Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mordhotad och utskälld efter TV3:s partnerbyte

Ola Dahl gick ibland på krogen och sjöng när han fick en ny sambo under tio dagar i TV3:s "Par på prov".
Ola Dahls medverkan i TV3:s Par på prov ledde inte bara till att sambon flyttade ifrån honom.
Sedan programmet sändes har han mordhotats 15 gånger händelserna är nu polisanmälda.
Kanalen har förstört mitt liv och min karriär, jag vågar inte gå ut längre.
I måndags sändes TV3:s "Par på prov". I doksåpan får tittarna följa två kvinnor som under tio dagar byter familjer med varandra. För Ola Dahl fick medverkan katastrofala konsekvenser. Efter det att hans sambo Ina Mathisen upplevt livet hos Marie Olin Wallmans familj valde hon att ta barnen med sig och flytta till Norge. Men inte nog med det. Sedan programmet visades har Ola Dahl, som jobbar som karaokesångare och väktare, mordhotats ett 15-tal gånger. – Det är fruktansvärt otäckt. Jag vågar inte gå ut längre. Människor dyker på mig överallt och skriker att jag är världens sämsta man. Kvinnor och män gör tecken att de ska skära halsen av mig och säger att jag ska dö. Nu har Ola Dahl polisanmält hoten och gått under jorden.

Hemlig adress

För tillfället bor han på hemlig adress hos en kompis. – För några dagar sedan dunkade det på min dörr mitt i natten. Det går inte att ha det så. Ola Dahl hävdar att TV3 medvetet framställt honom i dålig dager. – Alla de sekvenser där jag gör bra saker för familjen har klippts bort. Det är inte med när jag och barnen är på lekplatsen, när jag tar dem till Junibacken eller när jag gör en romantisk middag. Jag förstod vartåt det lutade tidigt i inspelningen, men kunde inte dra mig ur eftersom jag då kunde bli stämd på stora belopp av TV3. Mitt liv är förstört. Även min karriär, sedan programmet sändes har jag fått många avbokningar.

En bra bild

Calle Jansson, programchef på TV3: – Självklart är det beklagligt om tittare går över gränsen gentemot någon som varit med i våra program. Hör Ola av sig till oss gör vi en riskbedömning och kan erbjuda honom skydd om det behövs. Vad gäller klippningen så finns det både bättre och sämre sidor av Ola som inte kommit med, det vi sände ger en bra bild av situationen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!