Tina Nordström kan snart ha lika bra koll på släktträdet som ugnstiderna. Foto: Stefan Söderström
Tina Nordström kan snart ha lika bra koll på släktträdet som ugnstiderna. Foto: Stefan Söderström

Mat-Tina söker sina rötter i "Vem tror du att du är?"

Publicerad
Uppdaterad
SVT:s släktforskarprogram "Vem tror du att du är?" kommer tillbaka
Och Tina Nordström är en av kändisarna som ska luska bakåt i tiden.
SVT-serien om släktforskning har tidigare sänts i två säsonger, och bland annat har Claes Malmberg i programmet hittat sin halvbror och Thomas Bodström har bekantat sig med kriminella förfäder.
Expressen kan nu avslöja att programmet senare i år kommer tillbaka med en ny säsong - och även att "Mat"-Tina Nordström är en av de kända deltagarna som då får forska i sin släkt.
SVT bekräftar programmets comeback men är i övrigt hemlighetsfulla.
- Vi planerar en ny omgång som ska sändas sent det här året, bekräftar Britt-Marie Gustafsson, pressansvarig SVT.

Bekräftar medverkan

Tina Nordström ska vara med?
- Jag säger ingenting om vilka som ska vara med.
Programledaren Anne Lundberg berättar dock att tv-kocken medverkar i släktprogrammet. Tina Nordström var en av de gäster som skulle medverka i andra säsongen av "Sommarkväll med Anne Lundberg", men är nu struken från programmet till förmån för den populära släktserien.
- Ja det stämmer säger Anne Lundberg.
Expressen har sökt Tina Nordström för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag