Meg Westergren berättar i "Stjärnorna på Slottet" om sin dotter Malin, som gick bort i cancer. Foto: SVT
Meg Westergren berättar i "Stjärnorna på Slottet" om sin dotter Malin, som gick bort i cancer.  Foto: SVT

Meg Westergren berättar om dotterns cancerkamp

Publicerad
Meg Westergren miste dottern Malin i cancer.
I "Stjärnorna på slottet" berättar hon om kampen mot sjukdomen - och avskedet.
- Jag sa god natt till henne och hon sa "Mamma, hjälp mig", säger Meg Westergren.
Under en ansiktsbehandling i "Stjärnorna på slottet" frågar Siw Malmkvist om Meg Westergrens dotter Malin och hur hon gick bort.
Meg Westergren berättar om livet från att dottern blev sjuk tills hjärntumören tog henne.
Sjukdomen gjorde att Malin fick svårt att tala.

MIsstänkte inget


Meg Westergren berättar hur hon - innan dottern fick diagnosen - märkte att hon hade problem med att få ihop orden när hon skulle hjälpa mamman med att träna repliker.
- Då skulle väl kanske jag misstänkt någonting, men det gjorde jag inte. Och vad skulle jag gjort åt det? Jag hade ju inte kunnat göra någonting, säger Meg Westergren i programmet.
Familjen höll hela tiden hoppet uppe.
- Vi kämpade och kämpade och kämpade och kämpade. Och sa till läkarna: "Ge henne aldrig något negativt besked".

"Sov och snarkade lite"


Men till slut fick Malin läggas in på sjukhus.
Meg Westergren berättar om sista besöket.
Hon sa: "God natt". Dottern sa: "Hjälp mig".
- Ja, det är klart, sa jag, att jag hjälper dig. Vi ses i morgon. Sov nu. Så somnade hon och snarkade lite, säger Meg Westergren.
Samma natt dog Malin med sin man vid sin sida.
- Jag hoppas hon är med på något sätt, sitter där uppe och hejar på oss.

DISKUTERA "STJÄRNORNA PÅ SLOTTET" HÄR!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag