I kväll sänds sista avsnittet av "Mia och Klara". Men nästa höst är de tillbaka i rutan. Foto: SVT
I kväll sänds sista avsnittet av "Mia och Klara". Men nästa höst är de tillbaka i rutan. Foto: SVT

Mia och Klara snart tillbaka i tv

Publicerad
Uppdaterad
SVT:s humorserie "Mia och Klara" har kallats "den vassaste humorshowen just nu".
I kväll sänds sista avsnittet.
Men snart är humorduon tillbaka - vassare än någonsin:
- Ju tryggare vi blir desto mer djärvt kan vi skriva. Det ska bli väldigt spännande, säger Klara Zimmergren till Expressen.
Maria Skäringer och Klara Zimmergren har i höst gjort succé med humorserien ”Mia och Klara” i SVT. Under åtta veckor har vi kunnat följa humorduon som där spelar sina egna alteregon:
– Vi har fått mycket mejl från folk som har skrivit ”fy fan vad sjukt”, och ”gud vad kul”, säger Maria Skäringer till Expressen.

Har hyllats

Och serien har hyllats även av kritikerna. Expressens Anders Björkman har kallat den ”vassaste humorshowen just nu”, och i kväll sänds sista programmet.
Expressen kan avslöja att humorkaraktärerna kommer tillbaka i rutan, troligtvis nästa höst:
– Vi har inlett diskussioner om en fortsättning och det finns absolut intresse från SVT för det. Nästa gång kan vi nog gå ännu längre, säger regissören Dan Zethraeus och fortsätter:
– Det finns mycket mer humor att ösa ur Mia och Klara.
Klara Zimmergren:
– Nu sätter vi tänderna i nåt nytt. Det ska bli väldigt kul.
Maria Skäringer:
– Vi kommer bara att rocka på. Inte alls försöka toppa det vi redan ha gjort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag