. Betyg på IMDB: 5,6. 

 

Netflix: Alla nya serier och filmer i december 2018 

 

Nya och gamla julfilmer på Netflix

Gremlins. Skräckkomedi från 1984. Älskad familjefilm där pappan skaffar ett gosigt litet djur med tre förbehåll: Ingen mat efter midnatt, inte utsätta Mogwai för vatten och inget direkt solljus. Ja, ni fattar ju hur det går. Betyg på IMDB: 7,2 

Elf. Långfilm från 2003. Tomtenissen Buddy, spelad av Will Ferrell, passar inte riktigt in bland de andra nissarna på nordpolen, så han tar sig till New York (förstås) för att hitta sin riktiga pappa och sprida lite julstämning. Betyg på IMDB: 6,9. 

Jul i Flåklypa. Animerad film från 2013. En tidningsredaktör är orolig för att det inte ska snöa på julafton. Så han anlitar en uppfinnare som bygger en alldeles egen snökanon. Men det går kanske inte riktigt som man hoppas. Betyg på IMDB: 6,8.

Emma & Julemanden: Jagten på elverdronningens hjerte. Dansk långfilm från 2015. Emma känner sig bortglömd av sin familj. Men hon har livlig fantasi och ger sig ut på egen hand för att rädda jultomtens (julemanden på danska) nyfödda dotter. Betyg på IMDB: 6,6.

https://www.youtube.com/watch?v=JrwC1NdRZw8

The Spirit of Christmas. Långfilm från 2015. Kate reser till Vermont för att få att sälja ett värdshus där det spökar. Hon har bråttom att bli klar och bestämmer sig för att förhandla med spöket. Betyg på IMDB: 6,5. 

Once upon a holiday. Romantisk långfilm från 2015. En prinsessa smiter från sina uppdrag vid jul och träffar en trevlig normal kille. Betyg på IMDB: 6,5 

Tragedi på en lantkyrkogård. Svenskt tv-film från 2013. Sista delen i serien med Maria Lang-deckare utspelas på julafton där Puck och maken Eje bokstavligt snubblar över ett mordoffer. Betyg på IMDB: 6,4.

I'll be home for christmas. Långfilm från 2016. Jackie är biträdande åklagare och ensamstående mamma till dottern Gracie. De planerar att fira jul i lugn och ro när Jackies pappa, en vresig pensionerad polis, plötsligt dyker upp. Betyg på IMDB: 6,3. 

Angel of christmas. Långfilm från 2015.  En journalist skriver en story om hennes familjs släktklenod och dess magiska historia – och plötsligt träffar hon en man hon blir intresserad av. Sker allt av en slump? Betyg på IMDB: 6,2. 

A wish for christmas. Långfilm från 2016. Saras chef stjäl hennes julidé. I ilska ber hon tomten att få mod att stå på sig mot chefen. Hennes önskan går i uppfyllelse, men hon har bara 48 timmar på sig. Betyg på IMDB: 6,1 

Office Christmas Party. Långfilm från 2016. Företagets vd hotar att lägga ner huvudpersonens avdelning. Därför arrangerar han en julfest som inte bara ska bli episk, den ska också landa ett kontrakt som gör att vd:n – huvudpersonens syster – ska låta avdelningen leva vidare. Men firmafesten blir kanske lite mer händelserik än vad som är tänkt. Betyg på IMDB: 5,8. 

https://www.youtube.com/watch?v=633Jm3xXHbY

Angels in the snow. Långfilm från 2015. Ett grälsjukt par åker i väg under jul. När de blir insnöade måste de hjälpa en annan familj, vilket blir en ögonöppnare för deras egen relation. Betyg på IMDB: 5,8. 

How Sarah got her wings (Heaven Sent). Långfilm från 2015. Sarah dör i en olycka före jul. Men hon finns inte på gästlistan till himlen när hon kommer till pärleporten. För att få en plats i himlen återvänder hon som änglavikarie för att under tolv dagar före jul  försöka göra en god gärning och rädda en människas själ. Lite som "Livet är underbart", alltså. Betyg på IMDB: 5,6. 

Merry Kissmas. Långfilm från 2015. Kayla är förlovad med en självupptagen koreograf och teaterregissör. När hon pussar en främling i en hiss för att komma undan en påflugen kvinna tar livet plötsligt en ny vändning. Vem är den där killen i hissen som pussar så bra? Betyg på IMDB: 5,6. 

Fred Claus. Långfilm från 2007. Jultomten, Santa Claus, har en storebror som är indrivare – lite tvärtemot vad jultomten gör alltså. Lagom till att alla barnen ska få sina klappar kommer Fred Claus och hälsar på hos sin lillebror på Nordpolen. Betyg på IMDB: 5,6.

You can't fight christmas. Långilm från 2017. Inredaren Leslie står på en stege och dekorerar en överdådig julgran på ett hotell när hon tappar balansen och faller i armarna på hotellägarens barnbarn, snyggingen Edmund, som är minst sagt skeptisk till julen. Ska hon få honom på julhumör och hör vi inte kyrkklockorna ringa? Betyg på IMDB: 4,6. 

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Netflix i 4k

https://www.youtube.com/watch?v=XJP3db3R014

Tv-specialer på Netflix

A very Murray Christmas. Från 2015. En kväll med musik, upptåg, barhäng och Bill Murray.

God Madagaskar-jul. Fem avsnitt av DreamWorks julklassiker med alla figurer vi lärt känna under åren. Här är pingvinerna från Madagaskar, Kung Fu panda och åsnan från Shrek. 

Mariah Carey's Merriest Christmas. Kvinnan med den omfångsrika rösten är värd för ett härligt tv-spektakel med många otroliga gäster. 

A Russell Peters Christmas. En varitéinspirerad historia med bland andra Pamela Anderson och Jon Lovitz som är knasig, underhållande och rolig. Fick dock ett mycket svalt mottagande av IMDB:s användare. Betyg på IMDB: 3,9. 

Julavsnitt av tv-serier

BoJack Horseman Christmas special.  Tv-special från 2014. BoJack och Todd kollar på julepisoden av "Horsin' Around". Betyg på IMDB: 7,0. 

Barnmorskan i East End. Julspecial från 2012. Varje säsong från andra året startar med ett längre julavsnitt. Avsnittet inleds med att ett spädbarn hittas på trappan till Nonnatus house…  

Shameless. Julspecial från 2004. Brittiska originalet där familjen Gallagher ska fira jul.  Vem fick bittermandeln i gröten? Jo, alla. Slutar det i kaos? Jo, visst! Betyg på IMDB: 8,4.

Black Mirror. White Christmas. Avsnitt från 2017. Dystopisk skildring där två män delar ett litet hus långt ute i obygden. Vilka hemska hemilgheter döljer de för varandra? Vad hände på julen, egentligen? Säsong 2, episod 4. Betyg på IMDB: 9,2. 

Trailer Park Boys: Xmas Special. Tänk er tillbaka till den gamla tiden och hur Sunnyvale Trailer Park såg ut innan Randy prostituerade sig, J-Roc rappade och när Barb och Lahey var tillsammans. 

Fotnot: Betygen är satta av användarna av filmdatabasen Imdb, på en tiogradig skala.

 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

 

Fem julfilmer för unga och barn

Angelas jul. Animerad långfilm från 2018. När Angela följer med sin familj till kyrkan på julafton ser hon Jesusbarnet i krubban. Han ser ut att frysa och vara ensam, så Angela fattar ett avgörande beslut. 

Emma och jultomten. Långfilm från 2015. Emma är en dansk flicka med livlig fantasi. Hon känner sig bortglömd av sin familj. Då ger hon sig ut på ett äventyr till en annan värld för att rädda jultomtens dotter. Betyg på IMDB: 6,6. 

Julgåvan. Långfilm från 2017. Innan Ellen kan ta över sin pappas framgångsrika företag måste hon åka tillbaka till sin födelsestad och lämna över ett julkort till pappans tidigare kompanjon. Men en snöstorm förstör Ellens planer och hon tvingas stanna kvar, och arbeta för att klara sig. Jo, det finns romantik i byn också. Betyg på IMDB: 5,6 

A christmas prince. Långfilm från 2017. En ambitiös ung journalist skickas utomlands för att bevaka kröningen av en stilig prins. Betyg på IMDB: 5,6. 

A Dogwalker's Christmas Tale. Långfilm från 2015. Luce Lockhart är en bortskämd universitetstjej som tvingas arbeta under jullovet med att rasta hundar. När hon får veta att hundparken ska rivas och göra plats för ett spa ställs Luce inför ett svårt val. Hundarna eller hennes rike chefs skönhetssalong? Betyg på IMDB: 5,3.