Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Netflix maj 2019: Alla nya tv-serier och filmer

Danska ”The Rain” är tillbaka i maj.Foto: Per Arnesen/Netflix
”The Society”. Som ”Lost” för tonåringar. Foto: Seacia Pavao/Netflix

I maj har Netflix premiär på andra säsongen av danska serien ”The Rain”. Tittarna kan också se udda serier som en koreansk romantisk sci fi-story. En serie om att baka dåligt. 

Eller den skrämmande serien om ett gäng ungdomar som transporteras till en kopia av sin egen stad – men där deras föräldrar är frånvarande.

Här är de allra flesta premiärer i Netflix utbud i maj 2019.

Nya tv-serier på Netflix i maj 2019

”Dead to me”. Christina Applegate spelar en änka som är besatt av att veta vem som dödade hennes make.Foto: Saeed Adyani / Netflix

3 maj: Undercover

Säsong 1 av en belgisk serie baserad på en verklig händelse. Polisen är på spåren efter en ecstacyliga. Spåren leder till en campingplats. För att infiltrera knarkkungens verksamhet flyttar två poliser in på campingen.

 

3 maj: Flinch 

Läskigt tävlingsprogram där deltagarna ställs inför utmaningar där de måste vara alldeles stilla. Rycker de till kan de råka ut för mycket läskiga saker. Säsong 1.

 

3 maj: Dead To Me 

Dramakomedi där Christina Applegate spelar en kvinna som förlorat sin make i en smitningsolycka. Hon blir vän med en optimistisk kvinna med en mycket mörk hemlighet. Säsong 1.

 

3 maj: Tuca & Bertie

Animerad komedi om två 30-åriga kvinnor, en tokig tukan och en tystlåten taltrast, delar lägenhet och liv. Säsong 1.

 

6 maj: Abyss

Koreansk romantisk science fictionserie där en åklagare avlider i en olycka – och återuppstår som en helt annan person. Hon upptäcker snabbt att fler drabbats. Säsong 1.

 

8 maj: Lucifer: Säsong 4

Chloe kämpar för att komma överens med Lucifer. Samtidigt bestämmer sig en ensamvarg i prästkläder att försöka stoppa en gammal profetia.

 

9 maj: Tiny House Nation

Inrednings- och fixarprogram där John Weisbarth och Zack Giffin hjälper folk i USA att förbereda sig för att bo stort på liten yta. Säsong 1.

 

10 maj: Easy: Säsong 3

Sista säsongen där ett gäng vänner i Chicago kämpar att överleva i en labyrint av kärlek, sex och ny teknik.

 

10 maj: El Recluso

En före detta marinkårssoldat tar sig in i ett mexikanskt fängelse för att infiltrera ett gäng som misstänks för att ha kidnappat dottern till en amerikansk domare. Skulle haft premiär 7 december 2018.

 

10 maj: The Society 

En grupp tonåringar har på ett märkligt sätt hamnat i en parallellvärld, där alla vuxna är borta. Har deras drömmar blivit verklighet, eller är det den ultimata mardrömmen? Kan de hitta tillbaka? Säsong 1.

LÄS MER: Guide: Se film och serier offline från Netflix  

 

10 maj: Jailbirds 

Kvinnor slåss om makten över fängelset i Sacramento, samtidigt som de försöker göra det bästa av livet - och kärleken - på insidan.

 

12 maj: Patriot Act With Hasan Minhaj:  Volym 3 

Ny omgång avsnitt där komikern Hasan Minhaj ger sina synpunkter på aktuella händelser.

 

17 maj: The Rain: Säsong 2

Andra säsongen av den danska science fictionserien. Simine och hennes vänner är fast i Zonen. De måste hitta ett botemedel mot viruset Rasmus bär – innan det dödar honom och resten av mänskligheten.

 

17 maj: White Gold: Säsong 2 

Brittisk komediserie som utspelar sig i 1980-talets Essex. Vincent har blivit av med ett problem, nu måste han kämpa mot en gangsterledare och ett rivaliserande företag som försöker ta marknadsandelar av Vincents skumma affärer med plast.

 

17 maj: It’s Bruno 

Serien följer en man under hans hundpromenader på Brooklyn tillsammans med mopsen Bruno.

 

17 maj: Nailed it!: Säsong 3 

Nicole och Jacques är tillbaka med en ny säsong av misslyckade tårtor. Tre tävlande med minimala kunskaper i köket ska återskapa storartade delikatesser. Vinnaren får 10 000 dollar. Juryn får ont i magen.

 

23 maj: Slasher: Solstice. Säsong 3 

En ung kvinna återvänder till småstaden där hennes föräldrar mördades. Då upptäcker hon att mördaren är fortfarande aktiv.

LÄS MER: Så laddar du ner filmer och serier från Netflix 

 

24 maj: Till havs 

En serie mystiska dödsfall inträffar på en lyxkryssare på väg från Spanien till Brasilien under 1940-talet. Har de två systrarna något med saken att göra? Säsong 1.

 

24 maj: She’s Gotta Have It: Säsong 2

Baserad på filmen med samma namn av Spike Lee. Nola Darling, kvinnan med tre älskare, åker till Puerto Rico.

”What/If” – ska den mystiska kvinnan hjälpa det unga paret på riktigt?Foto: Adam Rose/Netflix

24 maj: What / If 

Ett nygift par kämpar med att få pengarna att räcka när de träffar en kvinna som är villig att lösa deras problem – men de måste göra något som inte är helt accepterat. Säsong 1.

 

31 maj: How To Sell Drugs Online (Fast)

Tysk serie om en lite nördig kille som försöker imponera på sitt ex genom att sälja knark på nätet. Affärerna blir extremt lyckade och han blir snart en av de stora aktörerna. Inspirerad av verkliga händelser.

 

31 maj: Vis a Vis

Macarena döms till sju års fängelse för brott hennes boss begått. Nu försöker hon anpassa sig till en värld fylld av mycket farliga kvinnor.

 

31 maj: Bad Blood: Säsong 2

Fem år efter maffiabossen dött är det en ny knarkkung i Montreal. Sedan dyker det upp en ny generation mafiosos från Italien som vill ta över. 

 

31 maj: Good Girls: Season 2 

I säsong 2 måste de tre kvinnorna ta ansvar för deras kriminella beteende. Ska de klara det utan att begå nya brott?

 

31 maj: When They See Us 

Serie i fyra delar som är skapad av Ava DuVernay. Serien avslöjar hur det amerikanska rättssystemet föll ihop under ett av 1980-talets mest omskrivna rättsfall, det så kallade Central Park jogger-fallet 1989, där tonåringar felaktigt dömdes för våldtäkt. Donald Trump, som krävde att dödsstraffet skulle åter tas i bruk i New York, hävdade i en intervju med CNN så sent som 2016 att de var skyldiga. Mer om Trumps roll på Wikipedia.

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

 

Nya långfilmer i maj

Tjejgänget återförenas efter många år i ”Wine country”. Men är det så glatt och trevligt, egentligen?Foto: Colleen Hayes

3 maj: Jo Pil-ho: Gryende vrede 

En korrupt polis slår sig samman med en trotsig tonåring för att hålla sig borta från en nitisk internutredare, samtidigt som de försöker avslöja en konspiration innan det är för sent.

 

3 maj: Allt är bra 

Tysk film om en kvinna som blir våldtagen av sin chefs svåger. När hon bestämmer sig för att glömma och gå vidare får hennes tystnad oanade konsekvenser.

 

3 maj: Trots allt 

När mamman dör får de fyra systrarna insyn i en chockartad familjehemlighet. De ger sig i väg för att hitta sanningen om familjens släktband. 

 

3 maj: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile 

Baserad på ett verkligt rättsfall. Den ensamstående kvinnan Liz faller för fel person. I många år vägrar hon att tro att hennes pojkvän, Ted Bundy, är en av USA:s mest omtalade mördare. Missa inte dokumentären Conversation with a killer: The Ted Bundy tapes.

 

3 maj: The Last Summer 

En grupp ungdomar från Chicago kämpar med sina drömmar och relationer under den sista sommaren före college.

 

10 maj: Shéhérazade

17-åriga Zac har precis släppts ur fängelse och tvingas kämpa för sin existens i Marseille. Där förälskar han sig i den unga prostituerade Shéhérazade.

 

10 maj: Dry Martina

Martina var en berömd sångerska i Argentina på 90-talet. Men en händelse med ett fan tvingade henne i frivillig exil i Chile. Senarelagd från mars 2019.

 

10 maj: Wine Country 

En grupp väninnor åker till Napa Valley för att fira en väns 50-årsdag. Men det är inte bara gamla goda minnen som gör sig påminda. Från Amy Poehler.

 

16 maj: Good Sam

En mystisk person, känd som ”Good Sam” lämnar säckar fulla med pengar till fattiga familjer. Familjerna tycks väljas slumpartat. När tv-reportern Kate Bradley ska ta reda på bakgrundsstoryn och ”Good Sams” identitet vänds givarens person in och ut.

 

17 maj: Med livet som insats 

En dramatisk händelse från 2012 får filmskaparen Hernán Zin att intervjua andra krigskorrespondenter om det pris de tvingas betala för att arbeta i krigszoner.

 

17 maj: See You Yesterday 

Två smarta tonåringar bygger en tidsmaskin för att rädda en av tonåringarnas bröder från att dödas av en polis. Producerad av Spike Lee.

 

24 maj: Rim of the World

Fyra udde campare måste samarbeta för att rädda världen när jorden invaderats av utomjordingar.

 

24 maj: The Perfection 

Den förr så lovande musikern Charlotte letar upp det senaste stjärnskottet på hennes musikskola, Lizzie. Mötet får överraskande konsekvenser i den här hallucinatoriska hbtq-skräckfilmen. 

30 maj: Chopsticks

En begåvad, men osäker kvinna, får hjälp av en charmig bedragare för att få tillbaka sin bil som stulits av en galen getälskande gangster i Mumbai. Ska hon få tillbaka både bil och självförtroende?

 

31 maj: Always Be My Maybe 

Alla vännerna antog att Sasha och Marcus skulle bli ett par i skolan. Men inte Sasha och Marcus. 15 år senare träffas de igen. Finns det någon magi?

Nya komedispecialer i maj 2019

14 maj: Still LAUGH-IN: The Stars Celebrate. Med Goldie Hawn och Lily Tomlin.

17 maj: Saverio Raimondo: Il Satiro Parlante 

21 maj: Wanda Sykes: Not Normal 

27 maj: Historical Roasts 

 

Nya dokumentärer på Netflix i maj 2019

Alexandria Ocasio-Cortez, en av fyra kvinnor vi följer i ”Knock down the house”.Foto: EDELMAN ALEX/CNP/ABACA / STELLA PICTURES/EDELMAN ALEX/CNP/ABACA

1 maj: Knock Down The House 

Dokumentär om fyra profilerade och beslutsamma kvinnor som utmanade de etablerade politikerna under kongressvalet 2018. Vi följer Alexandria Ocasio-Cortez, Amy Vilela, Cori Bush och Paula Jean Swearengin.

3 maj: Min regnbågsfamilj – en personlig berättelse 

En homosexuell filmskapare bildar familj i USA. Han har dokumenterat mötet med sin kärleksfulla, men konservativa, kinesiska släkt och hur de försöker acceptera relationen.

 

10 maj: ReMastered: The Lion's Share 

Låten ”The Lion sleeps tonight” drog in 15 miljoner dollar i royaltypengar. Men vart tog miljonerna vägen? I den här dokumentären spårar Rian Malan låtskrivaren Solomon Linda och hans familj som lever i slummen i Soweto i Sydafrika.

 

17 maj: 1994

Fem entimmeslånga avsnitt som gräver i händelser som skakade Mexiko 1994, men kulmen när presidentkandidaten Luis Donaldo Colosio mördades.

 

31 maj: Killer Ratings

True crime. Om en brasiliansk programledare som bokstavligt gick över lik för bra tittarsiffror. Han använde sin egen kriminal-tv-show för att både berätta om, samt dölja sina egna mord.

 

Nyheter för barn och unga i maj

Cupcake och Dino hjälper så hjärna till – med bus.

3 maj: Cupcake & Dino - Till er tjänst. Säsong 2

Bröderna är tillbaka för nya upptåg. Inget jobb är för stort eller dumt för den här dynamiska duon.

 

3 maj: Sanna och regnbågslandet. Säsong 2

Sanna och Nosesson kommer till undsättning för att lösa alla problem i Regnbågslandet.

 

13 maj: Malibu Rescue 

Efter att ha slösat bort sin tid med bus och upptåg tvingas Tyler tillbringa sommaren med att bli en ung badvakt. 

 

17 maj: Chip & Potato 

Mopsen Chip börjar förskolan. Klart att bästa kompisen, musen Potatis får följa med. 

 

20 maj: Prinsen av Peoria: Del 2 

En spexig prins lever tonårsliv långt från sitt kungarike. 

 

En ny animeserie i maj

 

14 maj: Revisions 

Shibuya flyttas till år 2388 av AHRV-agenten Milo för att bekämpa onda cyborger, så kallade revisions.

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix