Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Näslund: "Inslagen är sönderklippta i bitar"

Åsa Avdic är programledare för "Plus" i SVT. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Att titta på "Plus" i SVT är lite som att läsa Kamratposten i vuxen ålder.

Man lär sig något, men känner sig inte helt bekväm med tilltalet.

Det är förstås bra att SVT har ett program som sysslar med konsumentjournalistik, och "Plus" behövde onekligen förnyas när Sverker Olofsson slängde in soptunnan.

Problemet är att man så gärna vill locka yngre tittare att programmet blir en storasyster till barnprogrammet "Rea". För att ingen ska tröttna på ett ämne efter några minuter är inslagen sönderklippta i bitar. En stund mäklarskandal, över till test av plastfolie och däremellan en snabb enkät på stan. Sedan tillbaka till husköpet, och på det viset fortsätter det i en spretig och lite lång timme.

 

Åsa Avdics reportage om familjen som förlorat en massa pengar i ett upphävt husköp var intressant och ledde någonstans. Konsumenttesterna är sällan lika lyckade i nya "Plus", och i detta avsnitt testade Mathias Andersson plastfolie och pyttipanna. Plasten rullades ut på löparbanor för mätning, och pyttipannan sorterades.

Inga frågor är egentligen för små men det var svårt att uppröras över att en oxpytt får heta så, när den enligt "Plus" borde kallas "potatispytt". Den snåla köttmängden fanns ju ändå angiven på förpackningen.

 

Och om man nu vill klippa mycket i programmet så skulle man kanske ha klippt bort när en tjej ville bli plåtad med programledaren. Dock bra att man behöll mannen som ropade "Maggan, det är ditt område" när han fick en fråga om plastfolie. Påminde inte så lite om AMF-reklamen när en pappa från förra seklet håller upp en bebis långt från kroppen och ropar "Kerstin" när det är dags för blöjbyte.