Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix: Här är alla nyheterna under november 2018

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Slutet för Game of Cards? I november kommer sista säsongen om maktspelet i Washington. Samtidigt sänds det brittiska originalet.
Narcos fortsätter med säsong 4, även kallad "Narcos: Mexico".
Foto: Carlos Somonte/Netflix / DSC_4191
Julen på ett annat sätt i filmen Christmas Chronicles.
Foto: Michael Gibson/Netflix
Bröderna Cohens The Ballad of Buster Scruggs.
Foto: Netflix

En ny serie om knarkbaroner. En spännande serie om ett påhittat attentat i Polen och sista säsongen av succéserien "Game of Cards".

Det här är de största premiärerna i Netflix utbud under november 2018.

Missa inte BBC-serien som slår tittarrekorden

Bodyguard. Brittisk tv-serie från 2018. Krigsveteranen David Budd stoppar ett terrordåd och blir befordrad till livvakt för den brittiska inrikesministern Julia Montague, som står för allt han ogillar.  Bodyguard är den mest sedda dramaserien från BBC sedan 2008. Betyg på IMDB: 8,3. I Baby får vi följa ett gäng tonåringar från Rom och hur de trotsar samhället och fördomar.
Foto: Matthias Clamer/Netflix

Nya Netflix originalserier

9 november: Super drags. Animerad superhjältestory om tre medarbetare på ett varuhus som klär sig i drag på nätterna för att bekämpa brott. Betyg på IMDB: Saknas. 

11 november: Westside. Realityserie om nio musiker som kämpar för att slå igenom i Hollywood. 

16 november: Narcos: Mexico. Säsong 4 av serien som startade med Pablo Escobar och hur han dödades. Nu fortsätter storyn med Guadalajara-kartellen i Mexiko och där den amerikanske agenten spelar en allt större roll.

16 november: The Kominsky method. Komediserie av Chuck Lorre där Michael Douglas spelar en före detta skådis som efter en kort tid som kändis nu coachar andra skådespelare i Hollywood. 

20 november: The Final table. Matlagningstävling för proffs, där kockar tävlar i lag att skapa klassiska rätter från olika länder som kända finsmakare får sätta tänderna i.  

30 november: Baby. Vi följer en grupp tonåringar från Rom som trotsar samhället i deras sökande efter identitet och frihet. Baserat på verkliga händelser.

30 november: 1983. Polsk serie som utspelar sig i en alternativ verklighet. Polen är fortfarande styrt av kommunistpartiet är del av Warszawapakten. Varför gick det så? Har det något med det terrordåd som utspelade sig i Krakow 1983? Vem var skyldig? En polis och en juridikstudent börjar nysta i bombdådet.

30 november: Death by magic. Realityserie om magikern Drummond Money-Coutts som reser världen runt för att utföra livsfarliga trick.

1983 är Netflix första polska serie och utspelar sig i en alternativ verklighet där kalla kriget fortsätter och Berlinmuren står kvar och där Polen fortfarande är kommunistiskt styrt.

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 


Netflix originalserier som fortsätter

2 november: House of cards.  Säsong 6. Sista säsongen om makt och kampen om makten i Washington DC i USA. Betyg på IMDB: 8,9. 

23 november: Frontier.  Säsong 3. Hänsynslösa pälsjägare och affärsmän kämpar om kontrollen av pälshandeln i 1700-talets Nordamerika. Som motståndare har de stora brittiska Hudson Bay-kompaniet som styrde över stora delar av det som ny är Kanada. Betyg på IMDB: 7,2. 


LÄS MER: Netflix: Här är alla nya filmer och serier oktober 2018 


Motown magic.

Nya Netflix originalserier för barn och ungdomar

2 november: Brainchild. Vetenskapen bakom allt från bakterier till känslor och sociala medier förklaras på ett nytt sätt.

16 november: Prince of Peoria. Bortskämd 13-årig prins utbytesstudent i USA och blir vän med en högpresterande elev som är prinsens raka motsats.

16 november: She-Ra och prinsessrebellerna. Nyversion av 80-talsserien där en föräldralös flicka blir upprorsledare tack vare ett magiskt svärd. En uppdaterad version av Svärdet i stenen och Artursagan, alltså.

20 november: Motown magic. Animerad serie om Ben som bor i staden Motown, där gatukonsten kan väckas till liv. Musiken är viktig i serien och produceras av legendaren Smokey Robinson.


LÄS MER: GUIDE: 75 bästa barnfilmerna på Netflix, HBO & Viaplay 2018 


Nya Netflix originalfilmer 

2 november: The Other side of the wind. En döende regissör försöker få klart sitt sista projekt, samtidigt som han funderar på hur omvärlden kommer att betrakta honom. Betyg på IMDB: 7,4. 

9 november: Outlaw king. En David och Goliat-berättelse om Skottlands 1300-talskung Robert the Bruce tar upp kampen mot England. Betyg på IMDB: 7,1. 

11 november: The Holiday calendar. En kämpande fotograf kommer över en mystisk adventskalender som verkar förutspå framtiden. Kommer den att leda till sann kärlek?

16 november: The Ballad of Buster Scruggs. Bröderna Cohen har regisserat en sex berättelser från den amerikanska vilda västern. Betyg på IMDB: 6,5. 

22 november: The Christmas Chronicles. Netflix utlovar en annorlunda julsaga av producenten till "Harry Potter och de vises sten" och "Ensam hemma", Chris Columbus. Filmen handlar om syskonen Kate och Teddy som smyger sig ner i tomtens släde när han är på besök. Syskonen orsakar en olycka som riskerar att stoppa julen i hela världen. Premiär 22 november. Betyg på IMDB: Saknas. 

30 november: A christmas prince. Långfilm från 2017. En ambitiös ung journalist skickas utomlands för att bevaka kröningen av en stilig prins. Betyg på IMDB: 5,6. 


LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 

Orson Welles var 25 när han regisserade Citizen Kane, sedan kom han på onåd med Hollywood och resten av USA.

Nya dokumentärer på Netflix

1 november: Burlesque. Avslöjande dokumentär om burleskartister i Portland, Oregon. Betyg på IMDB: 6,0. 

2 november: They love me when I'm dead. Dokumentär om det kaotiska arbetet runt den sista och icke fullbordade filmen av Hollywoods mest egensinniga regissör, Orson Welles. Betyg på IMDB: 7,7.

9 november: Medal of honor Krigets hjältar. Dokudrama om tappra män som riskerade livet i krig och senare belönades. 

10 november: Stridsvagnens historia. Miniserie i fyra delar om stridsvagnar, från första världskrivet och framåt. 


Thug life – gangsterliv – på Netfix

9 november: 8 Mile. Dramatiseringen av rapparen Eminems liv innan han blev världsberömd. Betyg på IMDB: 7,1. 

9 november: Ali G indahouse. Mockumentär med Sacha Baron Cohen som rapparen Ali G och försöken att bli brittisk premiärminister. Betyg på IMDB: 6,2.


Tv-serie som fortsätter

23 november: How to get away with murder. Säsong 4. Några ambitiösa juridikstudenter och deras lysande lärare, försvarsadvokaten Annalise Keating, blir indraget i ett skruvat mordfall. Betyg på IMDB: 8,2. 

ET - the Extra terrestrial. Filmen som gjorde utomjordingen snäll.

Nya filmer på Netflix

1 november: Återstoden av dagen. Anthony Hopkins spelar en butler som ger upp sitt eget liv och kärlek för att betjäna familjen han arbetar för. Alldeles för sent förstår han att hans uppoffringar varit förgäves. Betyg på IMDB: 7,9.

7 november: The 15:17 to Paris. Amerikanska marinkårssoldater upptäcker en terrorplan på ett tåg mot Paris. Betyg på IMDB: 5,1. 

9 november: E.T. Steven Spielbergs älskade film om den godhjärtade utomjordingen ET som helst av allt vill komma hem. Betyg på IMDB: 7,9. 

9 november: The Pianist. Adrien Brody spelar den judiske pianisten som kämpar för att överleva i ghettot i Warszawa under andra världskriget. Vann 3 Oscar. Betyg på IMDB: 8,5.


LÄS MER: Guide: Se film och serier offline från Netflix  

LÄS MER: Så laddar du ner filmer och serier från Netflix 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang