Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Netflix maj 2020: Alla nya filmer och tv-serier

Vad är Kramer, Georg, Elaine och Jerry värda?
Jennifer Connelly, Laura Harrier och Jerry Seinfeld ses i nya Netflix-produktioner i maj.
Foto: NETFLIX, STELLA PICTURES- GOFFPHOTOS
Jennifer Connelly gör en huvudroll i nya tv-serien ”Snowpiercer”.
Foto: Netflix
Laura Harrier har en av huvudrollerna i Netflix-serien ”Hollywood”.
Foto: Netflix
Jerry Seinfeld har premiär för en ny komedishow på Netflix.
Foto: STELLA PICTURES GOFFPHOTOS
Foto: Shutterstock

Här är hela listan på alla nyheter på Netflix under maj 2020.

Du kan kolla på dystopiska thrillerserien ”Snowpiercer” med Oscarvinnande Jennifer Connelly, miniserien ”Hollywood” om fördomar i USA:s filmcentrum efter andra världskriget – och en helt ny show med komikern Jerry Seinfeld.

I coronatider är det hårt tryck på play- och streamingtjänsterna. Netflix lanserar under maj som vanligt en rad nya serier, långfilmer, komedishower, dokumentärer och barnprogram.

Här är den totala guiden till de senaste nyheterna på Netflix.

Nya tv-serier på Netflix i maj 2020

Maj (datum ej satt) – Snowpiercer

Snowpiercer 

I denna futuristiska thriller från USA med Jennifer Connelly har världen förvandlats till en frusen ödemark, och de människor som finns kvar bor på ett stort tåg som oavbrutet färdas jorden runt.

Maj (datum ej satt) – Blood & water

Blood & water 

En 16-årig tjej ser till att bli förflyttad till en ny skola, eftersom hon misstänker att hennes syster – som blev kidnappad vid födseln – är elev där. Dramaserie från Sydafrika.

1 maj – Nästan lycklig

Nästan lycklig 

Sebastián är en populär radiopratare som försöker hitta sin plats i livet, samtidigt som han handskas med sin exfru (som han fortfarande älskar) och två barn. Komediserie från Argentina.

1 maj – Into the night

Into the night 

När en mystisk kosmisk händelse orsakar kaos på jorden försöker passagerarna och besättningen på ett kapat nattflyg desperat att undvika solens strålar. Thrillerserie från Belgien.

1 maj – Hollywood

Hollywood 

Hollywood efter andra världskriget. En ambitiös grupp skådespelare och filmskapare gör nästan vad som helst för att slå igenom i en bransch fylld av fördomar när det gäller kön, ras och sexualitet.

6 maj – Workin' moms, säsong 4

Workin' moms 

Kanadensisk komediserie om en grupp mammor som har återgått till jobbet efter föräldraledigheten, för att tampas med barn, chefer, kärleken och livet i Toronto.

8 maj – Dead to me, säsong 2

Dead to me 

Amerikansk dramakomedi. En hetlevrad änka på jakt efter föraren som körde på hennes man i en smitningsolycka blir vän med en excentrisk optimist som inte är vad hon verkar vara.

8 maj – The Eddy

The Eddy 

Ägaren till en jazzklubb i Paris dras in i den kriminella världen när han försöker skydda sitt livsverk, sitt band och sin tonårsdotter. Fransk miniserie.

8 maj – Valeria

Valeria 

En författare med skrivkramp och ett krisande äktenskap söker stöd hos tre vänner, som också försöker hitta sig själva. Spansk komediserie, baserad på romaner av Elísabet Benavent.

8 maj – Restaurants on the edge, säsong 2

Restaurants on the edge 

Tre mat- och designexperter reser världen runt för att hjälpa underpresterande restauranger på vackra platser knyta an till den lokala kulturen och nå bättre resultat.

8 maj – Bilrestauratörerna i Rust Valley, säsong 2

Bilrestauratörerna i Rust Valley 

Bilsamlaren Mike Hall tar hjälp av sin kompis Avery Shoaf och sin son Connor Hall för att renovera gamla bilar – och förhoppningsvis tjäna lite pengar på det.

15 maj – Chichipatos

Chichipatos 

En magiker får det hett om öronen när han trollar bort en gangsterboss under en föreställning på en fest – och inte lyckas trolla fram honom igen. Komediserie från Colombia.

15 maj – White lines

White lines 

Zoe Walker lämnar sitt stillsamma liv för att utreda sin brors försvinnande på Ibiza. Väl framme slår hon snabbt in på en dekadent och farlig väg. Amerikanskt kriminaldrama.

15 maj – Magic for humans, säsong 3

Magic for humans 

Från att få folk på gatan att häpna till att genomföra avancerade trolleritrick – Justin Willman blandar godmodigt trolleri med skämt för vuxna.

15 maj – Ett smutsigt jobb

Ett smutsigt jobb 

Den arbetslöse 57-åringen Alain Delambre blir lockad av ett fint jobberbjudande. Men han inser snart att han är en bricka i ett grymt spel. Det tidigare fotbollsproffset Eric Cantona medverkar i ett franskt drama i regi av Ziad Doueiri.

16 maj – Drottningen och conquistadoren

Drottningen och conquistadoren 

Historiskt drama från Colombia. För många år sedan förrådde han hennes folk och krossade hennes hjärta. Nu är Catalina tillbaka för att utkräva hämnd på den spanska conquistadoren Pedro de Heredia.

18 maj – Den stora blomsterkampen

Den stora blomsterkampen 

En brittisk serie där florister, skulptörer och trädgårdsdesigners tävlar om vem som kan skapa de mest praktfulla blomsterkonstverken.

19 maj – Sweet magnolias

Sweet magnolias 

Amerikansk dramaserie. Maddie Townsend har många bollar i luften – tre barn, en otrogen make och en osannolik uppvaktare som hela stan pratar om.

22 maj – Snabbkurs i historia

Snabbkurs i historia 

Infografik och klipp ur arkiven ger oss lättsmälta historielektioner om vetenskapliga genombrott, samhällsrörelser och världsomvälvande upptäckter. Brittisk dokumentärserie.

22 maj - Selling Sunset

Selling Sunset 

Toppmäklarna på The Oppenheim Group säljer lyxfastigheter till välbärgade köpare i Los Angeles. Det är en bransch där relationer betyder allt, vilket bäddar för dramatik.

22 maj – Trailer Park Boys, the animated series, säsong 2

Trailer Park Boys, the animated series 

Nova Scotias mest älskade utbölingar har alltid varit snudd på overkliga. Efter avslutningen på tolfte säsongen tog de steget fullt ut och blev tecknade figurer. Komediserie från USA.

22 maj – Control Z

Control Z 

När en hackare börjar offentliggöra elevernas hemligheter för hela skolan tar den uppmärksamma ensamvargen Sofía på sig att lista ut vem som ligger bakom. Dramaserie fråm Mexiko.

23 maj – Dynastin, säsong 3

Dynastin 

Familjerna Carrington och Colby utkämpar en bitter strid om kontrollen över sin förmögenhet – och sina barn – i den här uppdaterade nyversionen av den klassiska såpan från USA.

29 maj – Space force

Space force 

Amerikansk komediserie med Steve Carell, John Malkovich och Ben Schwartz. En fyrstjärnig general samarbetar motvilligt med en excentrisk vetenskapsman för att göra den amerikanska militärens senaste tillskott – Rymdstyrkan – redo för avfärd.

Nya filmer på Netflix i maj 2020

1 maj – The half of it

The half of it 

När tonåringen Ellie Chu gick med på att skriva ett kärleksbrev åt en sportkille väntade hon sig inte att de skulle bli vänner – eller att hon skulle falla för tjejen. Romantisk komedi från USA.

1 maj – I vredens grepp

I vredens grepp 

Fransk thriller. En familjefar återvänder från semestern och upptäcker att hans hus har tagits i besittning av ockupanter, vilket leder till en konflikt som snart spårar ur totalt. 

1 maj – All day and a night

All day and a night 

En livstidsdömd ung man ser tillbaka på de människor, omständigheter och det system som förde in honom på brottets bana. Amerikanskt drama.

1 maj – Mrs Serial Killer

Mrs Serial Killer 

Indisk thriller. När en läkare döms för en rad chockerande mord planerar hans lojala fru att begå ett mord med samma tillvägagångssätt som mördaren för att bevisa att maken är oskyldig. 

8 maj – 18 gåvor

18 gåvor 

En gravid mamma som är döende i cancer lämnar efter sig 18 gåvor som hennes ofödda dotter ska få på varje födelsedag tills hon blir myndig. Drama från Italien.

13 maj – The wrong Missy

The wrong Missy 

Tim tror att han har bjudit med sin drömtjej på en jobbresa till Hawaii, men inser att han i själva verket har sms:at en kvinna från en katastrofal blinddejt. Komedi från USA.

15 maj – Jag älskar dig, din dumskalle

Jag älskar dig, din dumskalle 

Spansk komedi. När Marcos dumpas av sin flickvän försöker han bli en ny man med hjälp av en barndomskompis och en onlineguru.

22 maj – The lovebirds

The lovebirds 

När ett par vars förhållande är på upphällningen snubblar över ett mord sätter de i gång en vild jakt på mördaren för att rentvå sina namn. Amerikansk kriminalkomedi.

27 maj – I'm no longer here

I'm no longer here

En tonåring fråm Mexiko hamnar i Qeeens, New York, och kämpar med sorgen efter sin brors död och känslor av isolering och ensamhet i sin nya omgivning. Drama från Mexiko.

Nya komedishower på Netflix i maj 2020

5 maj – Jerry Seinfeld: 23 hours to kill

Jerry Seinfeld: 23 hours to kill 

Jerry Seinfeld avhandlar i sin nya ståuppshow bland annat skillnaderna mellan att ringa och sms:a, bufféer och så kallade ”topprestauranger” och förklarar vad som är så magiskt med det amerikanska godiset pop tarts.

19 maj – Patton Oswalt: I love everything: Collection

Patton Oswalt: I Love Everything: Collection 

Han har fyllt 50, gift om sig, köp nytt hus – och lider existentiella kval på Denny's. Livet bara rusar förbi Patton Oswalt i hans komediföreställningar.

26 maj – Hannah Gadsby: Douglas

Hannah Gadsby: Douglas 

Hannah Gadsby (Nanette) är tillbaka i sin andra ståuppspecial och ger oss sitt perspektiv på popularitet, identitet, språk, feminism och mycket mer.

Maj (inget datum satt) – Kenny Sebastian: The most interesting person in the room 

Kenny Sebastian: The most interesting person in the room 

Han blandar sina musikaliska och komiska ådror – och då blir Kenny Sebastian analytisk om omoderna skor, flyglösa fåglar och hans rädsla för att inte vara rolig nog.

Nya dokumentärer på Netflix i maj 2020

11 maj – Have a good trip: Adventures in psychedelics

 Have a good trip: Adventures in psychedelics 

Dokumentär om psykedeliska upplevelser där kändisar berättar roliga och utflippade historier med hjälp av bland annat animeringar och rekonstruktioner.

11 maj – Dömd av media

Dömd av media 

Den här verklighetsbaserade dokumentärserien undersöker några av historiens mest dramatiska rättegångar och tittar närmare på hur media kan ha påverkat utfallen.

20 maj – Ben Platt live from Radio City Music Hall

Ben Platt live from Radio City Music Hall 

Konsertspecial med Ben Platt, känd sin roll i Broadwaymusikalen Dear Evan Hansen, en tonåring som lider av svår social fobi och depression. 

29 maj – Somebody feed Phil, säsong 3

Phil Rosenthal, skaparen av tv-serien ”Everybody loves Raymond”, reser världen runt för att uppleva den lokala maten och kulturen i bland annat Bangkok, Lissabon och Mexiko city.

Netflix: kraftig ökning av prenumeranter

Förväntad ökning för Netflix fördubblades