Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix: Alla filmer och skräckfilmer att se på halloween

Fira halloween med några skräckfilmer – om du törs…
Låt den rätte komma in – perfekt för en skräckkväll.
Foto: OKÄND

Halloween är inte bara skräck. Det finns många komedier och romantiska filmer att mysa med till halloween och alla helgons dag.

Här är 36 av dem du kan se på Netflix 2018.

Halloween för unga tittare

5 oktober. Minimonstren räddar halloween. Minimonstren använder alla sina krafter för att få grannarna på humör för halloween. 


LÄS MER: Netflix: Här är alla nya filmer och serier oktober 2018 


Skräckfilmer med halloween-tema

Tales of Halloween. Episodfilm från 2015. Tio korta episodfilmer som vävs samman där en liten stad i USA terroriseras av allt möjligt från yxmördare till utomjordingar under samma kväll. Betyg på IMDB: 5,5. 

Holidays. Episodfilm från 2016. Åtta korta episoder om alla hemskheter som kan drabba oss under halloween, mors dag och andra familjehelger. Betyg på IMDB: 5,1. 


Nya läskiga serier lagom till Halloween

Chilling adventures of Sabrina. Tv-serie från 2018. Vi har sett serien i en snällare version, då hette den "Sabrina, tonårshäxan". Nu har komedin suddats ut och Sabrina blivit mer tyngd av allvaret. För på 16-årsdagen får hon veta att hon måste bestämma sig för att leva i den magiska världen, eller den med alla hennes vänner. Premiär 26 oktober. Betyg på IMDB: Saknas. 

The Haunting of Hill house. Tv-serie från 2018. Syskonen har växt upp och flyttat från barndomshemmet. Men något fruktansvärt hände där som gjorde att familjen splittrades. Nu många år senare tvingas barnen ta sig tillbaka till det övergivna barndomshemmet för att konfronteras med fasorna från förr. Betyg på IMDB: 9,1.

Hemsökt: Övernaturliga upplevelser. Tv-serie från 2018. Människor som påstår sig ha utsatts för otäcka övernaturliga händelser berättar om sina upplevelser. Tv-serien har rekonstruerat deras berättelser. Avsnitten påstås baserade på verkliga händelser. Betyg på IMDB: 5,0. 

Nya skräckfilmer på Netflix

Apostle. Långfilm från 2018. En mystisk religiös sekt kidnappar en kvinna år 1905 och för henne till sektens avlägsna ö. Hennes bror krävs på lösensumma för att släppa henne, men räknar inte med att brodern är minst lika hemlighetsfull som sekten. Betyg på IMDB: 6,5. 

Malevolent. Långfilm från 2018. Två syskon fejkar övernaturliga fenomen för att tjäna pengar på folks vidskeplighet. När de tar sig an ett uppdrag i ett påstått hemsökt hus visar det sig att det inte är på skämt. Betyg på IMDB: 4,8. 


Kärlek, romantik och pumpor

October kiss. Långfilm från 2015. Energiknippet Poppy hoppar in som barnflicka till barnen hos en hårt arbetande änkling. När halloween närmar sig gör hon allt för att liva upp familjen. Betyg på IMDB: 6,6. 

Harvest moon. Långfilm från 2015. En bortskämd tjej från stan tvingas anpassa sig till livet som pumpaodlare efter att hennes familj ruinerats. Mycket pumpor och kärlek, hästar och romantik. Betyg på IMDB: 6,4. 


En ryslig och lite rolig tv-serie

Dreamworks spökhistorier. Tv-serie från 2012. Alla har samlats i ett gammalt slott. Där utmanas Shrek av sina vänner att berätta läskiga spökhistorier. Men lite senare tvingas de slåss mot utomjordiska pumpor. Betyg på IMDB: 6,8. 


Shelley Duvall spelar hustrun till Jack Nicholson i The Shining.
Foto: Netflix

Andra klassiska skräckfilmer som gör sig bäst på halloween

The Shining. Långfilm från 1980. Stanley Kubricks tolkning av Stephen Kings roman med samma namn. En liten familj ska vaka över ett stängt hotell under vinterhalvåret. Men det vilar en förbannelse över hotellet som driver pappan att ta till våld. Samtidigt utvecklas sonens Dannys psykiska krafter. Betyg på IMDB: 8,4. 

The Thing. Långfilm från 1982. John Carpenter regisserade filmen om en grupp forskare på Antarktis som blivit strandsatta efter deras helikopter kraschat. När de hittar en herrelös hund ändras allt till det sämre. Betyg på IMDB: 8,1. 

Exorcisten. Långfilm från 1973. När en kvinnlig skådespelare misstänker att hennes dotter är besatt av en demon kontaktar hon kyrkan. Men det är inte lätt för de två prästerna att bota flickan. Betyg på IMDB: 8,0. 

Den mystiske Eli i Låt den rätte komma in.
Foto: Netflix

Låt den rätte komma in. Svensk långfilm från 2008. Tolvårige Oskar mobbas av sina klasskamrater. När han fantiserar om hämnd träffar han Eli, en mycket annorlunda pojke. Betyg på IMDB: 7,9. 


LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 


The Conjuring. Långfilm från 2013. En familj på den amerikanska landsbygden terroriseras av onda andar.  Betyg på IMDB: 7,5 

Kom lite närmare ska du få en fin ballong…
Foto: BROOKE PALMER / LFI/AVALON.RED B4413

Det. Långfilm med Bill Skarsgård från 2017. Nyinspelning av Stephen Kings mastodontroman "It" där en liten stad hemsöks av mördarclownen Pennywise härjar. Men går han att stoppa innan han försvinner igen? Betyg på IMDB: 7,4. 

Gantz: O. Animerad film från 2016. Nyligen avlidna väcks till liv för att med supervapen besegra en monsterarmé i Japan. Betyg på IMDB: 7,2 


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter i september 2018 


Cloverfield. Långfilm från 2008. Festen övergår till en räddningsaktion när utomjordingar plötsligt anfaller Manhattan. Betyg på IMDB: 7,0. 

The Cabin in the Woods. Långfilm från 2012. Fyra kompisar åker till en avlägsen stuga för att koppla av. De vet förstås inte att de är iakttagna… Det är verkligen inte en stuga som alla andra i genren. Betyg på IMDB: 7,0. 

28 veckor senare. Långfilm från 2007. Ett halvår efter ett farligt virus ödelagt stora delar av Storbritannien åker en grupp amerikaner till London för att ställa allt tillrätta igen. Men farsoten är inte över… Betyg på IMDB: 7,0. 

Under the shadow. Långfilm från 2016. En mamma i Teheran i Iran tar hand om sin dotter på 1980-talet, samtidigt som hennes make är ute i kriget mot Irak. Då slår en ond mystisk ande till mot deras hem. Betyg på IMDB: 6,9. 

Warm bodies. Långfilm från 2013. En högst ovanlig zombie räddar livet på en ung kvinna. De utvecklar en relation som kan förändra världen till det bättre. Betyg på IMDB:  6,9. 


LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 


Sinister. Långfilm från 2012. En deckarförfattare uppäcker en låda i huset han precis flyttat in i. Där ligger videoband som visar flera brutala mord som ägt rum i hans nya hem. Betyg på IMDB: 6,8. 

Geralds lek. Långfilm från 2017. Ett äkta par försöker få lite glöd i sexlivet, men leken går fel. Maken dör och hustrun är fastlåst i sängen i den ensligt belägna stugan. Baserat på en roman av Stephen King. Betyg på IMDB: 6,6. 

Hush. Långfilm från 2016. En döv författare söker ensamheten i en stuga i skogen. Där stöter hon på en maskerad mördare. För att överleva måste hon kämpa i det tysta. Betyg på IMDB: 6,6. 

The Babysitter. Långfilm från 2017. Cody spionerar på sin snygga barnvakten. När han upptäcker att hon är med i en satanistsekt tar storyn en vändning till det värre. Betyg på IMDB: 6,3. 

El Bar. Långfilm från 2017. Spansk film där främlingar på en bar tvingas bevittna ett mord. När de inte kan ta sig därifrån böjar det bli riktigt otäckt. Betyg på IMDB: 6,3. 

Mirrors. Långfilm från 2008. Kiefer Sutherland spelar en före detta polis som tillsammans med sin familj blivit måltavla för en ondskefull kraft som använder speglar för att ta sig in hos dem. Betyg på IMDB: 6,2. 


LÄS MER: De 25 bästa sci-fi- och fantasyfilmerna på Netflix 


Before I wake. Långfilm från 2016. Efter att deras barn dött adopterar paret en pojke med egendomliga krafter, hans drömmar blir verklighet, goda som onda. Betyg på IMDB: 6,2. 

Hostel. Långfilm från 2005. Tre amerikanska backpackers checkar in på ett slovakiskt vandrarhem känt för sina vilda fester. Det går visserligen vilt till, men det är inte speciellt festligt för killarna. Vill du ha mer finns Hostel: Part II.  Betyg på IMDB: 5,9. 

Little Evil. Långfilm från 2017. Gary träffar och gifter sig med sin drömkvinna. Vad han inte vet att hennes son är en riktig mardrömsunge. Betyg på IMDB: 5,7. 

Cabin Fever. Långfilm från 2002. Fem ungdomar firar sin examen i en avlägsen stuga. Festen övergår i kaos när en främling crashar festen och smittar ungdomarna med ett köttätande virus. Följdes upp av Cabin Fever 2: Spring Fever.  Betyg på IMDB: 5,6.  

Betygen är baserade på filmsajten Imdb:s betyg, där användarna själva får bedöma filmerna efter en 10-gradig skala. 

Tre tv-serier du absolut inte får missa

Stranger things. Tv-serie från 2016. Vi har sett två säsonger och väntar med spänning på den tredje. Serien startar med att en ung pojke försvinner och hela samhället dras in i en övernaturlig mardröm. Serien utspelar sig i mitten av 1980-talet. Betyg på IMDB: 8,9. 

Dark. Tyskspråkig tv-serie från 2017. Här väntar vi med spänning på säsong 2. I tyska Dark försvinner en pojke år 2029. Försvinnande skapar rädsla och oro hos den äldre befolkningen som minns en serie liknande försvinnanden 33 år tidigare. Berättelsen hoppar mellan 1953, 1986 och 2019. Betyg på IMDB: 8,6. 

American Horror Story. Tv-serie från 2011 i sju säsonger. Skräckserie där skådespelarna återkommer säsong för säsong, men handling och tidsepok byts och där varje säsong är en avslutad story. Vi hamnar i ett mordlystet hus, ett mentalsjukhus från förr, en tredje klassens cirkus, ett läskigt hotell eller en kult, för att nämna några säsonger. Betyg på IMDB: 8,1. 


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheterna under november 2018