"Att jag försummat min dotter är det dummaste jag gjort. Jag hoppas att hon en dag kan förlåta mig", berättar Linda Rosing i en öppenhjärtig intervju.
"Att jag försummat min dotter är det dummaste jag gjort. Jag hoppas att hon en dag kan förlåta mig", berättar Linda Rosing i en öppenhjärtig intervju.

Linda Rosing: Därför övergav jag min dotter

Publicerad
Uppdaterad
Dokusåpaprofilen och skandaltjejen Linda Rosing, 31, har inte träffat sin elvaåriga dotter på över ett år.
- Jag har offrat mina barn för kändislivet, erkänner hon i dag.
I en öppenhjärtig intervju för Expressens söndagsmagasin hallå! berättar Linda Rosing om varför hon övergav sin dotter.
Linda Rosings dröm som liten flicka var att få vara med i HäntExtra. Att få åka till Stockholm och kanske få en skymt av Jannike Björling. Café Opera var för henne himmelriket. När hon 26 januari 2003 klev in i Big Brother-huset fick hon allt det där och lite till. Under ett guppande täcke blev hon Big Brother-Linda med hela svenska folket. Men priset har varit för högt.

Linda berättar

- Jag har försummat mina barn. Jag har varit egoistisk. Speciellt mot min dotter. Jag har åsidosatt henne. Det är hemskt att säga, men så är det, säger en osminkad Linda när hallå! träffar henne i villan i Gamla Enskede, i södra Stockholm där hon bor tillsammans med sambon och krogvaktskungen Fadde Darwich, 39. Varannan vecka har hon också sin son Kevin, 6 år här. Den lille blåögde lintotten är en av två anledningar till att Linda vill förändra sitt liv. Hon har bestämt sig för att sluta vika ut sig. I stället ska hon skriva en självbiografi om kändislivets baksidor och börja föreläsa för ungdomar.

För hennes skull

Den andra anledningen är hennes elvaåriga dotter. - Mest är det för hennes skull. Jag vet att hon tycker att jag är pinsam och barnslig. Jag vet att hon inte läser tidningarna själv, men att hon hör när kompisar och deras föräldrar pratar i skolan om mig. Linda Rosing blev mamma tidigt, bara tjugo år gammal. - Visst var jag ung, men min dotter var jätteefterlängtad. Jag ville verkligen ha barn. Det är lite patetiskt, men så här i efterhand inser jag ju att jag har tagit igen mina ungdomsår senare i livet.

Vi har ingen kontakt

Dottern bor i dag tillsammans med sin pappa och sin nya familj i en mindre ort i Mellansverige. Linda har inte träffat henne på över ett år. - Vi har ingen kontakt alls. Hennes pappa har ensam vårdnad. Det har inte alltid varit så. Under många år levde Linda idylliskt radhusliv i Västerås tillsammans med sina två barn. Dottern bodde varannan helg hos sin pappa. - När jag tänker tillbaka på den tiden, kan jag bli nostalgisk. Vi hade det så fint tillsammans. Områdets alla ungar var hemma hos mig, jag var en riktig lekmamma. Vi bakade och lagade mat. Jag var tvärtemot hur jag är i dag. När dottern fyllt sex år bröt Linda upp från sonen Kevins pappa och flyttade till Stockholm. Hon lämnade kvar sin dotter och lät pappan ta hela vårdaden. Nu började Linda leva ut sin flickdröm i barerna kring Stureplan. - Efter Big Brother sket jag i allt. Det blev som ett uppror. Jag tog alla jobb jag kunde, jag såg ju hur lätt det var att tjäna pengar. Jag körde bara på, tänkte inte på annat än att leva kändisliv, det var ju mitt drömliv. Barnen hamnade utanför.

Jag vill förklara

Linda berättar att ända sedan hon lämnade sin dotter har hon skrivit ner sina känslor och tankar. - När min dotter blir så pass gammal att hon kan ta det till sig, vill jag att hon ska läsa varför jag gjort så här mot henne. Nu förstår hon inte. - Vi skulle behöva sitta ner en hel helg och bara prata och gråta tillsammans. Jag vill förklara för henne hur det ligger till, varför jag gjorde som jag gjorde. Att jag försummat henne är det dummaste jag gjort. Jag hoppas att hon en dag kan förlåta mig.

För hennes skull

Linda fortsätter sakta: - Ändå kan jag tycka att jag gjorde rätt. Jag övergav min dotter för att hon skulle få det bra. Jag gjorde det för hennes skull. När jag flyttade till Stockholm visste jag att det skulle bli ett struligt liv. Därför gav jag hennes pappa vårdnaden. Saknar du henne? - Det går inte en minut utan att jag tänker på min dotter. Men det är något jag hela tiden slagit bort. Jag har inte tillåtit mig att bli sentimental. Jag har levt ett destruktivt liv. - Jag har varit så feg. Bara för att slippa konflikter har jag låtit bli att ringa. När min dotters pappa skäller på mig, slänger jag på luren. Du klarar inte av sanningen Linda, säger han. Och han har rätt. Men nu måste jag ta tag i det här. Tror du att din dotter är arg på dig? - Ja. Jag tror hon har svårt att lita på mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag