Linda skriver bok

Publicerad
Uppdaterad
Nyhetsmorgons Linda Tegman Nyberg tar semester.
Men bara från tv-rutan.
Jag ska inte bara vara ledig. Jag håller på att skriva en bok. Det ska bli mitt sommarnöje, avslöjar den gravida programledaren.
När TV4 flyttade hela Nyhetsmorgon till Almedalen förra veckan var det Linda Tegman Nybergs sista vecka före semestern. Hon stannar kvar på Gotland och jobbar med boken tillsammans med sin medförfattarinna.

Brinner för budskapet

Tyvärr kan jag inte säga vem det är, då blir det uppenbart vad den ska handla om och det vill jag inte säga ännu. Men jag brinner verkligen för budskapet. Det är ingen bergspredikan men snudd på. Förlag är redan klart. Boken lämnas till redigering i höst innan barnet kommer i slutet av oktober. Efter semestern får tittarna se Linda Nybergs mage växa i Nyhetsmorgon i ytterligare någon månad, innan det är dags för henne att ta det lite lugnare inför förlossningen i slutet av oktober. Det är skönt nu när det har gått lite tid så jag kan säga att jag är gravid, att de inte bara tror att jag är tjock. Men jag har aldrig gått ner i vikt sedan jag fick Lovisa jag är nog den enda programledaren som blivit tjockare för varje år. Men jag behöver ju inte vara Paradise hotel-piffig, i Nyhetsmorgon är det en annan acceptans för hur man ser ut.

Mån om sitt utseende

Samtidigt är hon mån om sitt utseende. Jag tycker att det är viktigt att se pigg ut och vara bra sminkad. Jag är ganska fåfäng. Och efter förlossningen tänker jag förstås att jag ska bli smal och vältränad, säger Linda Tegman Nyberg och skrattar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag